След Путин или двойник на Путин, се появи нова задача: Пригожин или двойник на Пригожин е в Санкт Петербург

Къде е лидерът на "Вагнер" след края на бунта?
Обновена: 30 юни 2023 11:01 | 30 юни 2023 11:00, Нели Христова
110
След Путин или двойник на Путин, се появи нова задача: Пригожин или двойник на Пригожин е в Санкт Петербург
Снимка: БГНЕС

След бунта на Евгений Пригожин и бойците му от "Вагнер" има повече въпроси, отколкото отговори.

Никой не знае къде са двамата генерали Сергей Суровикин и Валерий Герасимов, като за първия няколко пъти се появи информация, че е бил арестуван, а Кремъл няколко пъти отрече и двамата да са в който и да е затвор в Москва. Факт е обаче, че нито един от тях не е бил виждан публично от събота, нито е правил изявление, което е странно на фона на спекулациите относно това какво се случва с тях.

Появи се поредната доза от спекулации - Владимир Путин ли пътува до Дагестан или един от многото му двойници? Поведението на руския президент беше странно - той прегръща и целува тълпата като рок звезда, а това накара анализаторите да се зачудят, дали това е истинският Путин, който е сменил тактиката, за да се покаже като "човек от народа", или просто двойникът му е отпуснал края прекалено много.

Но не на последно място се нарежда и въпросът: Къде е Евгений Пригожин след края на бунта?

Самолетите му бяха прихванати от FlightRadar да кацат в Беларус, а след това да се отправят към Санкт Петербург. За последно създателят на "Вагнер" беше видян в автомобил, тръгвайки си от Ростов след края на метежа. След това от него се появи само едно гласово съобщение, а президентът Александър Лукашенко обяви, че Пригожин е пристигнал в Минск, а на войниците му е била дадена военна база.

Онлайн пък се появиха снимки на Пригожин, който се качва на хеликоптер в Санкт Петербург. Според информацията към тях, той е получил позволение да си събере нещата и да се изнесе от Русия до 1 юли. Бившият състезателен пилот Игор Шушко отбелязва в публикация в Twitter, че свободната разходка на Пригожин показва, че не го е страх, че ще бъде убит.

Вглеждайки се в един конкретен кадър обаче можем да направим заключението, че кадрите са инсценирани и то като оставин на страна факта, че евентуалният Пригожин носи защитна маска. Нещо, което би било крайно необичайно за него.

На една от снимките се вижда как той е хванал вратата на хеликоптера с лявата си ръка, която има здрави пет пръста. На истинския Пригожин обаче му липсва един пръст. Това буди подозрението, че Кремъл е инсценирал снимките, за да повярват хората, че обещанието към лидера на "Вагнер" е спазено и той е в безопасност, докато всъщност истинската му съдба не е ясна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Брюксел коли по улиците горят като факли.
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А какво става с членството на Украйна в НАТО, влезе ли Украйна в НАТО?
32
0
 
7
 
! Отговори
Войната за територии преди 10 месеца
вече започва. Между местната мюсюлманска арабска и африканска диаспора и новата украинска диаспора.
31
5
 
12
 
! Отговори
СЕГА Е МОМЕНТА преди 10 месеца
Русия да прати 'помощи' и инструктори за борещите се за свобода във евро-гейския съюз! Трябва да се помага в борбата срещу подтисничеството! ЗА 'демокрацията' стига гейско робство!
30
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ям пуканки и чета разсъжденията на русофилчетата в коментарите. Забавно е :))
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 16 Руският войник не е победил никой без силни съюзници.Руският войник се бие смело когато защитава родината си,не когато напада друга държава.Русия няма спечелена война която е водила самостоятелно.
28
5
 
14
 
! Отговори
Двойникът на Путин преди 10 месеца
Козяци, някой ще рискува ли да разбере, дали ще натисна червеното копче, както съм двойник? Питам за един познат, казва се Владимир Владимирович.
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин е за пред камерите. --Когато Донбас пламна, много граждани на Руската федерация сметнаха за свой дълг да защитят рускоезичното население. В същото време се появиха много бъдещи легендарни части и командири - Олхон (Максим Тхоржевски), Вагнер (Дмитрий Уткин), Пятнашка (Ставрос Багателия и Ахра Авидзба), групата Клуни (Тарас Гордиенко) и др.След подготовката "Вагнер" успешно помогна за превземането на летището в Луганск. Тогава започна тежката Дебалцевска операция от 2015 г.
26
4
 
13
 
! Отговори
Незнаещ преди 10 месеца
Всезнаещите ЦРУ,Дойче веле,Гласът на Америка,агент Мълдър и агент 007 Бонд,Джеймс Бонд са в шаш и паника!
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин на форума на АСИ "Силни идеи за новото време": Заради напускането на чуждестранните компании светът не се срина, а напротив, даде възможност на родните производители. Благодарение на това икономиката върви напред, БВП на Русия нарасна с 5,4% през май.
24
2
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Абе не разбрахте ли, това бяха двойници на Путин, Пригожин, Лукашенко и Вагнер. Вагнер свалиха 7двойника на хеликоптери и самолети, а хората, де скандираха вагнер, бяха двойници на хората, дето скандираха Путин. Накрая разни двойници на журналята всяват смут в тонацио ната среда. Това не е днесбг, това ен двойник на днесбг. И не е вярно, че Кирчо нинуправлява и е излъгал за гражданството. Това е негов двойник, а Кирчо не е напискал Канада!
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ей,много въпроси гледам задавате напоследък за Путин,Пригожин и Суровикин.Къде били,какво правели,истински ли са...Веднага ви отговарям какви ги вършат в момента.Дървят ги за любопитни гламави ***.
22
0
 
3
 
! Отговори
ел чапо преди 10 месеца
Днес ми е любимата медия
21
3
 
8
 
! Отговори
поправка преди 10 месеца
Защо колективният запад така се притесни за истинския Пригожин, за двойника на Пригожин, за готвача на Путин, за Генчо Гарсона? Да не би да губи ценен агент за влияние? Да не би да губи ценен артист за второто действие на руския майдан?
20
1
 
5
 
! Отговори
Селско стопанство преди 10 месеца
Русия демонстрира възможностите на новата система "Селско стопанство" (Земледелие). След като украинските бандити разминират минните полета и се дислоцират към руските отбранителни линии, ракетната система "Селско стопанство" минира отдалечено териториите зад тях. По този начин нямат никакъв шанс - нито напред, нито назад. До голяма степен и на това се дължи големия брой жертви.
19
1
 
10
 
! Отговори
Мисирки преди 10 месеца
Бунта от Франция вече е в Белгия а вие пишете само тъпотии и лъжи.
18
0
 
4
 
! Отговори
необрязан талибан преди 10 месеца
Който плаща той поръчва музиката
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
12, Леопардите и Брадлиата изведнъж станаха непродаваеми, а Леопардите изведнъж станаха и невидими в Новорусия.
16
0
 
8
 
! Отговори
Не ви ли писна преди 10 месеца
Глупости ,само глупости...
15
0
 
8
 
! Отговори
Онзи преди 10 месеца
Миcиpките са се разгорещили днес.