Путин: Ако Украйна влезе в НАТО, светът ще е по-уязвим

Това ще донесе допълнително напрежение
14 юли 2023 00:45, Стела Стоянова
115
Путин: Ако Украйна влезе в НАТО, светът ще е по-уязвим
Снимка БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че ако Украйна бъде приета в НАТО, това ще направи света по-уязвим, след като блокът обеща по-тясна интеграция с Киев на срещата на върха тази седмица. „Сигурен съм, че това няма да увеличи сигурността на самата Украйна и като цяло ще направи света много по-уязвим и ще доведе до допълнително напрежение на международната арена“, каза Путин. Възпрепятстването на украинското членство в алианса беше една от причините, посочени от Путин за военната операция в Украйна.

Той говори с журналисти ден след среща на върха в Литва, на която НАТО обеща подкрепата си за Киев, но не успя да му предложи график за членство. Киев иска по-модерни оръжия с голям обсег, включително ракети, за да отблъсне руските сили.

Още по темата

Ракетите с голям обсег "нанасят щети, но нищо критично не се случва в зоните на бойни действия, където са били използвани. Същото важи и за танковете чуждестранно производство", каза Путин пред журналисти. „Доставката на нови оръжия само ще влоши ситуацията, ще я влоши за украинската страна и ще подхранва конфликта“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: УкрайнаНАТОПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Не е работа на въшкарника Путин да коментира какво ще се промени, ако Украйна влезе в НАТО!
78
0
 
3
 
! Отговори
Инж+ преди 10 месеца
Щом Швеция и Финландия влязоха в НАТО, тази безумна война в Украйна вече е съвсем излишна....
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Всичко е по план" нали Джуджаро? Айде на хаирлия да е, другия път спаси руско говорящите от китайските фашисти. Това ще ускори плана ти за прросийка.
76
2
 
5
 
! Отговори
Вовочкин преди 10 месеца
Смучи Вова едноокия питон! Извратеняк убил стотици хил.бели православни от двете страни. Единствената империя която можеш да направиш от тук е на броя лапани пиш....ли.
75
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Запитан за възможността за прекратяване на конфликта в Украйна, той каза: Ако американците го искаха, утре сутринта щеше да има мир. "Защо не искат това? Не получихме отговор на този въпрос на срещата на върха на НАТО", каза Орбан. Той добави, че "Украйна отдавна е загубила своя суверенитет", а ситуацията в страната се определя от западните страни, преди всичко от САЩ.
74
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жителите на Запада искат война в Украйна, каза Орбан и добави, че украинците са агресивни и постоянно искат нещо за себе си. Той предположи, че конфликтът ще продължи дълго време и унгарското правителство трябва да е готово за това.САЩ биха могли незабавно да разрешат конфликта в Украйна, но не искат да го направят, продължи Виктор Орбан.
73
3
 
3
 
! Отговори
така е преди 10 месеца
Поканата за членство на Украйна в НАТО би довела до началото на нова световна война, така че лидерите на страните от алианса постъпиха правилно на срещата на върха във Вилнюс, като се въздържаха от подобна стъпка. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан.Ако бяхме включили Украйна в НАТО, това би означавало незабавна световна война. В същото време той изрази съжаление, че в западните държави все още преобладават войнствените настроения за продължаване на украинския конфликт.
72
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До popa ot razgrad дори в момента РФ има профицит в бюджета 880 000 000 000 рубли дори по сегасшния курс това са 10 000 000 000$ за 2023 Как смяташ великолепно сиренце нали?
71
5
 
9
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 10 месеца
Крим беше малкия капан и Путин си помисли че след като нямаше реакция от запада той ще може да отхапе по-голямо парче...той вече разбира че САЩ устроиха по-голям капан на Русия а Украйна беше сиренцето в капана и нищо не подозиращия Путин влезе в капана да си вземе сиренцето и... щрак...късно е вече...
70
11
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Анонимен 95 Финландия загуби дойната си крава. Обедняването на Страната няма да стане дори за 10 години, нослед това ще доде ново поколение политици Ще теглят финансовата черта и ще лъсне измамата наречена НАТО. А Шведите докато горят корана на централния си площад няма да влезнат Турция е непреклонна а Шведите си намериха вратичка за всеки случай.
69
8
 
5
 
! Отговори
изкуствен интелект преди 10 месеца
БРИКС август да фалира долара и света да мирне.
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще намали сигурността и правейки я по-уязвима към... кого ? Беларус ? Румъния ? Марсиянците ? Не, знаете, че говори за себе си продължавайки да се заканва. "Ако вие вероломно влезете в съюз за защита от нападение, ще ни попречите в бъдеще миролюбиво да ви нападаме"
67
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Слаб шах направи джудже. До тук загуби Финландия и Швеция. А скоро май е Украйна. Икономически си разбит. Газовете и петрола са отрязани, руския народ трябва да ти приготви хубаво деббело въже.
66
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Верно ли бе джуджак :)
65
3
 
14
 
! Отговори
Ей преди 10 месеца
Не мрът тези червени ченгета.
64
13
 
6
 
! Отговори
До 94 преди 10 месеца
Големият стратег върна Крим на Русия, и това е достатъчно.
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А Путин осъзнаяа,че изплира Русия?Най-вероятно отговора е да! Въпроса е защо го прави?Защото идваше края на кариерата му и това му беше единстяеното спасение. Заради това направи това. Повечето държави имаха изгода и заради това разрешиха тази война. Благодарение на нея се раздвижиха пазарите,повишоха инфлацията и така постигнаха ръст.След това ще финансират възтановяването на Сирия и Украина.....
62
5
 
16
 
! Отговори
Анализатор преди 10 месеца
Единственото правилно решение на Путин в момента е да обяви рязък завой в политиката си, и че Русия ще търси мир и сближение с ЕС и НАТО! Съответно да изтегли войските си от Украйна, като започне преговори със Запада за финландизация на Украйна - т.е. да поиска държавата да остане извън НАТО като някаква буферна зона, а за сметка на това Русия да се откаже от всякакви териториални претенции към нея
61
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Голям стратег" се оказа кагебейският подполковник. Искаше му се да е редом до Петър Велики и Екатерина Велика, се оказа между Николай Първи и Николай Втори.
60
13
 
3
 
! Отговори
Петричанин преди 10 месеца
До Aristothel OnassisБаба Ванга казваше, че Русия е майката на славянските държави, и България винаги трябва да е с Русия.