Зеленски: Сега имаме основа за сигурност, както никога досега

Премахнати са съмненията дали Украйна ще бъде в НАТО, ще бъде
13 юли 2023 08:30, Елка Василева
109
Зеленски: Сега имаме основа за сигурност, както никога досега
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че срещата на върха на НАТО е осигурила на Украйна невиждана досега основа за сигурност и е поставила неговата страна на пътя към членство в алианса, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Това е много важно. За пръв път, откакто сме независими, ние създадохме основа за сигурност за Украйна по пътя й към НАТО", заяви Зеленски в нощното си видеообръщение.

"Това са конкретни гаранции за сигурност, потвърдени от седемте най-големи демокрации в света. Никога досега не сме имали такава база за сигурност и то на нивото на Г-7".

Зеленски потвърди изявленията, които направи на срещата на върха в Литва, че "сме премахнали всякакви съмнения или неясноти относно това дали Украйна ще бъде в НАТО. Тя ще бъде."
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
имаш ти... преди 10 месеца
бял прах по носа
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този слуга на запада не го интесуват колко загиват на на фронта.Спазва инструкциите на ЦРУ .Тези пари които НАТО хвърли за оръжия ги бяха вложили за повишаване благосъстоянието на народа , руснаците сами щяха да се върнат в Украйна.Но целта и е Русия .
88
2
 
8
 
! Отговори
Зеле е лу на тик тик преди 10 месеца
Говори глупости. По голяма сигурност. Руснаците всеки ден избиват по 7-800 бандеролки. Русия ще го срине. Жалко за православните момчета,насила мобилизирани от Зеле!
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
80 - Обикаля щото го е страх да стои на едно място. "ЛАНЦЕТ" дебне.
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И ТОЯ УБИЕЦ НА УКРАИНЦИ СИ ВЯРВА, А УКРАИНЦИТЕ НАМАЛЯВАТ
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НЕ ЗНАМ ЗА СИГУРНОСТ, НО ТОЯ ГО ИМА СНИМАН ВЪВ ВИЛНЮС КАК СТЪРЧИ САМ НА МЕТРИ ОТ ДРУГИТЕ. А ТЕ НА ГРУПИ СИ РАЗГОВАРЯТ. СТАТИЯТА Е НА "СВОБОДНО СЛОВО". 11.07.2023 г. ВИЛНЮС, ЛИТВА. СТЪРЧИ КАТО ПЪН САМ, УВИСНАЛ БУЗИ.
84
0
 
4
 
! Отговори
жорето преди 10 месеца
Нищо, че твоята е мръсничка, ще я изпера с вода за 5 лв/кубика
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зельо, дай една фанелка и на мен, в тоя пек ми се ще да сменя моята
82
1
 
9
 
! Отговори
До 75-ти Човече, преди 10 месеца
кое от това, което предрече Путин преди 15 години, не се случи? Модерно е да се плюе по Путин, както преди време беше за Ердоган, Ал Ассад, Кадафи и т.н. Обаче, Путин е по-хитър, от колкото го представят медиите, в противен случай нямаше да е толкова дълго във властта. Разберете, този човек е юрист по образование, а не джудист. Със сигурност не е ангел, но не е дявол. Политиката му е по-скоро умерена, въпреки всички ястреби около него.
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 77 Я отиди в Укропия да усещи нацификацията милитаризацията и после (ако можеш) си ела пак тука - сам ще поискаш ДЕнацификация и ДЕмилитаризация
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя пак се обажда от паралелната Вселена
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 77. Щом Украйна е фрашкана с оръжие, защо нейният президент обикаля света и иска още и още?
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко сте независими, ще разберете когато спрат да ви дават оръжие.
77
8
 
2
 
! Отговори
А така преди 10 месеца
Този човек Путин е директно за карлуково каква основа за сигурност , държавата ти е във война умират хора и доста голям брой невинни и , всяка вечер летят ракети над градовете . Ти болен ли си г-н Путин ?! Америка ви отваря вратата за НАТО защото не иска конфликт и да жертва американска кръв за тях тя е важна , за руската явно не им дреме.И ти говориш за основа на сигурност Бедило за този 1,50 лъжец!
76
7
 
1
 
! Отговори
До 64 преди 10 месеца
КВА ДЕНАЦИФИКАЦИЯ бре....Украйна е по сплотена от всякога...........КВА ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ бре....Украйна е ФРАШКАНА с оръжие
75
2
 
9
 
! Отговори
Психопат преди 10 месеца
Този човек Зеленски е директно за карлуково каква основа за сигурност , държавата ти е във война умират хора и доста голям брой невинни и , всяка вечер летят ракети над градовете . Ти болен ли си г-н Зеленски ?! Америка ви тръшна вратата за НАТО защото не иска конфликт и да жертва американска кръв за тях тя е важна , украйнската явно не им дремеИ ти говориш за основа на сигурност Бедило за този 1,50 лъжец!
74
8
 
1
 
! Отговори
Като цирка преди 10 месеца
приключи, ще бъде доста забавно да се гледат изказванията на Путин със задна дата. Вероятно ютюб ще се напълни с монтажи, какво е казал и какво е станало. Все някой ще се заиграе и да спретне статистика на сбъднали се прогнози от путиновци. Голям смях ще е. Жалко обаче, че пак ще е за наша сметка, защото пак не виждаме на къде духа вятъра и кои ще са силните в утрешния ден. Не умеем да си подбираме съюзниците и туй то.
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Независими сте, така е. Нищо не зависи от вас.
72
12
 
2
 
! Отговори
Единак преди 10 месеца
първо си поделете Русия ....после влизайте в нато с остатъка от Русия ...ако и това ви се разреши !Мечката е грохнала ...вижте Абхазия ...Осетия ...Курилите ...няма да има Русия...няма я ..
71
7
 
3
 
! Отговори
Мислител преди 10 месеца
Единствената роля, която е отредена на Украйна е да спре Русия. В този ред на мисли, за САЩ няма значение колко руснаци ще бъдат убити, целта е отслабване на Русия. А целта, оправдава средствата, а когато не загиват американци е доста по приемлива. А този на снимката е герой спрямо собствената си страна и народ, защото ги пази от пълчищата питинови. Спечели изборите като обеща да спре войната в Донбас, а подхвана окупатора.