Поредна смърт на високопоставен човек, свързан с режима на Путин

Твърди се, че Антон Черепенников е получил сърдечен арест
23 юли 2023 18:00, Нели Христова
160
Поредна смърт на  високопоставен човек, свързан с режима на Путин
Снимка: БГНЕС

Бизнесмен, свързан с руските служби за сигурност, се превърна в поредната високопоставена фигура сред елита на страната, починала при необясними обстоятелства.

40-годишният Антон Черепенников, който беше ръководител на най-голямата ИТ компания в страната, ICS Holding, е намерен мъртъв в офиса си в Москва, според местни съобщения.

Предварителната причина за смъртта е сърдечен арест, съобщават руските медии.

Неговият приятел Василий Полонски обаче каза, че не вярва на официалната причина за смъртта му, съобщи независимото рускоезично издание Baza.

"Точната причина за смъртта на предприемача ще бъде установена по-късно", казаха от изданието.

ICS Holding е бил използван от Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) за наблюдение на онлайн дейностите на гражданите, според независимия руски вестник Novaya Gazeta.

Изданието каза, че компанията е бенефициент на закон, въведен през 2018 г., който затяга контрола, който руските служби за сигурност имат върху своите граждани.

Това позволи на телекомуникационните оператори да съхраняват аудиозаписи на всички обаждания и текстови съобщения за шест месеца и интернет трафик за един месец. ICS Holding беше изправен пред международни санкции след нахлуването на Русия в Украйна.

Черепенников беше дългогодишен партньор на олигарха Алишер Усманов, който беше изправен пред международни санкции заради връзките си с руския президент Владимир Путин.

Черепенников е бил в борда на USM, както и на мобилните оператори Megafon и USM Telecom, които Усманов контролира, съобщава Новая газета.

Това означава, че две фигури, свързани с режима на Путин, са починали за 48 часа след съобщението, че олигархът милиардер Игор Кудряков, бивш държавен служител и богат бизнесмен, е намерен мъртъв в апартамента си в Москва. Според съобщенията Кудряков е бил диагностициран с рак.

"Още една мистериозна смърт на топ мениджър в Русия", написа в Twitter украинският съветник по вътрешните работи Антон Геращенко.

Има няколко скорошни необясними смъртни случая на длъжностни лица и бизнесмени в Русия.

През юни беше открито тялото на 42-годишния Артем Бартенев, който служи в Кировския районен съд в град Казан. Той е паднал от 12 етажа от прозореца на апартамента си, според местни доклади.

Също през юни 62-годишният Юрий Демин, бивш началник на Държавната инспекция за пътна безопасност на Свердловска област, почина след падане от втория етаж на лятната си къща.

65-годишният Павел Антов, руски политик, който критикува нахлуването на Путин в Украйна, беше открит мъртъв след падане от прозорец в Индия през декември 2022 г. Смъртта му дойде два дни след като приятелят му Владимир Биденов беше намерен мъртъв в стая в същия хотел.

А 67-годишният Равил Маганов, председател на руския петролен гигант Лукойл, беше намерен мъртъв през септември 2022 г. Той падна от прозорец на болница в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
ЗаПознат преди 9 месеца
"Това позволи на телекомуникационните оператори да съхраняват аудиозаписи на всички обаждания и текстови съобщения за шест месеца и интернет трафик за един месец" - и в Европа и Щатите е такова изискването. "За да борим тероризЪма" е оправданието.
113
0
 
1
 
! Отговори
Холмс преди 9 месеца
..боя се, за момента в който това почне да се случва с противниците му ...
112
2
 
2
 
! Отговори
бухахахахаха преди 9 месеца
баси прозтите журрналя, умрял от "арест" на сърцето и ко? Сигурно са му го изтръгнали за да го арестуват а? бухахахаха безобразни неграмотни препписсвачи :)))
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 126 - А има ли?
110
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Имал сърдечен арест, ама точната причина за смъртта ще бъде установена по-късно. Ами пишете като се установи какво е, защо ни пишете сега НЕподготвени?
109
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
црУ действа
108
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна е крайно време да се прибира в реалната си родина Русия, близо десет години ги мъчат тези хора и това население, какво ли не преживяха, единствено руснаците, които са един народ с украинците, им помагат, европейските държави също страдат от русофобията и конфликта в Украйна, крайно време е , Украйна да се прибира в реалната си родина Русия и да настъпи мир и просперитет. Трябва! Така е най-разумно и добре за всички!
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Коломойски: "Ние извършихме с украинците експеримент. Взехме само езиковите различия и натиснахме върху историята, като позиционирахме руснаците като главни врагове на "Независимата". 20 години по-късно получихме идеалните бойци срещу руснаците. сега всеки украинец, убил руснак, ще бъде считан за герой. Надявам се, че им прекъснахме отношенията поне за 100 години. Сега ще бъде много лесно да бъдат унищожени и самите украинци, откъсвайки ги от Русия. Давайки им пари срещу лихви за войната, след това ще си вземем дълговете от всички тях."
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Коломойски: "Ние извършихме с украинците експеримент. Взехме само езиковите различия и натиснахме върху историята, като позиционирахме руснаците като главни врагове на "Независимата". 20 години по-късно получихме идеалните бойци срещу руснаците. сега всеки украинец, убил руснак, ще бъде считан за герой. Надявам се, че им прекъснахме отношенията поне за 100 години. Сега ще бъде много лесно да бъдат унищожени и самите украинци, откъсвайки ги от Русия. Давайки им пари срещу <html>лихви за войната, след това ще си вземем дълговете от всички тях."
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
поредната глупост
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой да не си помисли, че путин има нещо общо с това убийство?
103
2
 
2
 
! Отговори
ЯА преди 9 месеца
Нашите руски братя искат да ни прилапат черноморието,чета изказване на руски депутат. БОЛИ ПАТ.КАТА ЗА БЪЛГАРИЯ.Трябва да си много *** гамен за да ги защитаваш,убиват, грабят и първите които ще си заминат са предателите от *** и БСП. Да си ходят там в РУZia и да ни оставят да си живеем свободни тук. Стига толкова диктатура, хиляди измряха по лагерите на кой му трябва това!Българина си играе с огъня не знае нищо за руснаците и за живота им.Само повтарят като папагали...Русия...Росия.
102
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Лвов са унищожени голям брой полски и немски наемници. По потвърдени данни на 6 юли в резултат на групов удар с далекобойно високоточно оръжие с морско базиране са били унищожени голям брой полски и германски наемници на територията на Академията на сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна в Лвов. Общо по време на специалната военна операция са унищожени около 4990 чуждестранни зомбинацита. Други 4910 зомбинаемници избягаха от районите на бойните действия, напускайки територията на Украйна.
101
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
директорът на Националната банка Степан Кубив евреин; ръководителят на президентската администрация Сергей Пашински евреин; основни кандидати за президент Юлия Тимошенко (Циля Капителман) еврейка; Виталий Кличко (Етинзон) баща евреин; Олег Тягнибок (Фротман) евреин по майка; Дмитрий (Авдим) ?рош евреин, хасид.Всички олигарси на Украйна са евреи: И. Коломойски, Е. Хурвиц, Г. Боголюбов, П. Порошенко, Д. Фирташ, С. Левочкин, В. Гайдук, В. Немировский, К. Жеваго, В. Пинчук, Е. Прутник, Р. Ахметов, А. Мартинов, В. Костелман, Е. Сигал, Б. Колесников, А. Елдман, Ф. Шпиг, Н. Шуфрич, А. Р
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Германия знамето на ЛГБТ се издигна над Райхстага. Берлин активно се подготвяше за ЛГБТ парада, който беше в Деня на св.Кристофър (CSD). Това е ежегодно шествие в чест на успехите срещу дискриминацията срещу членовете на г;е;й общността. "Знамето на дъгата вече се вее и над Райхстага", написа в Туитър Катрин Гьоринг-Екард, вицепрезидент на германския Бундестаг.
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зомбинацита с БМП влетяха в цистерна за гориво. В Константиновка (временно под контрола на въоръжените сили на Украйна) украински войници влетяха в цистерна с гориво. В резултат на това бяха унищожени запасите от гориво и бойният личен състав в БМП-то.
98
1
 
1
 
! Отговори
3 преди 9 месеца
В района на Новоданиловка армейските въздушни удари унищожиха танк и бойни бронирани машини, а също така удариха места, където се събраха зомбита в райони северно от Приютное. Екипажът на зенитно-ракетния комплекс "Оса" свали безпилотен летателен апарат "Фурия".
97
3
 
3
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
В Запорожка посока след въздушно разузнаване и артилерийски огън е унищожена зомбирана по натовски стандарт ДРГ в района на Луговское. както и буксирната гаубица Мста-Б в района на Темировка. Три зомби вълни бяха отбити в посока Работино. Унищожени са танкове, БМП и зомбирана биомаса, включително с използването на тежки огнехвъргачни системи "Солнцепек". Екипажи на противотанкови ракетни системи унищожиха танк, няколко бойни машини на пехотата Брадли и пикап със зомбинацита в района на Малая Токмачка.
96
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Изявление на ръководителя на пресцентъра на групировката "Восток" на 23.07.2023 г. В южно-донецкото направление предните части на групата войски "Восток", подкрепени от артилерия, осуетиха вражеска атака в района североизточно от Урожайное. След като претърпяха загуби, зомбитата се оттеглиха. &#9643;&#65039;По време на контрабатарейния бой е унищожен минохвъргачен екипаж в района на Пречистовка. Силите на армейската авиация са нанесли огневи поражения на зомбитата на киевският наркокартел в Старомайорски и Урожайное.
95
4
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 9 месеца
И Путин, и другите убийци покрай него ще си намерят майстора, ще умрат като кучета!