Путин: Контранастъплението на Украйна се провали

"Вагнеровците" притискали Лукашенко, искали да тръгнат срещу Варшава
Обновена: 23 юли 2023 15:51 | 23 юли 2023 15:42, Нели Христова
209
Путин: Контранастъплението на Украйна се провали
Снимка: БГНЕС

Рекорден брой чуждестранна техника е била унищожена през изминалото денонощие по време на специална операция, съобщи Владимир Путин по време на разговорите с беларуския му колега Александър Лукашенко в Санкт Петербург. По негови данни над 15 танка "Леопард" и над 20 американски бойни машини за пехотата "Брадли" са били унищожени само в едно сражение. "Може би толкова много чужденци не са били унищожени за един ден“, съгласи се Путин. Той добави, че "от другата страна работеха части, напълно оборудвани с чужда техника".

Путин добави, че украинските жертви от началото на контранастъплението на 4 юни вече надхвърлят 26 000 убити войници.

"Що се отнася до чуждестранните наемници, те също търпят значителни загуби. Поради своята глупост. Във всеки случай обществеността на страните, чиито правителства изпращат хора в зоната на военните действия, обществеността на тези страни също трябва да знае какво се случва там. И ние ще доведем това до знанието на хората, така че те да оценят действията на своите управляващи", каза още Путин.

Преди това Путин обяви провала на контранастъплението на Киев. "Няма контранастъпление", каза беларуският президент Александър Лукашенко по време на разговора, а Путин уточни: "Има, но то се провали".

На свой ред Александър Лукашенко каза, че „вагнеровците“ го притискали, защото искали да тръгнат срещу Варшава. "Може би не трябваше да го казвам, но ще го кажа. Вагнеровците започнаха да ни притискат: "Искаме срещу Запада. Разрешете ни." Казвам им, защо ви е да тръгвате на Запад? "Ами отидете на екскурзия във Варшава, в Жешув", каза беларуският президент на срещата с Путин. "Държа ги в центъра, както се договорихме, Беларус не би искал да ги премести оттам, защото настроението им е лошо. И трябва да отдадем дължимото, те знаят какво се случва около съюзната държава. Това (го казвам) така като щрих", добави той.

Лукашенко заяви още, че предоставянето на украински земи на Полша е неприемливо и обеща подкрепа за Западна Украйна, ако тя поиска помощ. "Отделянето на Западна Украйна, разчленяването на Украйна и прехвърлянето на земи на Полша са неприемливи. И ако западното население на Украйна има нужда от това, ние, разбира се, ще ги подкрепим. Моля ви да обсъдите и помислите върху този въпрос. Естествено, бих искал да ни подкрепите в това отношение. Ако има такава подкрепа и Западна Украйна поиска тази помощ, ние, разбира се, ще предоставим помощ и подкрепа на западното население в Украйна. Ако е така, ние ще ги подкрепим по всякакъв възможен начин", увери той.

Лукашенко показа и карта за прехвърляне на полски военни части до границите на съюзната държава. Той отбеляза, че "една от полските бригади сега се намира на 40 километра от Брест, друга е на около сто километра от Гродно" предадоха беларуски медии.

Владимир Путин се срещна с най-близкия си съюзник Александър Лукашенко, за първи път, откакто последният помогна за сключването на сделка за прекратяване на бунта на бойци от частната компания "Вагнер" в Русия миналия месец. Видео, публикувано в неделя от пресслужбата на Лукашенко, показва как двамата дългогодишни лидери пристигат заедно в Константиновския дворец в Санкт Петербург преди планираните разговори. Двамата обсъждат и проблемите на сигурността в Източна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поляците пак ще ядат шамарите............така ми се струва!!
185
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ей скромен човек !!! Само 15 леопарда не се стеснявай, кажи си 1000 леопарда и 200000 пантери свали ли са поне 100-на F-Xh нищо, че той не се произвежда, но те са го свалили !!!
184
5
 
9
 
! Отговори
КГБ-ФСБ преди 9 месеца
По наши данни цялата Западна техника, доставена на Украйна е унищожена от нашите супер-дупер ракети и многоцелеви снаряди. Нашата победа наближава. Скоро ще отбраняваме Мацква.
183
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Па като се е провалило,що не настъпвате ,яле нашите русофили от кого чекат да превземете не само Украйна ,ами и Берлин,Лондон и Париж.Разбира се ,трябва да пратите на към България батальон ,,Вагнеровци" и чеченци .Русофилите начело с Радев ,Копейката и Корнелката са ви приготвили специално посрещане ,като за завоеватели и нови чорбаджии за поне 500години.
182
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Булката, с бяла риза!
181
6
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
И днес ли се провали? За четвърти път тоя месец.
180
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин се р скрил в миши бункер и генералите му го лъжат, че са строшили западна техника. Да излезе от саркофага и да провери лично.
179
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 184 Ами това си е тяхна работа .Що не го питаш ,а ни занимаваш с глупости.
178
9
 
12
 
! Отговори
Рублев-Копейкин преди 9 месеца
А рашшкковцете как са? Имат ли денги. Май яко са я закъсали, горките, но не искат да си признаят. :)
177
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой знае ли в тази гей двойка на снимката кой е активният и падивният.Според мен Чукашенко го слага на нежния Путин.
176
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво на руския президент
175
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е то на всички беше ясно,че ще се провали.Това и децата го знаеха просто ,защото украинците нямат потенциала,а беше им казано,че няма ли успехи няма кинти.Никой не иска да се набутва за нищо.
174
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Човешките загуби няма как да ги знае,а щом лъже за тях значи лъже и за техниката.Впрочем руснаците постоянно съобщават за унищожени танкове, БМП и друга техника ,като бройката надвишава 5-6кратно доставената от НАТО !
173
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
2 Подкрепям те но за съжаление не мога да ти сложа лайк не знам защо.
172
12
 
18
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Да каже как не се е провалила специалната военна операция, след като цялата руска армия втора година не атакува, не владее, а брани има-няма 6-7% от територията на Украйна. Цирк азиатски.
171
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украинския език прилича на руски и или български но изобщо не прилича на полски така че Украйна не е полска освен че е православна и пише на кирилица. Факт.
170
7
 
7
 
! Отговори
обективен преди 9 месеца
До Анонимен-За съжаление си абсолютно прав.Днес онова хасковско недоразумение Делянчо фъфлеше по ТВ ,че трябва да дадем на краварите и газта от Черно море.
169
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не е умен който мисли че Полша ще вземе западна украйна това е абсолютно невъзможно. Там също живеят руски и белоруски и укри гръкокатолици !!! Не са дори римокатолици..
168
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не е умен който мисли че Полша ще вземе западна украйна това е абсолютно невъзможно. Там също живеят руски и белоруски и укри гръкокатолици !!! Не да дори римокатолици..
167
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До обективен , лошото е че ние също сме окупирани от американцитеюдеи.