Путин: Няма да има прекратяване на огъня, докато Украйна е в настъпление

Бяхме помолени да се оттеглим, за да има условия за мирно споразумение
1 авг 2023 09:12, Стела Стоянова
647
Путин: Няма да има прекратяване на огъня, докато Украйна е в настъпление
Снимка БГНЕС, архив

Владимир Путин не отхвърля идеята за мирни преговори за Украйна, но няма да има прекратяване на огъня, докато украинската армия е в настъпление.

Това заяви президентът на Русия на срещата на върха в Санкт Петербург, заявявайки, че африканските и китайските инициативи могат да послужат като основа за намиране на мир, съобщава БГНЕС.

Вече и Русия, и Украйна казаха, че няма да седнат на масата за преговори, без да се изпълнят определени предварителни условия. Киев каза, че няма да отстъпи никаква територия, докато Москва заяви, че Украйна трябва да приеме "новата териториална реалност".

Но бурята на срещата на върха беше предизвикана от твърдението на Путин, че руската армия се е оттеглила от обсадата на Киев в началото на инвазията миналата година, защото е била „помолена да създаде условия“ за подписване на мирно споразумение.

Още по темата

„По принцип проектът на това (мирно) споразумение беше съгласуван. Но след изтеглянето на нашите войски от околностите на Киев, което беше поискано от нас, за да се създадат условия за сключване на окончателното споразумение, властите в Киев отхвърлиха всички предишни споразумения“, каза Путин, цитиран от Telegram. Както съобщава Republicworld.com, съобщението му за изтеглянето на войските мистериозно изчезна от канала на Кремъл в Telegram. Оригиналният текст е представен на видео и в момента не е достъпен като препис на уебсайта на Кремъл.

В средата на юни Путин също публично показа проект на мирния договор, който двете страни бяха подписали в Истанбул по време на началната фаза на инвазията, също на среща с африкански лидери. Той обвини Киев, че е подписал споразумение с Москва и след това го е хвърлил "на бунището на историята".

„Къде са гаранциите, че в бъдеще няма да отхвърлят отново други договори? Русия никога не отказва преговори“, каза тогава Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
587
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вси пак да не забравяме, че Одеса и руска, Харков е руски и Киев е руски, а ... и да не пропуска, Аляска е руска.
586
1
 
4
 
! Отговори
20 преди 9 месеца
За мен не е национален празник 3 март трябва да бъде 20-ти април.В България трябва да се празнува на 20 април, защото тази дата символизира независимостта на България a He на Русия както на Трети март .На 20 април България придобива независимостта си, затова тази дата е важна.
585
3
 
8
 
! Отговори
Русия стягай колана преди 9 месеца
Дължиш на Украйна 10 000 000 000 000 000 000 евро за нанесени щети
584
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КРЕМЪЛСКИрашисти КРАДАТ РАЗРУШАВАТ, ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ
583
0
 
9
 
! Отговори
Васко преди 9 месеца
Петка докладва:- Другарю Чапай,през първия ден превзехме гората.- Добре.А после?- После през ноща белите си я върнаха.- После?- Ние предприехме контраофанзива по фланговете и отново си я завзехме.- После?! Нервирал се Чапай.- Белите внезапно атакуваха и ....пак.- Кажи какво стана накрая?- Ами ...накрая ....дойде горския и ни изгони!
582
5
 
12
 
! Отговори
Симов преди 9 месеца
Руският президент пак увърта и пак други им виновни на руските фашисти ?! А това, че те вероломно нападнаха съседна Украйна, че старателно избиват де кой украинец им падне под дулата, че обстрелват денонощно с ракети множество населени места, че изпоразру шиха цяла държава въобще не го правят на въпрос ?! Абе, другарю Путин, решение има и то е много просто - НЕЗАБАВНО СЕ ОТТЕГЛЕТЕ ОТ УКРАЙНА, напрвете нещо хубаво, с което целият свят да ви запомни ,а не само да сеете смърт !!!
581
6
 
14
 
! Отговори
Р. Минчев преди 9 месеца
E нали настъплението е спряно ? Нещата за украинците не вървели на добре.Това са все съобщения от Руските телевизии и интернет.Май някой лъже...Болшевишка им простотия.
580
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Целта е дестабилизиране на Европа, ако още някой има където не му е хрумнало и не е Путин виновника... Ще го разберете, като се вдигнат още цените.
579
9
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Смех Ти подобни блогери ли четеш? Въпросния цитиран от теб Блогер няма една положителна публикация за РФ от 2015 година??? Само името което си е избрал - "Излъган Руснак" А втората част на материала за буклуците в някакво забравено село независимо че е на както се казва 5 мин с кола от големи градове. Кирливи ризи всеки може винаги да намери.
578
14
 
9
 
! Отговори
До 592 преди 9 месеца
Да , и в Украйна Майданът си беше преврат, пуч, насилствено вземане на власт...................има доказателства и документи.................нищо по различно от превратите в Африка!!!
577
9
 
14
 
! Отговори
До 590 преди 9 месеца
Няма свойнии стандарти. В Африка е военен преврат. В Украйна също ли беше военен преврат? Стига слуша радио Москва ами ползвай тая глава на раменете си.
576
15
 
18
 
! Отговори
двойни стандарти преди 9 месеца
Ако някъде в Африка стане смяна на властта, защото на хората им е писнало да бъдат тормозени и ограбвани от френските колонизатори.................му казват преврат и на превратаджиите-терористи , ако това стане в Украйна.............му викат борба за свобода, а на превратаджиите-борци за демокрация..............нали???Усещате ли какви лъжци и манипулатори са западните медии и слугинажът им в България!!!
575
10
 
12
 
! Отговори
преврат преди 9 месеца
пуч, цветна революция, насилствено завземане на властта................това стана на Евромайдана (Майдана)..............и не пробутвайте глупостите за демокрация и човешки права..............големият въпрос е кой финансира тоя преврат???Ако не знаете, ще ви кажа..............унгарският евреин Сорос и неговите НПО-та..............това са едни мръсни и кървави пари...............да знаете!!!
574
12
 
11
 
! Отговори
хунта преди 9 месеца
е истинската дефиниция на режима в Киев...............хунта значи военна диктатура, установена с държавен преврат............украинците му викат Евромайдан (или Майдан) на преврата !
573
12
 
10
 
! Отговори
новите реалности преди 9 месеца
Украйна губи територии..................това е неизбежно...................няма как източните руски области, където руснаците са над 90 % от населението да приемат контрол от Киевския режим и Киевската хунта!!!
572
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Свобода на словото викате имало........................хаха................ако човек каже нещо, неудобно на официалната пропаганда..................викате...............език на омразата............големи лицемери сте....................ясно ми е .................журналистите!!Разбирам ви , трябва да ядете и вие...................но поне малко достойнство запазете!!!
571
8
 
11
 
! Отговори
да напомня преди 9 месеца
България изнасяше оръжие за терористите от Ислямска държава в Сирия..............това се знае от всички служби, български, руски и западни......................заводите в Казанлък (Арсенал) и ВМЗ Сопот работеха на пълна пара за да може едни брадати главорези да убиват мирни хора, вкл. деца и жени!!А сега се правите на големи миролюбци и защитници на мира...................абсолютни лицемери сте.................журналистите...............интелектуални ***!!!
570
8
 
11
 
! Отговори
да напомня преди 9 месеца
Когато беше войната в Сирия (тя още продължава) България официално застана на страната на терористите и брадатите главорези от Ислямска държава (ИДИЛ, ДАЕШ) и не отричайте това!!! Такава беше официалната БГ-политика!Даже ги канихме в София на конференции!!България застана срещу законната власт и законния президент на Сирия Асад!!А сега се правите на моралисти и много принципни...............но имате двойни стандарти................това е ясно!!Абсолютни лицемери сте!!!
569
7
 
11
 
! Отговори
??? преди 9 месеца
Защо не пишете какво става в Сирия???Или защо Судан се раздели на две държави???Или за гражданската война в Нигер???Големите моралисти сте ...................за войната Украйна сте големи специалисти, жалко че там умират невинни хора, от двете страни.............но светът не е само Европа!!
568
9
 
15
 
! Отговори
Мински споразумения преди 9 месеца
Украйна наруши Минските мирни споразумения..................питайте Меркел, ако не ми вярвате.....................сега реват, че ги бият!!Ако някоя държава наруши мирните споразумения със САЩ................какво мислите, ще последва??<Много бой и много ракети с обеднен уран.................това ще стане!!