Путин: Няма да има прекратяване на огъня, докато Украйна е в настъпление

Бяхме помолени да се оттеглим, за да има условия за мирно споразумение
1 авг 2023 09:12, Стела Стоянова
647
Путин: Няма да има прекратяване на огъня, докато Украйна е в настъпление
Снимка БГНЕС, архив

Владимир Путин не отхвърля идеята за мирни преговори за Украйна, но няма да има прекратяване на огъня, докато украинската армия е в настъпление.

Това заяви президентът на Русия на срещата на върха в Санкт Петербург, заявявайки, че африканските и китайските инициативи могат да послужат като основа за намиране на мир, съобщава БГНЕС.

Вече и Русия, и Украйна казаха, че няма да седнат на масата за преговори, без да се изпълнят определени предварителни условия. Киев каза, че няма да отстъпи никаква територия, докато Москва заяви, че Украйна трябва да приеме "новата териториална реалност".

Но бурята на срещата на върха беше предизвикана от твърдението на Путин, че руската армия се е оттеглила от обсадата на Киев в началото на инвазията миналата година, защото е била „помолена да създаде условия“ за подписване на мирно споразумение.

Още по темата

„По принцип проектът на това (мирно) споразумение беше съгласуван. Но след изтеглянето на нашите войски от околностите на Киев, което беше поискано от нас, за да се създадат условия за сключване на окончателното споразумение, властите в Киев отхвърлиха всички предишни споразумения“, каза Путин, цитиран от Telegram. Както съобщава Republicworld.com, съобщението му за изтеглянето на войските мистериозно изчезна от канала на Кремъл в Telegram. Оригиналният текст е представен на видео и в момента не е достъпен като препис на уебсайта на Кремъл.

В средата на юни Путин също публично показа проект на мирния договор, който двете страни бяха подписали в Истанбул по време на началната фаза на инвазията, също на среща с африкански лидери. Той обвини Киев, че е подписал споразумение с Москва и след това го е хвърлил "на бунището на историята".

„Къде са гаранциите, че в бъдеще няма да отхвърлят отново други договори? Русия никога не отказва преговори“, каза тогава Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
507
1
 
7
 
! Отговори
До Просто Статистика преди 9 месеца
Хаха, имало млади и образовани. Няма как да има пенсионери в Русия, поради ниската продължителност на живота/69 години/, дължащо се на алкохола и развитата им медицина и инфраструктура. А след СВО, следва да падне допълнително. Средната продължителност на живота в Европа, основно определя застаряващото население...
506
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До 513 За да вземеш РФ гражданство процедурата е по-тежка от тази в САЩ, Освен ако не си от "нашите" живеещи в бившите републики...
505
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Джуджепитека, войната която сам сия сьздаде, трябва вече да излезе от хралупата си и дасе бие рамо до рамо с братята си вьшкарници!
504
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До ЕвроДебили Сайта със статистиката реално и целенасочено не отчита Крим и след това СВО от 2022. . РФ придоби с Крим поне два милиона нови граждани. Сега с присъединяването на още 4 области населението се увеличава 6-7 милиона и още 3-5 милиона от бежанци идващи от Украйна от 2014 до сега...
503
2
 
6
 
! Отговори
До ЕвроДебили-четете преди 9 месеца
Кво миграция бре! Излизат кадърни и влизат бразилци от Индия, Киргистан и бившите бедни руски републики...
502
6
 
2
 
! Отговори
Просто Статистика преди 9 месеца
In all age groups until 34 years old, there were more men than women in Russia as of January 1, 2022. За разлика от Бабизираното население на Европа което е измиращо и застаряващо в Русия заради правилната политика имат младо, кадърно, образовано население! Тук, в Европа имаме пенсионери Европейци и млади безработни, лежащи на социални помощи Афро+мултикултурни_правоверни! Стратегически кой е по-добре Европа или Русия. Европа дава милиарди за да брани интереса на семейство байдън в Оксрайна!
501
7
 
10
 
! Отговори
Паню Баирски преди 9 месеца
Не знам какъв е тоя безмозъчен ***, който пише, че в Русия влизали повече хора, отколкото излизали! В Русия куче да вържеш, няма да стои, нещастнико! Само жалки комунистически издънки могат да напишат такава простотия!
500
7
 
5
 
! Отговори
ел чапо преди 9 месеца
Белия дом е получил името си поради факта че там се консумира най много бяло.
499
7
 
2
 
! Отговори
ЕвроДебили-четете преди 9 месеца
https://statista/statistics/1010259/international-migration-russia-inflow-outflow/ за милитеЕвроДебили и промити мозъци от лъжливите опорки на "свободните" медии! Ето ви официални данни за миграцияра в и извън Русия - колкото и да не ви се вярва в Русия отиват много повече хора отколкото излизат от нея. Разликата е в ПЪТИ! Това, че средният афро-евроДебил предпочита да мие чинии в Европа и да е трета категория труд, не изкривява процесите! Държави като Оксрайнам Литва, Латвия изчезват!
498
3
 
7
 
! Отговори
Паню Баирски преди 9 месеца
Никой не вярва на руските въшкарници.
497
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До 501 Това с Пироните съм го гледал. Едни Навитаци Блогери решиха да видят как соят нещата с Пироните в РФ. И какво направиха взеха топ 5 доставчици на едро във регионите на РФ(там на мого са се нароили) и искат оферта за примерно 500кг такива и такива пирони които са тамън за изграждане на дървен дом. Резултати 50% са РФ производство 50% внос предимно от Китай... А с какво се индустриализират ето пример Сименс излезе от РФ - трябва да няма Валкове Спасан, Електрички, Парни турбини по 100МВ...
496
8
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Кравар Значи казвате че Милиони са избягали от РФ на запад нали? Къде? Ето вземете Турците в Германия имат си кметове, парламентаристи и т.н. 7-8 милиона мин са Турците в Германия Руснаците да са тройно по-малко къде са им политиците, партиите политическите движения... Няма защото няма толкова избягали за постоянно 2там - отиват ако щеш на Гурбет и толкоз връщат се обратно.
495
8
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До 499 Я да видим от 40 до 50% от младото население в трите приебалти липсва мигрирало е това намалява с 1/3 минимум населението. За да влезнат в ЕС си унищожиха енергетиката и производството а точно тези 3 страни бяха от Витрината на СССР. По политически прични не искат да купуват евтин ток от Беларус и Газ от РФ. Заради политиката си към Беларус/РФ ЖП линиите и Пристанищата им са празни ДЕГРАДИРАТ - всичко минава през Питер през супер съвремени корабни терминали построени буквално вчера...
494
2
 
7
 
! Отговори
Кравар - до 497 Боби преди 9 месеца
Потока на емигриращите от сибирската империйка към "загниващия" запад е показателен къде се живее добре и къде зле . Запада , колко по загнива - толкова по привлекателен като гледам става - за целия останал свят . То не са емигранти , нелегални , бежанци - всички на запад искат да ходят . Не се натискат за сибир !
493
7
 
0
 
! Отговори
разсъждаващ преди 9 месеца
До До Боби,Ти да не мислиш сега, че е много добре положението в Литва и Латвия особено! Наясно ли си колко са се обезселили тези държави последните 30-тина години? Дали, при условие, че беше много добре там, щяха да се обезселят така?
492
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тя ако Русия беше слаба да бяха и разграбили вече ресурсите.Работата е там че Западната техника много добре гори.+това военно технологично са доста по напред от Щатите.В Русия е бъкано с мозъци.Физици,химици и подобни пичове.Те Сащ все още правят тестове за хиперзвукови оръжия в Русия има на въоръжение няколко вида ракети от този тип.Кинжали,Искандери,Циркони и др.Сармата е в краен случай ако много са отворени.
491
1
 
6
 
! Отговори
До Боби преди 9 месеца
Хахаах, викаш индустриализират се! И с какво по-точно, щото един пирон не могат да направят. Примери ---> безкрайни. Гепените технологии от Райха умряха около 70те на миналия век. Западните се изнесоха и останаха халетата, там правят новия Мускал с лепените емблеми, произведени и те в Китай! Пародия
490
1
 
8
 
! Отговори
Кравар преди 9 месеца
Джуджане - обирай си парт-акеш-ите и главорезите от Украина , че да не ти ги обера аз .
489
1
 
6
 
! Отговори
До Боби преди 9 месеца
Хммм, Литва, Латвия и Естония бяха ли в СССР? Ще ми припомниш ли? Или те не се броят?
488
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хаха, тоя тва ли се напъна да измисли за година? Марш обратно!