Шойгу инспектира ядрения полигон на Нова Земя

Там се подготвят три жилищни сгради за военни
12 авг 2023 20:08, Анисия Иванова
30
Шойгу инспектира ядрения полигон на Нова Земя
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу инспектира отдалечените арктически гарнизони на Северния флот. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Русия, предава РИА Новости.

"Ръководителят на руското военно ведомство провери организацията на служебните дейности и изпълнението на задачите по предназначение на специалните части, дислоцирани на архипелага Нова Земя, включително готовността за действия по защита и отбрана на критични обекти", се посочва в съобщението.

Заедно с ръководителя на "Росатом" Алексей Лихачов Шойгу е обиколил Централния полигон на Нова Земя. От 1954 г. до 1990 г. там са проведени 132 атмосферни, подземни, подводни, повърхностни и наземни тестове на ядрени оръжия, общата мощност на които е 94% от всички ядрени експлозии, извършени в СССР.

Актуалните задачи на Централния учебен полигон в Министерството на отбраната са наречени "Подготовка и изпитания на перспективни образци на въоръжение и военна техника".

Освен това Шойгу е инспектирал готовността на обектите на социалната инфраструктура в село Белушя Губа на Нова Земя. Там се намира най-северното училище в Русия, предназначено за над 250 ученици. Министерството на отбраната на Русия припомня, че миналата година по решение на Шойгу на Нова Земля е построена детска градина със зимна градина, физкултурен салон и плувен басейн, предава "Фокус".

В момента се подготвят за въвеждане в експлоатация три жилищни сгради за военнослужещи, а още една е в процес на изграждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: РусияСергей Шойгу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ужас
26
0
 
0
 
! Отговори
Загрижен преди 8 месеца
Само нагнетяват напрежение! Иначе и НАТО и САЩ и Китай им казаха без заобикалки какво става, ако само споменат или пък пипнат червено копче - затова вече няма разкази какво ще се случи ако ... - остана им само заобиконо да напомнят, че "имат едно нещо, но не могат да го назоват, нито да го използват" - СМЯХ!!!
25
1
 
3
 
! Отговори
щастлив дед мудак преди 8 месеца
да сипе Zоб за путин и елените и да не се занимава с несвойствени за него неща
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво ни интересува нас това .
23
11
 
9
 
! Отговори
Чудно преди 8 месеца
Путин направи велика Русия за смях и подигравки . А им вярвахме.
22
0
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 8 месеца
До до 2 от славянин 21 Ядрената най мощната бомба била замислена да е още по мощна . Хрусчов ги склаща: Какво правите , ще разцепите Земната кълбо .Можем да му благодарим.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Шойгу! Пияницо! Как върви "специялната", по план ли е,или вече си истрезнял? А? Кажи де? Честна другарска,че няма да се смея!
20
7
 
4
 
! Отговори
до 2 от славянин преди 8 месеца
Долните прокълнати нации са онези модерните, с десетките полове! А иначе на Нова Земя през октомври 1961-ва е взривена най-мощната термоядрена бомба за всички времена - 58 мегатона, взривната вълна от взрива обикаля планетата 3 пъти докато затихне!
19
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 8 месеца
пущинякът тотално е изтрещял,ако някоя от дъщерите му обича децата си да го разстреля!!!или ще умрат от ядрени!!!Света ни не го е страх,путин ще му се наложи да моли да го застрелят,както хитлер!!!
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен Ако взриват тихи океан земята ще се распадне.
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия е в Азия, пич. Каква Европа, какви 5 лв?
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По този повод е необходимо да се отбележи, че архипелагът е в Европа, а когато дават картата на Европа , за да ни кажат прогнозата за времето, много голяма част от Европа липсва, липсва поне половината от европейска Русия (както и северната част на Скандинавския полуостров...) Не само това: на училищните, на учебните карти на Европа, отново не е представена цялата територия. Което според мен е не само за удобство, а елементарна манипулация, зрителна манипулация.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До до 11 При предишни катастрофи на Земята с динозаври и др. живота исчезва почти или се връща след милиони години.
14
3
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 8 месеца
Зависи от големината на бомбата и силата на ядрения заряд. Атомната бомбардировка над Хирошима и Нагасаки може да видите за справка, че няма да се засегне цялата планета.
13
0
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 8 месеца
Ти си във всяка статия бе платен *** ПРРРост !
12
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоз шойгу да провери сега и дали имат тоалетни чинии и перални, и то не само на полигона ами и в местното училище, все пак деца са.Ако нямат, както ще да е най-вероятно, да ползват тогава откраднатите от украинските територии. Мизерия, какво да очакваш от комунистическите тикви на кремъл
11
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Шойгу да не се разхожда, ами да отива да помага на путин да си разшири халката отзад. Или пък да удари едно рамо на олигарсите които искат да бастисат путин. И в двата случая ще свърши нещо полезно.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен Дори подземно или подводно ако се взриви и то само част от ядреното планетата няма да оцелее за живот.
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С Финландия Швеция и Укреайна в НАТО ще трябва още ядрено.
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 5. САЩ по времето на Тръмп доста се заканваха на Северна Корея, но видя какво стана - не я нападнаха. Можеш да предположиш защо. След като не смееха да нападнат Северна Корея, какво остава за Русия. Изводът - и двете страни имат ядрено оръжие, способно да достигне САЩ. Сега се опитват уж да помагат отстрани на Украйна, но дано да не стане някаква беля, от която няма връщане назад.