"Вагнер" към поляците: Присъединете се към нас

Полицията издирва разпространителите на стикерите
12 авг 2023 20:25, Анисия Иванова
86
"Вагнер" към поляците: Присъединете се към нас
Снимка: БГНЕС

Стикери с лого на частната военна компания "Вагнер" и надпис "Ние сме тук. Присъединете се към нас" са били забелязани в няколко квартала на Краков, се казва в изявление на полската полиция.

Отпечатаният на рекламата QR код отвеждал до сайт за набиране на персонал за наемническите сили.

В Полша нараства загрижеността, след като сили от частната армия на ръководителя на наемниците Евгений Пригожин се разположиха на лагер в съседен Беларус след неуспешния им опит за бунт срещу Москва. Според властите в Минск бойците на "Вагнер" трябва да обучават беларуската армия.

Полската прокуратура е била информирана и полицията сега се опитва да установи самоличността и да задържи разпространителите на стикерите, съобщи БТА.

В Полша е незаконно да се набира персонал за чуждестранни армии и наемнически сили, както и поляци да служат в такива части. Нарушителите са заплашени от наказание до пет години затвор.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: наемнициВагнерПолша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
12
 
21
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 9 месеца
Интересното ще стане когато Вагнер отворят приемна за набиране на наемници във Варшава.
34
27
 
15
 
! Отговори
Дружина полска преди 9 месеца
Ще ги идентифицира, залови и накара да съжаляват, че са се родили, руски оорки
33
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спокойно, ще ги намерят. Спокойно, ще има бой, йебане и полска музика в пандиза.
32
16
 
4
 
! Отговори
до 9 и подбни питеци преди 9 месеца
...посочените цени и разходи са на база посещение през месец юни 2023.Москва е 25-30% по-скъпа...В прованса там нейде из блатото на Шрек пък няма да коментирам, че си имат и тоалетни и перални без чипове, че са им нужни за ракетите...Начетеността и грамотността е на такова ниво, че трудно бих ги нарекъл ***, а всъщност така наричат пияниците и хулиганите.Към полиция, пожарна и лекари и учители уважението е безрезервно!!!Просто както казвате източна ***, а вече искам да съм прасе там
31
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма да останат войници за полската натовска армия
30
15
 
29
 
! Отговори
до 9 преди 9 месеца
Продължавам за Санкт Петербург където изкарах 4 невероятни дни.Хората вежливи и възпитани. Прошляци рядко, *** има, но са нормални, не както в Рим или в Марсилия.Нощните клубове са малко скъпи - 2000-10000 рубли = 20-100$ с включени напитки и сепаре !!!Украинкй бол и това не е майтап, че са и евтини и чисти, не като онези, които видях в Банско....Даже в крайни квартали е доста спокойно и уважаваш ли и те те уважават без начение, че си от "неприятесла" страна.Обичат българите!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В случая от значение ще е цената на парата, а фоби и фили-това са кьофишеци. С тях имане не се трупа.
28
4
 
7
 
! Отговори
Космонавте, преди 9 месеца
Пан славянин е обръщение към украинец или поляк.
27
3
 
25
 
! Отговори
Ади бе преди 9 месеца
Било незаконно да служат в чужди армии. Във ВСУ служат хиляди поляци, които ги чака затвор, ако се върнат живи в Полша. ;-) Майтап бе, Уили.
26
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тука да лепят стикери, има много русофили, все някой ще им се върже на в***тенките "обезчестители" на девственици.... :)))))))
25
12
 
22
 
! Отговори
до 9 преди 9 месеца
и с какво точно това, че 100 рубли = 1 цент е ударило по джоба щото цените в Русия са си същите.Няма да коментирам, че обикновеният руснак може да си позволи и квартира и сметки и храна да си купи, а за субсидиите на военните няма да коментирам.Проблема на такива, като теб злорадстващи е че сте се хванали за долара и еврото, като удавник за сламка, а не гледате по далеч от носа си и не виждате, че в страната НИ (БейГе) масово се изнася и цените масово растат щото сме юропиънс шъ знайш....
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 22-ДЪРВЕНЯК СМОТАН.
23
4
 
19
 
! Отговори
Оптимист преди 9 месеца
до #19 - Грешиш, ние българите сме им дали и език, и азбука, и култура. И на раша, и на Украйна.
22
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
24 май ни откъсва от Западното славянство - Полша, Чехия, Словакия, и ни обединява с Източното славянство - Русия, Беларус. Къде искаме да бъдем? С Русия и Беларус ли ще бъдем в една лодка, или ще бъдем със Западните славяни католици, протестанти и пишеши западноевропейска култура на латинска азбука?
21
9
 
17
 
! Отговори
Ана Лизатор преди 9 месеца
Не е много трудно да се види накъде отива света. Първо климата яко ще се скапе. Пренаселване. Заради климата храната и водата ще станат лукс. И честити ви войни за храна и вода. А изкуствения интелект и роботите ще направят излишни 90 процента от хората. Една инертна биомаса. За какво са й нужни на Земята и човешката цивилизация едни ходещи машинки за лна???! Айде замислете се малко. До 100 години ще изчезнат бая държави и народи.
20
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДОЛУ РУСИЯ! ДОЛУ ПУТИН! ДОЛУ КГБ КРАТУНИТЕ ОТ КРЕМЪЛ!
19
19
 
6
 
! Отговори
24 май преди 9 месеца
Основата на нашите връзки с Русия са православието и кирилицата. Поляците са западни католици и славяни с латиница. Кирил и Методи откъсват България от Запада и западния свят. 24 май е ден на разделението на Европа на Изток и Запад. България е откъсната от западната култура от православието и кирилицата завинаги и за вечни времена. 24 май е най-разделящият и антизападен ден на православния панславизъм и разделение на славянството на Източно славянство и Западно славянство.
18
20
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 9 месеца
До 1. Глу.пак, ако не знаеш, поляците с основание мразят много повече руснаците отколкото германците. То не е трудно да осъзнаеш при кои щяха да са по-добре.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Крайно време е!! - Мечтата ти е неосъществима .
16
8
 
16
 
! Отговори
Майор Вайс преди 9 месеца
Поляците да се готвят щото скоро Европа ще рухне и ще се трансформира в Еврохалифат. Първата му задача ще е да превземе Източна Европа барабар с Русия. А САЩ ще се наложи да се бият с Китай и Сев Корея. Европа ще приключи като раса и религия завинаги. Но каквото сам си направиш никой не може. Африка и Бл Изток раждат като зайци. Ето Нигерия ще стане половин млрд преди края на века. На Брюксел малко му трябва да приключи като европейски град.