"Вагнер" към поляците: Присъединете се към нас

Полицията издирва разпространителите на стикерите
12 авг 2023 20:25, Анисия Иванова
86
"Вагнер" към поляците: Присъединете се към нас
Снимка: БГНЕС

Стикери с лого на частната военна компания "Вагнер" и надпис "Ние сме тук. Присъединете се към нас" са били забелязани в няколко квартала на Краков, се казва в изявление на полската полиция.

Отпечатаният на рекламата QR код отвеждал до сайт за набиране на персонал за наемническите сили.

В Полша нараства загрижеността, след като сили от частната армия на ръководителя на наемниците Евгений Пригожин се разположиха на лагер в съседен Беларус след неуспешния им опит за бунт срещу Москва. Според властите в Минск бойците на "Вагнер" трябва да обучават беларуската армия.

Полската прокуратура е била информирана и полицията сега се опитва да установи самоличността и да задържи разпространителите на стикерите, съобщи БТА.

В Полша е незаконно да се набира персонал за чуждестранни армии и наемнически сили, както и поляци да служат в такива части. Нарушителите са заплашени от наказание до пет години затвор.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: наемницивагнерполша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
11
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
До 47Захари Стоянов е имал лични причини да мрази Русия. Приписал е тази омраза на кого ли не ... само и само да я очерни колкото може повече. С неговите "Записки по българските въстания" се изявява като голям патриот, а всъщност героизира себе си, без да има елементарен принос към народо-освободителното движение. Аман от пишман- патриоти!
54
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
РУСИЯ ВЪВ ВОЙНАТА В АФГАНИСТАН 1979/1989Г- УБИТИ 2 000 000 ГРАЖДАНСКИ ЛИЦА И 5 000 000 ЕМИГРАНТИ- КЪДЕТО МИНЕ РАША- СЛЕД ТЯХ Е БИБЛЕЙСКИ ПОТОП
53
18
 
15
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
Руски войници не са убивали жени и деца...безсмислено,както правят в Украйна!Русия никога не се е опозорявала по този начин да убива жени и деца...безцелно,не носещо нищо за Русия,освен позор и срам...ненавист...грях!!!
52
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ББ Пригожни е войник за Русия и това е целта на всеки войник даже да умре но за Русия.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Магелан 1921 г. създаване на съюз на Полша с Франция срещу Германия. 1921 г. съюз на Полша с Румъния срещу СССР 1939 г. съюз между Полша и Великобритания срещу СССР и Германия.
50
17
 
11
 
! Отговори
Решението е преди 9 месеца
Всички руски граждани обратно у дома. Ама няма аз съм тук от много време ...агентите на путин основно са в изселилите се в чужбина.
49
8
 
8
 
! Отговори
Магелан преди 9 месеца
Шок и ужас.Някой българчета с промити мозъци от болшевиките искат на пренапишат като македонските рендета нова история преди ВСВ.Полша преди ВСВ я ръфаха като кучета и немци и Сталински кремълски руски болшевики.Фашизъм+Комунизъм.Безпорен Факт договора преди започването на ВСВ *** ,Рибентроп за подялба на Полша между Германия и СССР.Полша е жертва на двете мракобесни идеологий!
48
6
 
17
 
! Отговори
PLъх преди 9 месеца
Чърчил каза, че Полша е хиената на Европа
47
5
 
11
 
! Отговори
PLъх преди 9 месеца
До Анонимен 48 поляците помнят ли как са получили парче Чехия от Хитлер??
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен Полша трупаха оръжие от Англия и САЩ в 1938
45
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поляците помнят как съюзниците Хитлер и Сталин през есента на 1939 година си поделиха държавата им.
44
18
 
11
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
43
2
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 9 месеца
Прочети история , ограмоти се. Ще ти предам първия урок: В Чехия честват деня на Кирил и Методи. Там празника не е на 24 май , а (ако не се лъжа) на 6 или 7 юни. Ти остави това, но е национален празник и не се работи на този ден. Да , чехите пишат на латиница. И така за домашно имаш , да разбереш защо е така?
42
0
 
3
 
! Отговори
PLъх преди 9 месеца
До Анонимен 42. смятам че ти си наивен ***. тва е троллинг. W-R FOREVER !!!
41
0
 
16
 
! Отговори
PLъх преди 9 месеца
"В Полша е незаконно да се набира персонал за чуждестранни армии и наемнически сили, както и поляци да служат в такива части. Нарушителите са заплашени от наказание до пет години затвор." ВЕЧЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ СМЕЕТЕ?
40
16
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 месеца
Полша трябва да нанесе въздушни и ракетни удари по казармите им и да ги поразреди с едно 2-3000 човека. Също и да окупират Западната част на Беларус. И това е програма минимум миниморум. Всяко забавяне е престъпление пред историята.
39
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На коя планета живеят руснаците, в какво време и час??! Те не са ли чули, че Полша отдавна е в Нато, поляците ненавиждат Русия и пращат въоръжение на Украйна! Как ще се присъединят към Вагнер - частната армия на Путин! (тя само се води на Пригожин за пред света, иначе Путин и Пригожин са 2 страни на една и съща монета)
38
1
 
5
 
! Отговори
Да бе да преди 9 месеца
Неуспешен казваш=а всичката оная демократично пенсионирана гнус вьв висшия офицерски ешалон това нищо ли е .Кво е общото между пуча стрещу Ердоган и пуча стрещу Путин =общото е липса на 5 колона във съответната страна.Сега Вагнеровци ще се появят в Африка и ще стане интересно
37
7
 
4
 
! Отговори
Иванчо Анисий: преди 9 месеца
"... след неуспешния им опит за бунт срещу Москва" :) :) :)
36
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До оня от С.Петербург. То в Русията що годе сносен живот има там и в Москва. Ти ходи ли на десетина км от тези градове да видиш мизерията.