Медведев: Москва има право да започне война с НАТО

Той предупреди, че "апокалипсисът наближава"
30 авг 2023 18:30, Стела Стоянова
431
Медведев: Москва има право да започне война с НАТО
Снимка БГНЕС, архив

Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че Москва има право да започне война с НАТО.

"В момента има много хора, които искат да се присъединят към ЕС. Украинските престъпници обявиха, че всички техни удари срещу каквато и да е руска цел, например в Крим, са били одобрени от НАТО", написа той в "Х".

"Ако това е вярно - а няма причина да се съмняваме, че е така - тогава, това е правно значимо доказателство за съучастието на Запада във войната срещу Русия. Това е рафиниран casus belli (повод за война; бел. ред.), а за Русия това е възможност да действа в рамките на jus ad bellum (отнася до условията, при които една държава може да прибегне до война - бел. ред.) срещу всяка една държава от НАТО", се казва още в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Украинските сили многократно атакуваха Крим, окупиран от Русия през 2014 г., в опит да освободят черноморския полуостров. Западните държави не спират предоставят на Киев оръжия и оборудване след започването на пълномащабната руска инвазия през февруари 2022 г.

Медведев, смятан от мнозина за заместник на Владимир Путин, често използва социалните си мрежи, за да пише провокативни и подстрекателски изявления за войната в Украйна и Запада.

В „Х“ Медведев предупреди, че "апокалипсисът наближава", като цитира библейски стихове и стари съветски лидери.

Публикацията на бившия президент завършва с прословутия цитат на Никита Хрушчов, който е бил направен пред западни посланици през 1956 г.

"Независимо дали ви харесва, или не, историята е на наша страна. Ние ще ви погребем", гласи той.

Повечето от предишните заплахи на Медведев предизвикаха присмех от голям брой потребители на социалните мрежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още по темата: НАТОмедведевРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
9
 
22
 
! Отговори
007 преди 8 месеца
На този алкохолик мястото е в изтрезвителното.
334
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако някой иска да скача на НАТО в Русия.То той иска пълното и унищожение.На Русия..Не на НАТО.Глаено това са лица в безизходица Прекалено крали Загубили доверието на гражданите си Чийто живот в възможен само като изход....Катастрофална война , и изнизване по пантофки в некоя азиатска държава
333
7
 
14
 
! Отговори
До бай работник преди 8 месеца
Русия няма пари за 800 бази ако можеше да си позволи и 8000 щеше да има
332
4
 
19
 
! Отговори
То и аз преди 8 месеца
Мога да скоча на бой на Скалата ама не искам
331
16
 
8
 
! Отговори
бай работник преди 8 месеца
Русия няма 800 бази по света да внася "демокрация". Крайно време да запоне да си прави навсякъде ,и в Мексиканския залив ,във Куба ,в Бразилия и Аржентина , В Мексико . Нали ще мерим с един аршин?
330
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Голгота "е специално изработен план в Кремъл къмбългсрскста държава.За изпълнител е соченАлексей Петров на наша територия.Планът предвиждал , българският преход да се подмени така, че хората да виждат в капитализма всичко мрачно и зло Да има кражби, бандитизъм и неработещи институции.В чийто хаос и мутри , хората да се отвратят от капитализма и да поискат връщането на комунизма.Нека помислим и кой качи Б.Б . на власт.Ето за това нашета ,,демокрация" драги граждани изглежда така крива..Е, сега на
329
7
 
21
 
! Отговори
Georgiev преди 8 месеца
ЗА българският русофил ще е чест домът му да бъде унищожен от "велика русия".
328
3
 
20
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 8 месеца
историята е на наша страна. Ние ще ви погребем ИНТЕРЕСНО: САЩ И ЕВРОПА НИЩО НЕ КАЗАХА А СССР Е ПОГРЕБАН. ТРЯБВА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ БОЛШЕВИКИ И РУСУФИЛИ. САМО ГО ВИЖТЕ ТОЯ : НЕ Е СПРЯЛ ДА ЗАПЛАШВА ОТ 2 ГОДИНИ; ОЧЕВДНО НЕ НАРЕД С ГЛАВАТА
327
4
 
27
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 8 месеца
Пак е ударил Финландията от заран.
326
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И това ще стане някой ден.... Дано до тогава се усетят нашите и застанат на страната на победителите този път - Русия и Китай!! Хора, Афганистанците воюваха само 20 години с ФАЩ, само с едни стари пушки и пак ги направиха за смях, пък някой хора мислят, че янките ще спечелят във война с Русия?! Такъв смях, хахха! Янките ги е страх!!!! Ако бяха сигурни в победата си, нямаше да изиграят укрите да им водят войната!
325
7
 
26
 
! Отговори
... преди 8 месеца
Тя и да има право няма топките да я започне тая война. Другото което е не мога да разбера защо колхознициtе мрънкат, че Украинците им удрят градовете, като те го правят това нещо вече 18 месеца.
324
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Германското правителство обяви нов пакет военна помощ за Украйна, сочи публикация на сайта на кабинета. Пакетът включва следните въоръжения - танкове Leopard, радар TRLM-4D, безпилотни комплекси за разузнаване Vector, 4 ед. транспортери за танкове HX81 и над 13 млн. боеприпаси за стрелково оръжие.
323
3
 
29
 
! Отговори
Иван преди 8 месеца
Този болшевишки колхозник пак е на кашон водка сигурно.
322
1
 
21
 
! Отговори
Тошо преди 8 месеца
Москва има и други права, но ... не ги знае ...още!Има още време, ...ще ги научи, по ...един или друг начин!По който си избере, ....човек каквото и да си направи , цяло село не може да му го направи!Та, Москва каквото си направи, цял свят ....не може!
321
2
 
17
 
! Отговори
Пикая на Русия преди 8 месеца
Независимо дали ви харесва, или не, историята е на наша страна. Ние ще ви погребем - КАКВА НЕВЕРОЯТНА МЪДРОСТ. КАКВО СТАНА СЪС СССР ЧЕ ЗАБРАВИХ ? НЕ ГО ВИЖДАМ НА КАРАТАТА. В ГРОБИЩАТА ЛИ Е
320
3
 
24
 
! Отговори
МЕЧКАРОВ ПАК преди 8 месеца
ИЗРИГНА....СПРИ С ТОЯ АЛКОХОЛ БЕ ТАВАРИШ
319
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украинците напредват бързо към Мелитопол
318
4
 
23
 
! Отговори
Е че почвайте я де преди 8 месеца
Ко ви спира ? А да забрайх ... не ви остана армия
317
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Медведев! АааНАМ СЬО РАВНО!
316
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И онзи лудичкия фюрер ги е комплексирал,като ги е докарал до кантара дали да оцелеят или като динозаврите да ги няма. Затова вместо да се курчат трябва всяка сутрин да се молят за здравето и благоденствието на американския и англйския народ. PS. Чети ме серьожа,остави тази бутилка на масата,никой няма да ти е вземе! И дно ти влезе нещо в онова празното на раменете ти!