Медведев: Москва има право да започне война с НАТО

Той предупреди, че "апокалипсисът наближава"
30 авг 2023 18:30, Стела Стоянова
431
Медведев: Москва има право да започне война с НАТО
Снимка БГНЕС, архив

Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че Москва има право да започне война с НАТО.

"В момента има много хора, които искат да се присъединят към ЕС. Украинските престъпници обявиха, че всички техни удари срещу каквато и да е руска цел, например в Крим, са били одобрени от НАТО", написа той в "Х".

"Ако това е вярно - а няма причина да се съмняваме, че е така - тогава, това е правно значимо доказателство за съучастието на Запада във войната срещу Русия. Това е рафиниран casus belli (повод за война; бел. ред.), а за Русия това е възможност да действа в рамките на jus ad bellum (отнася до условията, при които една държава може да прибегне до война - бел. ред.) срещу всяка една държава от НАТО", се казва още в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Украинските сили многократно атакуваха Крим, окупиран от Русия през 2014 г., в опит да освободят черноморския полуостров. Западните държави не спират предоставят на Киев оръжия и оборудване след започването на пълномащабната руска инвазия през февруари 2022 г.

Медведев, смятан от мнозина за заместник на Владимир Путин, често използва социалните си мрежи, за да пише провокативни и подстрекателски изявления за войната в Украйна и Запада.

В „Х“ Медведев предупреди, че "апокалипсисът наближава", като цитира библейски стихове и стари съветски лидери.

Публикацията на бившия президент завършва с прословутия цитат на Никита Хрушчов, който е бил направен пред западни посланици през 1956 г.

"Независимо дали ви харесва, или не, историята е на наша страна. Ние ще ви погребем", гласи той.

Повечето от предишните заплахи на Медведев предизвикаха присмех от голям брой потребители на социалните мрежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още по темата: НАТОмедведевРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
3
 
9
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 8 месеца
Ами, да се опитат да си го използват това тяхно "право" тогава, бе! 'баси!...
314
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мисля си и делбая,каде им е проблема на тея,където са смешни дори с това,че се стремят(може да са 5мм.),но бомбите им да са по-голями от на другите! И стигнах до неоспоримата истина ВОДКАТА,в единия случай им е в повече,а без нея почват да треперят,като премръзнали.
313
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Природата е компесирала тези слабоумници,като зад Орал им е дарила от всичко,и по много,само да копаят и да плюскат,а те си мислят,че това което им е под краката ги прави по велики от другите. Вживяват се(пияни) в ролята на спасители на света,и как те а не другите 90+ държави са правите!
312
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ей го, цъфна пак русофилчето де мyчи на лунъ!
311
2
 
18
 
! Отговори
Бен Ган преди 8 месеца
Давай бе ***. Какво чакаш? Шепа Украинци ви направиха за смях на цял свят. Спряха ви със смешни оръжия от 40та година. НАТО ще ви прегази като сламка.
310
12
 
4
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 8 месеца
Кравите как е перемогата, ве... Днес превзехте ли за 49867 път Роботино, зеленчука изсмърка ли първата линия на руската отбрана. Мучете, мучете..Мученето е полезно за вашето здраве.
309
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Плаши Пею гаргите! Не е вероятно, след като скиваха колко са им възможностите срещу невъоръжена държава, без традиция във военното дело!
308
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НАТО ще загуби войната срещу останалите 4 континента. Да бъдем реалисти. В началото на Втората световна в България отново се е налагало изкуствено мнението за мощта и непобедимостта на Вермахта. Всички знаем как завърши всичко това. Не подценявайте предупрежденията сега, а се научете от историческите грешки. Неслучайно петролните държави се преориентират спешно. Слушайте и Орбан - единственият истински държавник в ЕС
307
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Захарова щяла да отмъщава за украинските дронове в Русия! Тея война ли ще водят първо, или първо ще отмъщават? Те са си отмъстили предварително! Още ли не са разбрали че се състои война между Русия и Украйна? Много са отмъстителни!
306
5
 
9
 
! Отговори
Некъф преди 8 месеца
Тоя пак се е почерпил и бръщолеви глупости!!!
305
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези рубашки са комплекс на макс! Само балшой бомби и бръмчат в празните,но пияни глави! Сериьожа не голямите бомби правят народите велики! И ако ще се биете с нас(НОТО),не се чувствай длъжен да ни оведомяваш! Стига с тая полемика,че ти пресъхна устата,демек пак си намери повод за ВОДКА
304
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пригожине вземай този и другия гном при теб в ада да им изядеш там вътрешностите!
303
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами да започва, стига само да дрънкали. Пускат една ракета в Полша и започват. Ама стиска ли им е въпроса? Защото много добре знаят, че НАТО ще ги помете. Затова само на приказки и заплахи я карат.
302
7
 
18
 
! Отговори
сабри преди 8 месеца
Високият красив мъж , пак е употребил самагон !
301
4
 
17
 
! Отговори
Хубава раОта преди 8 месеца
Е що пишеш на английски в западния Туитър бе Медведка? Като толкова мразиш запада пиши си на руски по руските клики. И така се изказва все едно той и близките му са "ваксинирани" срещу бомби и радиация. А преди ги харесвах и двамата с Путин...
300
3
 
19
 
! Отговори
карачанаков преди 8 месеца
Има ли в менюто Ви водка....двойна ми дайте....каква двойна този е на литър и отгоре.
299
7
 
19
 
! Отговори
Накрая преди 8 месеца
Всичко ще завърши както винаги и Русия дълго ще си ближе раните, защото е очевадно, че се е заела с нещо което не е лъжица за нейната уста, какво пък остава да се опълчи и срещу НАТО! Фиаското ще бъде ужасяващо!
298
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Раздавайте вече калашниците, ние тука сами ще си оправим ***
297
3
 
13
 
! Отговори
toti преди 8 месеца
Май и на тоя му се клатят краката и само главата му се вижда със снимки от преди 20г,поне на живо не сме го видели или е под масата на Путин!!
296
11
 
26
 
! Отговори
Атос преди 8 месеца
Държавите по света се хвалят с по -добър стандарт,а Русия и русофилите се хвалят с оръжия и се зъбят на целия свят.