Русия светкавично осъди решението да дадем C-300 на Украйна

Това ще доведе до жертви, заявиха от Кремъл
27 сеп 2023 15:15, Нели Христова
308
Русия светкавично осъди решението да дадем C-300 на Украйна
Снимка: БГНЕС

Плановете на България да достави ракети за системите за противовъздушна отбрана С-300 на Украйна са грубо нарушение на международните ангажименти. Това заяви руската Федерална служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) в официално изявление.

„ФСВТС призовава българските власти да преразгледат това решение“, се допълва в изявлението.

„Съгласно член 4 от споразумението между правителствата на Русия и България за военнотехническо сътрудничество, прехвърлянето на трета страна на оръжия и военно оборудване, получени в рамките на двустранното сътрудничество, е недопустимо без предварителното писмено съгласие на Руската федерация“, цитира ТАСС, добавяйки, че споразумението между двете държави е подписано на 5 септември 2002 г.

"Прехвърлянето на оръжия в зоната на бойните действия в Украйна неминуемо ще доведе до допълнителна ескалация на конфликта и невинни човешки жертви. Призоваваме българската страна да преразгледа взетото решение, за да не се допусне нарушаване на нормите на международното право в областта на военнотехническото сътрудничество", се казва в съобщението на ФСВТС.

По-рано днес българските народни представители приеха Проекта на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна внесен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Това стана по време на закрито заседание, но не стана ясно с колко и чии гласове, предаде репортер на БГНЕС. С това решение НС одобри да се изпратят на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от типа 5В55Р. Заедно с тях ще бъдат изпратени и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие с калибър 5.56х45 мм, които са с отпаднала необходимост за нуждите на Министерство на вътрешните работи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
2
 
2
 
! Отговори
Дядо Соци преди 7 месеца
Меркел съсипа ЕС , Путин съсипа Русия.Света върви на майната си.
227
1
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 7 месеца
Много са светкавични руснаците. Светкавичната три дневна военна излагация , се превърна в сто годишна война.Там мир няма да има поне за сто години.
226
2
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 7 месеца
Те и украйна за три дни щяха да превземат ама на само бахмут им разказа играта.пиянки кво да очакваш
225
1
 
1
 
! Отговори
УЙЧОТО на ЗЕЛКАТА преди 7 месеца
До Анонимен НА ЖЕНКАТИ ГУРГУЛИЧКАТА
224
6
 
4
 
! Отговори
.. преди 7 месеца
Дано се вкараме във Войната и Рашките ни е*ат мамат*а по бързата процедура...
223
6
 
7
 
! Отговори
Помощ за Украйна преди 7 месеца
Не само ракети за братския украйнски народ но и животи български трябва да дадем, кой ни освободи от турско присъствие мисля че украйнските смели войни. Малко е да дадем още повече българи
222
8
 
13
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 месеца
В МАЗНИТЕ ЗАД-НИЦИ ДА СИ ВКАРАТ ПО ЕДНА РАКЕТА НАШИТЕ 240 И ДА ЗАМИНАВАТ ПРИ УКРИТЕ ДА ИМ ПОМАГАТ
221
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Слава на Брадска Украйна свобода за Казан московия на 100 къса
220
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Война можеше да няма но на има и Украйна ще ще я спе4ели и ще си взрме и белгородска и ростовска област московска твар
219
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом paшиcтитe ревът, на прав път сме.
218
17
 
13
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 7 месеца
До Анонимен 246: Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. И още: отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Засега Украйна загуби само Донбас и Запорожка област. Ако не започнат преговори ще загубят още.
217
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия наруши грубо международните ангажименти, като нападна суверенна Украйна и разгърна широкомащабна война на нейна територия. Като отвлече десетки хиляди украински деца. Русия и Путин ще бъдат съдени пред международен съд, дори и задочно. България има право да разполага със собствените си оръжия.
216
11
 
10
 
! Отговори
Весо преди 7 месеца
Да,от ясно,по-ясно е! Нито в Парламент от 240 представители от не народа и в ущърб на него,нито Правителство на промяната , знаят какво правят,за какво гласуват и накъде водят държавата! Другото се знае и вижда добре!Здраво нагъзен слугинаж в посока Посолството!Козяци , жалки!Предатели!
215
16
 
15
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 7 месеца
Що не вземат да се самоосъдят и самообесят тея рашисти, малко светът да си почина от мизерията им.
214
24
 
16
 
! Отговори
Василев преди 7 месеца
Искам само да разбера изяждате ли се от вътре русофили ??Само така и ние веднъж да сме на правилната страна...Кучето си кае кервана си върви . И за какво са ни дефектни ракети който Русия,дори твърди ,че не може да се ремонтират??Предавай , руските бракми и в замяна взимай нови Западни оръжия....От това по добро има ли???Москвич за Ауди , или Лада за мерцедес???Вие си лайте русофилчета ,кой ли ви обръща внимание????
213
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Мен. Е па имаш лесно решение. Тъй като ние сме против Русия и за ЕС и НАТО, се изнеси в Русия, там е рай. И не ми обяснявяй как копейките сти много, щото това се вижда на избори. видя се и на "всенародния" протест на Копейкин - 67 човека
212
18
 
23
 
! Отговори
Мдааа преди 7 месеца
Русия спешно да изравни сградата с народните предатели.
211
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-вероятно са изпратени отдавна. Сега само узаконяват.
210
19
 
26
 
! Отговори
Мен преди 7 месеца
Ще ни вкарате в война бе,как ще вземете такова решение за страната ни ....!!!! Ние не искаме да даряваме или продаваме нищо на Украйна ! Ние сме за Русия !!! Спрете да се мешате нито Европейски съюз нито Нато нито Шенген ви искаме !!!!
209
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оставам с впечатление, че сме много добре въоръжени, бих казал превъоръжени, то не бях стрелкови оръжия, муниции, сега ракети, а изтребители кога?