Русия светкавично осъди решението да дадем C-300 на Украйна

Това ще доведе до жертви, заявиха от Кремъл
27 сеп 2023 15:15, Нели Христова
308
Русия светкавично осъди решението да дадем C-300 на Украйна
Снимка: БГНЕС

Плановете на България да достави ракети за системите за противовъздушна отбрана С-300 на Украйна са грубо нарушение на международните ангажименти. Това заяви руската Федерална служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) в официално изявление.

„ФСВТС призовава българските власти да преразгледат това решение“, се допълва в изявлението.

„Съгласно член 4 от споразумението между правителствата на Русия и България за военнотехническо сътрудничество, прехвърлянето на трета страна на оръжия и военно оборудване, получени в рамките на двустранното сътрудничество, е недопустимо без предварителното писмено съгласие на Руската федерация“, цитира ТАСС, добавяйки, че споразумението между двете държави е подписано на 5 септември 2002 г.

"Прехвърлянето на оръжия в зоната на бойните действия в Украйна неминуемо ще доведе до допълнителна ескалация на конфликта и невинни човешки жертви. Призоваваме българската страна да преразгледа взетото решение, за да не се допусне нарушаване на нормите на международното право в областта на военнотехническото сътрудничество", се казва в съобщението на ФСВТС.

По-рано днес българските народни представители приеха Проекта на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна внесен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Това стана по време на закрито заседание, но не стана ясно с колко и чии гласове, предаде репортер на БГНЕС. С това решение НС одобри да се изпратят на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от типа 5В55Р. Заедно с тях ще бъдат изпратени и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие с калибър 5.56х45 мм, които са с отпаднала необходимост за нуждите на Министерство на вътрешните работи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
5
 
8
 
! Отговори
до анонимен 182 преди 7 месеца
Турция не посмя да ни нападне не защото Бг имаше С-300, а защото беше член на Варшавския договор, а Тр. на НАТО. Ако Тр. беше нападнала Бг през онзи период от историята ни когато Бг беше във Варшавския договор щеше да възникне казус Белли, което означаваше началото на Трета Световна Термоядрена Война!!!! Друг е въпроса, че тогава Бг имаше предостатъчен Военен и Икономически ресурс до размаже ф/са на Туркието и те го знаеха!!!
164
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пуснете им на бугарите неколко кинжала и ги закопайте. Два пъти ги освобождавахте а за благодарност ви турат четвъртития. Такова племе трябва да се унищожи до крак
163
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Посолството не се ли гнуситее от тези които сте си сложили да ви злепоставят с крайните си падения... нямча нужда от нито копейка за рускта пропаганда това което правите сами с марионетките си е автогол след автогол... всички възможни положения свършват с автогол от зависимия корумпиран псевдоелит,1 част от който е с много нисък коефициент на интелигентност...
162
3
 
7
 
! Отговори
Пасольството преди 7 месеца
Барабар с пасоль -мутрафон - може да се премести в Съветската църка - Българска собственост - останаха само пет души. И да се молят за душите на хилядите деца, жени и мирни жители избити от путинските фашисти на украинска земя
161
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Един от факторите Турция да не ни напада са тези ракети... През целия преход турските служби и политици искат тяхното нарязване а сегашното също ги устройва.
160
7
 
8
 
! Отговори
Рендету преди 7 месеца
Напълно оправдана реакция от страна на Русия!!!!! Защото при покупка на въоръжение винаги се подписва Договор, в който се съдържа клауза, която гласи, че страната закупила въоръжение няма право да го препродава или подарява на трета страна без съгласието на страната производител!!!!!!!! Или нашите Едноклетчни Амеби не го знаят? Съмнявам се!
159
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ех те да бяха само ракети и бомби - бял кахър ами ще плащаме лихвите по кредите на Украйна
158
4
 
7
 
! Отговори
КОЙ КАКЪВ Е преди 7 месеца
тия същите след време ще дадат американските бетеери на Китай... няма отърване от такива бояджии и нагаждачи.
157
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 7 месеца
До Анонимен173Ти си жив пример че и дурекс правят лоша продукция.
156
10
 
7
 
! Отговори
Русофил преди 7 месеца
Да обесим кремълския Жужак на Червения площад и да спасим още 200 000 млади руснаци от сигурна смърт на фронта. По-добре 1 гном по-малко, отколкото 200 000 загинали. Украинците и без това ще си върнат земята с помощта на целия демократичен Свят. Единия Жужак е сам. Сам жужак може да свърши работа само в ***.
155
0
 
5
 
! Отговори
ZZ преди 7 месеца
*** и предатели, всички да изяде те 9 гр. олово, мамицата Уйгурска-Монголо-Китайска воня, ***.
154
12
 
16
 
! Отговори
След 34г.османската преди 7 месеца
Демокрация съсипа и счупи държавата,като доказа че,работи против православна България и унищожи всичко Българско и родно,продължават подмяната на Българското население с диваци.
153
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мирева Рашко и Тато дик, вие не сте ли едно и също хахаха
152
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да зеленото джудже се гърчи в конвулсии но песента му е изпята вече.
151
6
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 7 месеца
Боеприпасите с отпаднала необходимост да ги раздадат на народа. За да може с тях да сурвака депутатите ни.И без това на черния пазар украинците продават всичко от Джавелини и стингъри до мини шпионски дронове. И цените са написани в долари. Едни подаряват а други продават . Алъш вериш да има
150
6
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 месеца
Жужи наруши поне 10 международни споразумения с тази война. Няма да ги изреждам.
149
2
 
6
 
! Отговори
трол преди 7 месеца
До АнонименСлабоумните не трябва да се питат по принцип за нищо.
148
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А джуджето като реши да спре газа на България преди зимата, колко члена наруши между България и русия и международното право ? Значи удрят ни да понасяме щети, а като ги удари тях някой се правят на много законни :)))
147
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Където Tattoo, има Шенген и бързо ше те изритат на мястото си.
146
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Питахте ли народа за това Ви решение?