Русия: Украйна ударила подстанции и оставила без ток 67 града

Атакувани са били обекти в районите Суджа, Кореново и Глушково
5 окт 2023 14:19, Елка Василева
173
Русия: Украйна ударила подстанции и оставила без ток 67 града
Снимка: архив, БГНЕС

Украински безпилотни самолети удариха две подстанции в Западна Русия, което доведе до прекъсване на електрозахранването в 67 града, се казва в официални съобщения от днес, предаде ДПА.

Още по темата
Атакувани са били обекти в районите Суджа, Кореново и Глушково, съобщи в Teлеграм губернаторът на Курска област Роман Старовойт. И трите района граничат с Украйна.

Двете подстанции са били в Суджа и Глушково, съобщи в Teлеграм новинарският канал “Шот“. Старовойт потвърди прекъсванията на електрозахранването, без да посочва конкретни числа.

Според губернатора град Рилск, разположен близо до границата, е бил обстрелван с касетъчни боеприпаси.

"Една жена е получила умерени наранявания от осколки и е била откарана в областната болница, където й е оказана медицинска помощ", пише Старовойт. От касетъчните боеприпаси са повредени няколко къщи, гаражи и автомобили.

Москва се оплаква от засилващия се обстрел на граничните ѝ райони от страна на Украйна. Щетите и жертвите в Русия са в много по-малък мащаб от разрушенията, причинени от Русия в цели украински региони и градове.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
7
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 7 месеца
КВО ЗЕМЕДЕЛИЕ ШЕ ЗАКРИВАТ....КАТО ТО ИЗОБЩО ГО НЕМА...ТО ВСИЧКО Е ВНОС ОТ ТУРЦИЯ , ГЪРЦИЯ, ЧЕ И ЯБЪЛКИ ОТ МАКЕДОНИЯ....ХАХАХА ....НЕЩАСТНА ФАМИЛИЯ СТЕ ..!
53
10
 
5
 
! Отговори
абе преди 7 месеца
е тя такава ще е контрата, бандитска работа на парче, хора нямат завалиите, ама дремят братушките, не ги натиснат да ги очистят да крак...
52
8
 
8
 
! Отговори
Кво ме интересува преди 7 месеца
Дали в Русия има ток? То в България няма да има ток скоро или ке го купуваме от януари то 4 пъти по скъпи цени от други държави!!
51
5
 
4
 
! Отговори
Нинова от София преди 7 месеца
Да пратим протестиращите от Теца да оправят проблема!
50
11
 
14
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 7 месеца
Така е тя----ТЪПКАНО ДА ГО ВРЪЩАТ НА РАШИСТИТЕ....!
49
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къде е ПВО-то? Предателство!
48
4
 
1
 
! Отговори
до 45 преди 7 месеца
Не може да се обяснява на всеки илитерат какво е "формален".
47
10
 
11
 
! Отговори
Българиии преди 7 месеца
От Януари ще плащате 4 ти пъти по висок ток!Закриват енергетиката и земеделието и изобщо държавата! А вие се кефите че накой някъде на село в Пусия нямал ток!!!
46
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 46..Обясни го това на Оня от Кремъл....
45
1
 
5
 
! Отговори
Слава на Украйна... преди 7 месеца
....АЙДЕ, ПАК, АМА ЗИМАТА..ХАХАХАААА...
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
67 града останали без ток, колкото имаше и призрака на Киев. Муахахахахахаа
43
13
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 7 месеца
ЕВРОПА загуби войната! Ще плащаме тРОЙНи цени за ток, храна и парно! Пък те Русия оплакват милите..
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
фж
41
2
 
6
 
! Отговори
Забравихте и преди 7 месеца
Призрака на Киев :)
40
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-добре е да не се праща повече оръжие на Украйна.Безмислена смърт и осакатяване на хиляди млади хора и от двете страни,унищожени градове и села,съсипан живот на хората в тази война.Все някога ще разберат безмислието на това,но ще е късно.Пращането на оръжие е като да наливаш бензин в огън.Никой не може да ме убеди,че това е пътя към мира.Европа обеднява с бързи темпове.Да си спомним думите на великият Де Гол.
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ползването на англоезични източници на информация ВИ води до поредната смехотворна публикация. Тук пишете за 67 ГРАДА без ток. Съвсем наскоро писахте, е висшето образование в Нидерлания било ФОРМАЛНО. Няма лошо. Грешката е вярна. След като селата в Русия по английски стандарт са градове, така да е. След като образованието в Нидерландия е само заради китапа и да се вземат парите на заблудените, а няма знания, съдържание, трябва да ВИ вярваме.
38
10
 
13
 
! Отговори
Учуден: преди 7 месеца
Шо стана , бре? Нали доблестната руска ПВО всичко сваляше? Като удрят ел.централи и други граждански обекти в Украйна на руснаците им е гот, иначе когато е в Русия им е кофти. Каквото повикало...
37
4
 
13
 
! Отговори
В Тая област преди 7 месеца
Няма 67 града изобщо
36
9
 
14
 
! Отговори
Феминистът. преди 7 месеца
Русия, каквото почукала това и получила. Втората армия в света били тези руски ***. Втората, ама отзад напред. Но иначе операцията върви по плана. Ами да ви таковам таковата тогава руснаци, ако това ви е бил плана. Да се радват, че още не са ги атакували американско модифицираните украински бойни комари камикадзе, защото...
35
8
 
9
 
! Отговори
... преди 7 месеца
До "диванните сеирджии"! Всички говорим за мир ! Но той няма да стане , докато окупаторите не бъдат изхвърлени от окупираните територии! Без бой, те няма да се махнат! А и за още ламтят!