Ако САЩ изоставят Украйна, е вероятен сблъсък САЩ – Русия

За това предупреди бивша представителка на Вашингтон в НАТО
5 окт 2023 08:35, Елка Василева
225
Ако САЩ изоставят Украйна, е вероятен сблъсък САЩ – Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Кей Бейли Хъчисън, която представляваше Вашингтон в НАТО в продължение на четири години, предупреди, че сблъсъкът между САЩ и Русия става много по-вероятен, ако Съединените щати изоставят Украйна, а руските войски продължат на запад, предаде ДПА.

Още по темата
"Ако те влязат в страна от НАТО, тогава сме във война", заяви трикратният републикански сенатор от Тексас.

Съпротивата срещу изпращането на оръжия на Украйна се засилва сред републиканците. Някои от претендентите за мястото на Кевин Маккарти като председател на Камарата на представителите обещаха да намалят помощта, както и някои кандидати за президентския пост.

Хъчисън и държавният секретар Антъни Блинкън, който се появи в нейната Алма матер - Тексаския университет, подчертаха, че е наложително да се помогне на Украйна.

"Едно от нещата, в които според нас президентът Путин вярва, е, че може да издържи по-дълго от нас. Че може да издържи по-дълго от украинците. Че той може да издържи по-дълго от подкрепата, която Украйна получава. И е много важно да го разубедим в тези му представи", подчерта Блинкен в Остин по време на 50-минутния им разговор.

Най-високопоставеният дипломат на страната похвали бившата сенаторка за "забележителната ѝ служба като наш представител в НАТО в бурно време".

"Още от първия ден инструкцията, която получих от президента Байдън, беше да активизирам, да подновя и да подмладя всички наши съюзи и партньорства като НАТО", каза той, намеквайки за пренебрежителното отношение на предшественика си Доналд Тръмп към Алианса.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
4
 
6
 
! Отговори
Сталин преди 7 месеца
*** много ве е страх от Русия защо САЩ вече е обречена рухна
188
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стига сте ни притеснявали с тази война. Да си погледнем държавата и нашите проблеми а тя както е започнала така и ще има край и живота ни не зависи от нея както се опитвате да ни заблудите
187
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стига сте ни притеснявали с тази война. Да си погледнем държавата и нашите проблеми а тя както е започнала така и ще има край и живота ни не зависи от нея както се опитвате да ни за лудите.
186
1
 
3
 
! Отговори
ПЕЕВСКИ преди 7 месеца
Ние можем да компенсираме неспособността на нашите приятели и партньори да помогат на Украйна. ГРУХ. Благодарение на нашите съмишленици , ГРУХ, и коалиционни партньори г-.н Кирил Петков,Асен Василев ,Борисов ,Христо Иванов и нашето острие Тагарев , ГРУХ. Украйна ще спечели защото ГРУХ можем да и предоставим всичките блага на България.ГРУХ .По този начин нашите приятели от партньори от запад ГРУХ ще ни похвалят !ГРУХ
185
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пълни глупости!!!!! Русия ще си вземе своето, източна и южна Украйна , което е било Русия и където живеят руснаци. А Украйна ще бъде бита до безсъзнание и командно дишане , но все пак да подпише своя неутралитет. Тя сама ще моли за неутралитет, ако изобщо и дойде акъла някога. Жалко за украинците , ще бъдат 15 милиона до няколко години.
184
3
 
4
 
! Отговори
Alex преди 7 месеца
Тоя Блонкин кво ръкомаха?
183
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много компютърни игрички цъкате и май наистина нямате представа какви са последствията от ядрен взрив, особено в дългосрочен аспект.
182
4
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Да му мислят американците, които живеят в измислена вселена :)
181
7
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Ами чакаме тоя сблъсък отдавна, за да разкарат американските пиянки от българските пивници. Русия ще има приятел в лицето на българите, ако нападне САЩ или обратното - САЩ нападне Русия. Българинът никога няма да предаде Русия. Ще я предадат някои, които така и така вече са предали България, та не е болка за умиране. България в лицето на българите, винаги ще бъде с Русия! Почне ли война с американците, кепенците падат и няма да има никакви задръжки и от руска и от наша страна.
180
1
 
5
 
! Отговори
на планетата преди 7 месеца
има достатъчно ядрени бойни глави за да бъде унищожена Земята няколко пъти...............само Русия и САЩ имат ядрено оръжия за да бъде взривена земята няколко пъти .............не говоря за другите ядрени сили.............Англия, Франция, Китай, Индия, Пакистан, Северна Корея и Израел!!!
179
0
 
6
 
! Отговори
спокойно преди 7 месеца
при една война с ядрено оръжие се умира бързо и не боли..............свиквайте..............за мен е много вероятна ядрена война м/у Русия и САЩ!!!
178
6
 
7
 
! Отговори
Баба Ванга преди 7 месеца
Бря, комунистични пророци са се появили из форума и бичат яки пророкувания, като онези на Ленин и последвалите го рушители на "гнилий капитализм".
177
6
 
0
 
! Отговори
Помагнете преди 7 месеца
Търсете в тубата "Горда стара планина - Gorda stara planina Химн бирджан хайрединов" и репортвайте яко!
176
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къв сблъсък? Те чебурашките нападнаха 25 пъти по-малка държава от 3 страни и вече над година и половина пълномащабна война дори Херсон не са превзели който е на 100тина километра от Крим та със САЩ ще имат сблъсък, дето само цивилното им население е по добре въоражено от колхозниците.
175
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е то ако има пряк сблъсък САЩ-Русия това значи да ги присъединят към Аляска. Чрез референдум разбира се
174
4
 
4
 
! Отговори
Помагайте! преди 7 месеца
Търсете в тубата "Горда стара планина - Gorda stara planina Химн бирджан хайрединов" и репортвайте яко!
173
31
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 7 месеца
Украйна се бори за целия свят. За да няма хора като Путин и Копейкин,лавров и Тошко африкански....тикви и калинки, за да дишаме свободно. Нормално ли е всеки ден,някой от Русия заплашва целия свят с унищожаване ,защото никой не се съгласява да бъде роб на Путин..освен Копейкин , разбира се.
172
8
 
34
 
! Отговори
Точно обратното преди 7 месеца
Ако САЩ не бяха вложили милиони в Майдана, сега нямаше да харчат милиарди за да подкрепят Украйна - просто защото война нямаше да има. До тогава гражданска война в Украйна нямаше. А от гражданската война започна всичко.
171
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На запада му трябват млади роби, да работят, да се хранят с ГМО ,и като дойде време за пенсия да се гътнат да не тежат на бюджета. Това е западната демокрация
170
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако САЩ изоставят Украйна, сблъсък САЩ Русия е по-невероятен, особено ако има и нов президент на САЩ след изборите догодина.