Делегация на "Хамас" е на посещение в Москва

Новината съобщи руското външно министерство
27 окт 2023 00:55, Красимир Ангелов
223
Делегация на "Хамас" е на посещение в Москва
Снимка: БГНЕС

Делегация на палестинската групировка "Хамас", която контролира ивицата Газа, е на посещение в Москва, съобщи на редовен брифинг говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от Ройтерс.

Според източник от палестинската делегация, цитиран от агенция РИА Новости, в състава на делегацията е и високопоставеният член на "Хамас" Абу Марзук.

Русия поддържа връзки с всички ключови играчи в Близкия Изток, включително Израел, Иран, Палестинската автономия и "Хамас". Москва неведнъж е обвинявала за настоящата криза неуспеха на американската дипломация и е призовавала за прекратяване на огъня между Израел и палестинската групировка и възобновяването на преговорите за намиране на мирно решение на конфликта, отбелязва Ройтерс.

Отделно от това Захарова съобщи, че заместник-министърът на външните работи на Иран Али Багери Кани също е на посещение в Москва и е имал разговор с руския заместник-министър на външните работи Михаил Галузин.

Иранският дипломат е главен преговарящ по ядрените въпроси на Ислямската република. (БТА, Симеон Томов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не мислете за Русия! Нея ще я има и след вас! Мислете как да оправите жалкия батак в който живеете! Затова сте злобни! Някой трябва да ви е виновен! Международната изолация на Русия се изразява в скрита търговия с нея, като всяка държава се крие от съседната си и от САЩ! Мислете за нац предатели, които закриват цели области от скапаната ни икономика. Утре ще купуваме и вода от чужбина! Слабо-умни юроде!
107
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Захарова е доста устата, но така трябва да се действа срещу гадния Запад. Аре да се махат, че ми писнаха тия дето се мъчат на всички да диктуват какво е правилно, какво не.
106
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вечнопияная шМара
105
4
 
17
 
! Отговори
Кравар преди 6 месеца
Еми нищо което да не знаем . От край време Сибирската империйка поддържа и финансира ислямския тероризъм - навсякъде - и в Израел и в Европа .
104
22
 
12
 
! Отговори
Дддд преди 6 месеца
Краварския бот днеска ще прегрее .
103
9
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 месеца
Другари по хуманизъм и разум.
102
21
 
13
 
! Отговори
Осман и co. преди 6 месеца
Абе какво стана нали Вовата получил инфаркт и въртял очите на пода а днеска е в Кремъл със свеж вид?Май новината за инфаркта беше голям фейк,както и предишните новини че ще умира.Две години а още е здрав и прав.
101
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То и Натаняху щеше да е инсички ще се изтам. Беше предвидено за миналия четвъртък. Абе жат през Моска да молят за помощ. Само скивайте.
100
12
 
2
 
! Отговори
Биби смотаняху преди 6 месеца
Е къде да са ? Няма да се тъпчат по дупките в Газа!!! За това си имат жени!
99
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Опулюнделяк, тия плюсове и минуси работа не вършат. Пази силите за днешните статии че сега ше изпаднеш в делириум тременс и няма да имаш сили за тях и ше изтървеш плюсоването.
98
5
 
5
 
! Отговори
До асанеее акъла преди 6 месеца
Хашим тачи-Змията, албанския и косовски мафиот................търговец на човешки органи, оръжия и дрога...........нали знаете за него??Той какъв е ??Мафиот, терорист или борец за свободата на косоварите???
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ми хубаво.Нека се видят и си говорят.Ние какво да направим сега?
96
8
 
6
 
! Отговори
АОК преди 6 месеца
Армията за освобождение на Косово не бяха ли терористи, бе???Тия специалисти по разфасоване на хора за органи.............защо им направихте държава, бе???
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До БАЙ *** ЖУРНАЛИСТ...Да си прочел делегация на Ал Кайда да е била на посещение на американски президент...
94
2
 
5
 
! Отговори
Ако не знаете преди 6 месеца
няма официално международно приета дефиниция за тероризъм...................и ДПС по времето на Тодор Живков са били терористи, сега командват България!!!
93
8
 
5
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО ЖУРНАЛИСТ преди 6 месеца
ОСАМАТА Е КАДЪР НА ЦРУ ТАКА ЧЕ АЙДЕ СТИГА С АНТИРУСКИТЕ ТЕНДЕНЦИОЗНИ ИСТОРОИСТЕРИИ И МАНИПУЛАЦИИ
92
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До БарселонаНЕ ЛЪЖИ ИДИЛ СА СИ ПРИЯТЕЛИ НА САЩ. ТЯХ РУСНАЦИТЕ УНИЩОЖИХА А АМЕРИКАНЦИТЕ ПОДКРЕПЯХА КАТО ГИ АТАКУВАХА НА ДУМИ.
91
6
 
4
 
! Отговори
Евреите преди 6 месеца
хич не са стока, не ми ги хвалете, бе.................неслучайно са ги гонили от целия свят!!Арабите и те не са стока, но поне не крадат земя и не са шефове на международните глобалистки организации !!!
90
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Еврейските терористи всяка седмица пътуват до Вашингтон
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До руските вдовици. Още малко и съвсем ше превъртиш. Земи пий аповете докат е време. То секи ден едно и също ломотиш. Явно си невменяем, но поне малко да та успокоят.