Лавров може да пътува до ЕС въпреки санкциите срещу Русия

Държавите от ЕС могат да разрешат прелитането на самолета му
75
Лавров може да пътува до ЕС въпреки санкциите срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров може да пътува до държава от ЕС или до Северна Македония, въпреки че е в европейския списък със санкциите, наложени срещу Русия заради войната в Украйна. Това потвърди говорител на Европейската комисия по повод съобщения, че Лавров ще участва тази седмица в среща на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Скопие.

Говорителят обясни, че засегнатите от санкциите имат право да пътуват, особено когато пътуването им е свързано с причината да бъдат санкционирани. Лавров е санкциониран, но санкциите предвиждат изключения за участие в международни срещи, посочи той.

Държавите от ЕС могат да разрешат прелитането на самолета на Лавров, както и властите в Скопие могат да издадат разрешение за кацане и за участие в срещата, това няма да бъде нарушение на санкциите. Това ще ни даде възможност да застанем очи в очи с Лавров и да говорим за лъжите, които разпространява, добави говорителят. По неговите думи на подобни срещи ЕС може да изложи своето виждане и санкционираните да решат да променят своето разрушително поведение.

Говорителят не можа да потвърди дали на срещата на ОССЕ ще присъства върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел заради последните събития на международната сцена. Предвижда се Борел да пътува поне за част от срещите, а ако не успее, ЕС ще бъде представен на подходящо равнище, уточни говорителят. /БТА, Николай Желязков/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: ЕСЛавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нещо за контрата?Нещо за Миротворец?!?Що мълчите бе ***???
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма по-добра водка от руската.Само украинките са по-добри в леглото.Зелю е пътник.Момчето си отива,имаше такъв филм.
61
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 5 месеца
Руски военен самолет с Ансамбъл "Александров", Прогожин и Йосиф Кобзон очакват Лавров и Путин на концерт в АД-а..ха.ха имат запазени места на първи ред.
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това означава, че вятъра наистина сменя посоката. т Посолството направо са ни заповядали да разрешим полета. Поредният мнооого лош сигнал за зеления наркоман.
59
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 5 месеца
България на протест цяла...оставка правителството на пеевски,избори и не си продавайте гласовете за по 50 лв. на пеевски ограбени от животите ви...нищо не произвежда и нищо не продава...ограбва животите ви само...и искате още???Ако обичате децата си...вие сте...излезте и ги размажете руските роби ограбващи животите на Народа ни от столетия!!!САЩ и Кралството сте...импотентни...Народите ни имат нужда от подкрепа...не от..нови компромиси и схеми финансиращи путин!!!слепите го виждаме..
58
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 5 месеца
няма да гласувам за нито една от партиите позволили на масов убиец на жени и деца да гази дома ми!!!...това не е политика...това е предателство мечтата на Света ни за Свободен и Справедлив!!!...САЩ,Кралството и ЕС...сте страхливци и предатели мечтите на Народите си!!!Анатема!!!...страхливи и алчни предатели Народите си...сте!!!
57
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 5 месеца
Света ни вече направи тази грешка с...хИтлер...и...с тези се воюва...убиват се...промагачи...приятели...агенти...само тогава имаме шанс...те просто манипулират хората...правещи се на силни...а силните ги...финансират и обслужват...нечевошко...!
56
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 5 месеца
Това е навеждане...те са убийци на жени и деца обявили война на Света ни,а имали ядрени...а Свободният НЯМА ЛИ???...подавате се на рекета и пропагандата на руските роби обслужващи путин в източна европа,финансирани от ЕСССР...превзет от ...путин...и какво правим..ще им станете роби само защото имат ядрени които знаете че няма да излетят ако искате????Бог да пази САЩ...САЩ сложете края на ...животите на тези нечовешки същества...натиснетеи бутона...няма друг начин!!!
55
3
 
1
 
! Отговори
Да видим преди 5 месеца
Предният път, когато Лавров искаше да прелети над България за да отиде в Белград, Киро каза "Той няма да мине. Толкова е п'росто". А че е п'росто за п'рости хора, това сигурно не му беше минало през ума. Но и Денков демонстрира същият евроатлантически слугинаж, та да видим какво ще измисли.
54
2
 
1
 
! Отговори
И ние помним преди 5 месеца
До Помнещ: Старо и извадено от контекста. Нещо по-ново да напишеш? Ако става дума за л'ъжи, никой не може да стичне западната пропаганда, а и политиците им.
53
1
 
2
 
! Отговори
Помнещ преди 5 месеца
Лавров ..."Русия никога не е нападнала Украйна "??? И как , Украйна била"нападнала" Русия ? Кой лъже? На такива брутални лъжи могат да вярват само тия, на които им харесва да ги лъжат,и тия, на които им се плаща за да лъжат!
52
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Отсега залагам, че мечката докато се събуди от зимен сън,и ще бъде изпраскана! Какво да се прави , природа...
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Това ще ни даде възможност да застанем очи в очи с Лавров и да говорим за лъжите, които разпространява" - КОЙ разпространява лъжите? Слушала съм представителя на Русия в ООН и ...лъсва как лъже Западът. Русия изобщо не е най-големият лъжец.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Едно мога да кажа Лавров е един от най големите дипломати в света (но след Громико )ВСИЧКИ останли както и нашите краврски хиени имат дълги шии и трудно им стига до мозъка!! Всичко се вижда от икономиките на запад и тази на Русия !!! За да победи СССР Гер-я са произведени акана снаряди (от москава до владивосток ешалони) а те трябва и да се натоварт и т.н. или всичко работи като автомат и затова победиха !!! И СЕГА Е СЪЩОТО
49
1
 
7
 
! Отговори
Жиката преди 5 месеца
Тагаренко ще се бие с Русия.Смях .В бг падна 10 санти сняг и всичко блокира.Ха ха.
48
4
 
4
 
! Отговори
ало ало, ЕС, преди 5 месеца
и още ще омекнете, една по една ще махате гл-упавите санкции, рецесията ви гони всички, без РУСИЯ не може!
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Българин Според Конституциите на ЛДНР това е точно така, а Кремъл призна тези конституции. Дори в 4-те присъединени към РФ територии, Украйна е Окупатор. За тях си са си прави.И го налагат със сила. Както САЩ създадоха Косово. Големият Батко бие малките. А ЕС продължава да си мисли, че може да бъде противник на Мечката :) :) :)
46
6
 
6
 
! Отговори
Абе преди 5 месеца
Канят го, за да му набият продъненото руско тенекиено канче.
45
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Отсега залагам, как ще обясни, че Русия никога не е нападала Украйна, а Украйна нападнала "горката" Русия! В Индия паднаха от смях, сега ще го видим тука,с торбата с лъжите!
44
9
 
9
 
! Отговори
Ха ха, преди 5 месеца
...голям цирк ще бъде! Конят ще бъде пуснат да пасе! Неговото цвилене ще бъде пуснато само за вътрешна употреба!