Мъчат руски затворници с Bon Jovi, AC/DC и Moby на рипийт

Сред тях е и Алексей Навални
30 ное 2023 21:00, Нели Христова
79
Мъчат руски затворници с Bon Jovi, AC/DC и Moby на рипийт
Снимка: БГНЕС

За затворниците в един от най-прословутите затвори в Москва дните започват с руския национален химн. В това няма нищо необичайно. Но останалата част от сутрешния плейлист, който се повтаря всеки ден, няма много общо с битката на президента Путин срещу това, което той нарича злокачествени западни влияния.

Bon Jovi, AC/DC и Moby доминират в саундтрака, който се възпроизвежда на затворници през високоговорители в следствения арест-7 в Капотня, според политическия затворник Григорий Мелконянц. По-голямата част от изпълненията в списъка с 13 песни са на английски, включително две от Gorky Park - съветска рок група. Путин обвини Запада, че се опитва да "отмени" руската култура.

Мелконянц, съръководител на Golos, независим наблюдател на вота, беше арестуван през август и обвинен в работа със забранени международни организации. Грози го до шест години затвор. Той предава списък с музиката, която е принуден да слуша всеки ден, на колегите си, които създават плейлист в Spotify, за да подчертаят слушателските преживявания на руските затворници.

"Как започва сутринта в следствения арест?" Голос пише в Telegram. "Този ​​плейлист се повтаря ден след ден, месец след месец. Тези песни звучат всяка сутрин за хиляди руснаци, чакащи съд, включително политически затворници. Събрахме тези песни заедно, за да можете да разберете какво е усещането им."

Затворниците в затвора включват Алексей Навални, опозиционният лидер, който беше държан там, след като беше арестуван при завръщането си в Москва през 2020 г. след опит за убийство, който според него е бил поръчан от Путин.

Заглавията на някои от песните показват, че който и да е компилирал саундтрака, може би се опитва да изпрати съобщение до затворниците. В едно от трите включвания на Моби се пее "Защо сърцето ми се чувства толкова зле?", докато една от песните на руски език съдържа текста: "Обичам те, живот. И искам да се оправиш."

Една от песните на Bon Jovi е It's My Life. Не е ясно дали пазачите в затвора знаят, че песента е възприета от много украинци като саундтрак към тяхната битка срещу инвазията на Русия. Видеозапис на хора, които строят укрепления на плаж в Одеса, докато песента гърми от високоговорители, стана популярен миналата година, припомнят от The Times.

AC/DC бяха сред редица западни рок групи, които свириха на гигантски музикален фестивал на открито в Москва през 1991 г., малко преди разпадането на Съветския съюз. Оценките за посещаемостта на фестивала, на който хедлайнер бе Metallica, варират от 600 000 до 1,6 милиона.

Появата на плейлиста дойде след съобщение, че Пол Уилън, бивш американски морски пехотинец, който излежава 16 години затвор за шпионаж в руски затворнически лагер, е бил нападнат от негов затворник. Уилън каза, че е бил измамен от свой познат в шпионската агенция на ФСБ и Белият дом го е класифицирал като "погрешно задържан".

Брат му Дейвид каза, че Уилън е бил удрян с юмрук и счупени очила, докато е бил в шивашка работилница в затвора. "Пол е мишена, защото е американец и антиамериканските настроения не са необичайни сред другите затворници", каза той.

Твърди се, че нараняванията му са леки, но брат му каза, че е загрижен, че животът на Уилън може да е в опасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Територията на гадостите.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В казармата пускаха Юрай Хийп, Лили Иванова и Асен Гаргов и Темптейшънс.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не може да преведете рипийт ли? Чак пък толкова...
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тази Нела удари дъното с това изпражнение наречено "статия"
54
1
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 5 месеца
чек чек, искате да кажете, че 89та пу и компания са закарали насила стотици хиляди на лужники, a само три години по късно са облъчили с вредна енергия ублизо 2 милиона? варвари.
53
0
 
2
 
! Отговори
Костя преди 5 месеца
Да им пускат Недялка Керанова и Вълчо Иванов
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аматьори! Ако искаха да ги сломят, щяха да им пускат Азис или Кондьо!
51
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 5 месеца
До Зозоне барай шабан, че ше има специална военна операция!
50
1
 
2
 
! Отговори
gg преди 5 месеца
До дедо Ташунко: не е новина, но пък рисува определен образ на врага. Пропаганда се нарича.
49
1
 
1
 
! Отговори
Голем карашик преди 5 месеца
... таз статия.
48
1
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 5 месеца
До ах нело, нелоооо неа нела, тва писане по кеворкянски е на пиян пешо. как е подписана статията е просто картинка дето се закача отдоле, ако на проверката "светне зелено" . художествена самодейност. мислиш ли че гладния реактор ще си позволи да пусне статията със "в собствен сос" в заглавието?
47
2
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 5 месеца
и сигурно им дават топла бира и студена скара, перестройкаджията за тва се е сплатил на пъдарска дреа
46
1
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 месеца
Спокойно можем да минем без това четиво. Да им пускат на затворниците " Калинка малинка". Драги журналисти, това нито са новини, нито са интересни клюки. Моля, не ни губете времето.
45
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
Ми да им пускат Шабан Шаулич и Мухарем Сербезовски :))))))))))))))))))))) И Кондьо...
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пол Уилън е бил ударен с юмрук от друг затворник и е зарабитил синина под окото не, защото е пиндос, а защото си го е заслужил.
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"рипийт"????? Мей Ю Рест Ин Пийсес?!
42
4
 
7
 
! Отговори
Ала Бала преди 5 месеца
Айсефон с вашта пропаганда... АцДц нямат нужда от рипийт понеже цялото им творчество е едно и съшто. :)
41
1
 
16
 
! Отговори
Батя ви преди 5 месеца
Абе, те и наказанията им некадърни! Пущайте им чалга грозна, па миже и самоубийства дс има после!
40
4
 
8
 
! Отговори
Хе хе преди 5 месеца
До Антикомунистка София Пейтрита го ИзПеркаха в Кийв ,за смях на света .
39
20
 
5
 
! Отговори
Етнологът преди 5 месеца
90% от руската музика е тотал otpaduk и си е чисто мъчение да я слушаш. Единствената им хубава музика е правена от евреи или други народи. Сектор Газа и тез Кореец и някви племенни типове, Шестакович e чeфyтляк, Чайковски е от някво иранско племе, Мусогорски на кво ви прилича? Не може да ме оборите фактите говорят антропологията е истинска и не лъже.