Путин: Западната финансова система е "технологично остаряла"

По думите му БВП на Русия е по-висок, отколкото преди санкциите
7 дек 2023 21:13, Нели Христова
215
Путин: Западната финансова система е "технологично остаряла"
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че се надява руският БВП през 2024 г. да да се възстанови от спада от 2,1 на сто през настоящата година, предаде Ройтерс.

"Днес руският БВП вече е по-висок от преди налагането на западните санкции", заяви Путин пред бизнес форума "Русия зове!" в Москва. Руската икономика се оказа по-устойчива, отколкото и Кремъл, и неговите противници предполагаха, когато страната се оказа под ударите на западните санкции заради инвазията в Украйна, посочва Ройтерс.

Руската икономика всъщност получи силен стимул от резкия ръст на разходите за война и свързаните с това производства заради нахлуването в Украйна и нуждите на армията там.

В рамките на изказването си пред форума Путин окачестви западната финансова система като "технологично остаряла" и изтъкна, че Русия, която беше изключена от платежната система СУИФТ, е доказала, че може да преодолява всякакви предизвикателства.

Според Путин "монополът на големите западни банки" ще приключи в близките години заради технологичната революция, предаде БТА. "Западната финансова система отдавна лежи на стари лаври и е свикнала с "монопола и изключителността си", както с липсата на алтернативи до такава степен, че не променя нищо и става архаична", заключи руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Все едно слушам комунистическата пропаганда от преди 1989год.Същият край я чака държавата упражняваща се същата риторика.Крах и разпад на държавата това е бъдещето на Русия.
65
3
 
10
 
! Отговори
Алина Кабаева що преди 5 месеца
Живее на Запад бе дребен ? Ми ти що си купуваш имоти в Европа бе мечо мамин ?
64
2
 
13
 
! Отговори
До 62 преди 5 месеца
До Анонимен Само забрави да споменеш и заплатите. Щом в матушка Москва е толкова прекрасно, какво правиш тук, че и не мърдаш. Марш на там веднага и "перо тебе в жопу", както би казали руснаците.
63
9
 
5
 
! Отговори
Абе преди 5 месеца
Западната финансова система си е много хубава, ама само за Запада и най-вече САЩ, позволява им да паразитират върху целия Свят. Само че балансите вече се промениха и едва ли това може да продължи повече по нормалния начин. Затова и бе разпалена новата световна война-да се запази статуквото. Само че нещата нещо не вървят по плана на Господарите, даже започват да излизат от контрол.
62
3
 
4
 
! Отговори
Ако имах пари преди 5 месеца
Щях да живея в Москва, а не в Hell's Kitchen.
61
2
 
14
 
! Отговори
За финансовата преди 5 месеца
Не знам, но релсите са им отпреди век и половина. Затова годишно имат над 1000 дерайлирания, които често създават мащабни екологични кризи.
60
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми копейки що не ходите да живеете в Москвето ве? Що 2 мил българи отидоха на запад ве? Що никой не иска да гази в руските калища дори и в Москвето. Що ония колхозници драпат да купуват имоти в Европа ве, копековци?
59
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички автобуси и таксита (москвичи) в Москва са електрически. Електричката е най-добрата кола за градски транспорт и за градско каране.
58
0
 
4
 
! Отговори
Путин преди 5 месеца
Сорс - тръст ми, бро! Хахахаха
57
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Един от най "от най-скъпите градове в света - Москва: Ток, вода, парно, стълбища, чистота и жега макс възлизат на 100 лв. на месец - за всичко, през всеки месец в годината, дори най-студените!!! Яйца 0,15ст/бр. Хляб 40-90ст. Българско сирене произв. в Сърбия/Русия-макс.6лв/кг; Картофи 40ст; Дюнер огромен много вкусен с подарък кока кола или кавото си пожелаеш - 3,50лв; Еднократно билетче до всяка точка в мегаполиса 95ст, (метрото лети на всеки 2мин до 1:30ч. след полунощ), всеки втори билет в течение на час 50 ст. Бензин 1,10лв/лт.
56
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Москва е най-чистата и най-уредената европейска столица, в западна Европа изглеждат като гето в сравнение с Москва. Улиците са невероятно чисти, асфалтът е уникален, гумите издават такъв специфичен звук, както когато сцеплението е перфектно. Всяка уличка се чисти машинно, дори и в неделя сутрин, нито една дупка в междублоково пространство! Кофите за бyклук имат напечатан график кога се чистят, обикновено на два дни. Всеки вход си има градинка с цветя в отлично състояние,детски площадки и игрище. В парка да не говорим.
55
5
 
11
 
! Отговори
ЩЕ СЕ НАУЧИМ ! преди 5 месеца
Дано руската да си остане там на място и никога да не излиза на вън !!!!!!!!!!!!!
54
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То се видя,че прехвалена та западна икономика без евтини(откраднати) природни ресурси и ниско платена работна ръка от източна Европа,не може и една година да издържи и влезе в рецесия и незнам дали някога ще излезем от този омагьосан кръг на висока инфлация и печатане на пари ..
53
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Русия, за разлика от Запада, всичко върви както трябва.
52
3
 
13
 
! Отговори
Руснята дължи преди 5 месеца
143 милиарда на България заради окупацията. Това се вика икономика: Грабиш и правиш олигарси. Когато спрат да са удобни умират от "самоубийство"
51
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"След гадостите които България натвори последните години, вече никога няма да получи нищо от Русия на приоритетна основа." Дай Боже, ние това и искаме тия колхозници да си стоят в Азия където им е мястото и да не говорят въобще за технологии по-големи от самовар. А, ако може само златото поне да ни върнат дето го окрадоха през 60те
50
1
 
5
 
! Отговори
50+ преди 5 месеца
Възрастта на фронта.
49
6
 
14
 
! Отговори
Сперматозоит преди 5 месеца
Вече и на новородените бебета в кувьозите на родилния дом, и дори на неродените в утробите на майките, и даже на сперматозоидите които току що се изпразнили стана ясно, че агресора Путин който нападна без причина невинната мирна Украйна загуби войната и се провали с гръм и трясък, и Русия е рухнала под убийствените санкции на цивилизования запад.
48
1
 
0
 
! Отговори
Виновен е СССР преди 5 месеца
Виновен е СССР, защото Сирски и Залужби са учили воено дело по методите на СССР, това са най-лошите методи, за това се провали контрата!
47
4
 
13
 
! Отговори
Тъп Бакшиш преди 5 месеца
Ми предложи Руска технологична иновация бе ситнеж