Зеленски: Русия все още понася тежки загуби на бойното поле

Няма реални признаци да се интересува от мир
2 яну 2024 09:12, Елка Василева
288
Зеленски: Русия все още понася тежки загуби на бойното поле
Снимка: архив, БГНЕС

Представата, че Русия печели почти двегодишната война в Украйна, е само "усещане" и Москва все още понася тежки загуби на бойното поле, заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю, публикувано в сп. "Икономист".

Още по темата
По думите на Зеленски няма реални признаци Русия да се интересува от мир и всяка индикация, че Москва иска да преговаря, означава, че Русия изчерпва своите оръжия и войници.

"Виждам само стъпките на една терористична страна", каза украинският президент пред списанието.

Зеленски също така посочи, че нанасянето на удари по силата на Русия в Крим е от решаващо значение за намаляване на атаките срещу Украйна, както и защитата на градовете в източната част на страната.

Успешна операция на Въоръжените сили на Украйна във временно окупирания Крим би била „пример за света“ и би имала голям ефект вътре в Русия, подчерта Зеленски в интервюто за„Икономист“.

Според държавния глава на Украйна загубата на централен елемент в пропагандата на Кремъл ще покаже, че „хиляди руски офицери са загинали само заради амбицията на Путин“.

Украйна вече постига невероятни победи на стратегически важния полуостров, унищожавайки „значителен брой“ кораби от Черноморския флот. Загубата на военноморски бази, които Русия държеше през последните 240 години, би било много конфузно за Путин, посочва президентът Зеленски.

Украинският президент отбеляза, че скоростта на всеки успех ще зависи от военната помощ, която Киев получава от западните партньори. По-специално „Таурус“ – произведена в Германия крилата стелт ракета с голям обсег, може да позволи на Украйна да унищожи струващия 4 милиарда долара Керченски мост, като на практика изолира Кримския полуостров от Русия.

„Русия трябва да знае, че за нас това е военен обект“, подчерта Зеленски.

Президентът на Украйна отбеляза, че изтичането на информация преди контранастъплението миналото лято е помогнало на Русия да подготви отбраната си. По тази причина Зеленски не каза много за военните планове.

Като цяло посланието на Зеленски беше, че Крим и свързаната с него битка в Черно море ще се превърнат в център на тежестта на войната. Изолирането на Крим, незаконно анексиран от Русия през 2014 г., и влошаването на военния капацитет на Русия там, „е изключително важно за нас, защото това е начинът да намалим броя на атаките от този регион“, обясни Зеленски.
  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Без паника, моля ! Всички агресори свършват или в затвора или в земята !
243
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ИМОТИТЕ В БУРГАС И ВАРНА СЕ ОБЕЗЦЕНИХА ! ТУРИЗМЪТ ЗАПАДНА ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ ! РИБОЛОВЪТ И ТРАНСПОРТЪТ В ЧЕРНО МОРЕ СА НАРУШЕНИ ! ТОВА Е ПРИНОСЪТ НА КРЕМЪЛ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА !
242
3
 
2
 
! Отговори
Клоунът наркоман преди 4 месеца
То щото Русия понася толкова много жертви затова вие гоните по улиците куцу, кьораво и сакато да мобилизирате . Усрайнците измряха за да спечели Америка ! По проста нация от вашата няма с изключение на жените ви поне за бардаците са перфектни
241
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе тоя що само руските са му в пъпеша на раменете,а не спомена за уркопските и що прави непрекъснати могилизаци
240
3
 
3
 
! Отговори
Съпоставка преди 4 месеца
1. Бивш актьор...... вместо да избяга в чужбина,поема отговорността да защитава страната си........срещу него......бившо ченге,се крие ....в бункер.2. Първият има кауза...отечеството...вторият има параноя да стане цар,... путин първи къси,отровителят.3. Зеленски рискува всеки ден живота си, като ходи и на фронтовата линия и.... Путин, който се пази и от микробите и е на 10 метра разстояние от събеседниците си....а на фронта ходят само двойници му.Като кой искаш да бъдеш?
239
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Веднъж гаргата и жабата плюели по стюардесата баба меца . Докато падали от самолета надолу без парашути гаргата казала на жабата . Аз исках да сляза затова наплюх мечката . Ами ти ?
238
1
 
8
 
! Отговори
Ами да преди 4 месеца
Каква е логиката? Една част от света подкрепя Украйна! Друга част от света подкрепя Русия! Всеки ден четем, как напредват едните и как напредват другите! Те се избиват едни други , а светът гледа сеир! Украйна започна да се обезлюдява от дадените жертви, избягалите емигрирали! Четем статии, как Украйна разпродава земите си и как ще плаща дълговете си ! За Русия се казва малко! Логика, аз просто питам! Къде е истината?
237
9
 
3
 
! Отговори
НАИСТИНА преди 4 месеца
Русия понася много тежки загуби. Много жалко е че са много по малко от украинските.
236
2
 
18
 
! Отговори
Руснак преди 4 месеца
*** под влиянието на опиати,ръси ли ръси глупости ! До сега почти две години умират по около 1000 души украйнци на ден,мен ме е страх да сметна загубите на толкова млади хора ,тоя се репчи и продължава да ги вкарва на сигурна смърт!!!
235
2
 
18
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 4 месеца
да де, ама мечтайканият и бленуван от укронациститите бъдещ "успех" и изобщо всеки жалък опит на укровермахта да направи нещичко на бойното поле,или където и да е,ще е също толкова "успешен",колкото бе прехваленото им "контра-настъпление2023",което всъщност се превърна в погром за тях.Тва на снимката с разширените зеници така се е увлякло в новогодишни сънища,транс-халюцинации и ненаучна милитер-фантастика-фикция,че аха да изтърве розовото хапче,дето го стиска като последната си надежда за изход
234
0
 
13
 
! Отговори
Иван преди 4 месеца
Фейк изказване
233
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руските олигарси и приятели на Путин- Дерипаска,Милер,Розенберг, Чорни,Авен,Абрамович,Фридман,Векселберг са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин.
232
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Повече убити"невинни" жени и деца в Русия! Смърт за руските фашисти!
231
5
 
27
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
В САЩ политиците често представят Русия и Китай като агресивни военни империи, които дебнат и гледат как да завладеят нови територии, а след това и целия свят. Това е добра психологическа техника, наречена проекция. Но единствената страна, която последователно прави това през последните 30 години, са Съединените щати. Не Русия или Китай, добави Джонсън.
230
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дрогата не прощава никому! Даже и на фашизоидните президенти!
229
28
 
7
 
! Отговори
Бах мама му. преди 4 месеца
Немците правят коли , французите любов , а руснаците война.Така ли е ? Така е.
228
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наркоманчето продава празни приказки!!
227
2
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
10 кинжала най-страшните цели разход по 4 ракети -----///------ Само ти си верваш, че отиват по 4 ракети на цел... За кинжалите по 1,5-2, останалите са дозвукови и им стига по една ракета. Дроновете повечето ги свалят с Гепарди.
226
4
 
30
 
! Отговори
аха преди 4 месеца
Някой разбра ли какво е искал да каже Зеления? Някак налудно звучат приказките му.
225
0
 
5
 
! Отговори
Газа към Христос преди 4 месеца
Мъцни нещо за мене бре серсеминооо....!