Русия: Украйна атакува Белгородска област с ракети и безпилотни самолети

Няма данни за пострадали при последните нападения
3 яну 2024 14:30, Елка Василева
133
Русия: Украйна атакува Белгородска област с ракети и безпилотни самолети
Снимка: архив, БГНЕС

В ранните часове днес Украйна е изстреляла 12 ракети и няколко безпилотни летателни апарата по южната руска Белгородска област, съобщиха руското министерство на отбраната и местните власти, предаде Ройтерс.

Областният управител Вячеслав Гладков заяви, че ситуацията "продължава да е напрегната" в Белгород, където според Русия 25 цивилни, включително пет деца, са били убити при украински атаки в събота.

Още по темата
Няма данни за пострадали при последните нападения. Гладков заяви, че степента на щетите ще бъде оценена през деня.

Ескалацията на украинските атаки срещу Белгород  дойде, след като Русия нанесе едни от най-интензивните удари по Украйна от началото на войната. Вчера Киев заяви, че от петък насам Русия е атакувал с над 300 бойни дрона и различни видове ракети градове в Украйна.

Белгородска област, както и други руски области на границата с Украйна, са били цел на чести атаки с ниска интензивност от началото на войната, но атаката в събота е била най-смъртоносната, отбелязва Ройтерс. Президентът Владимир Путин заяви, че това "няма да остане ненаказано".

Вчера в областта беше убит един човек, а седем души бяха ранени, съобщиха руските власти.

При нападенията днес руското министерство на отбраната заяви, че Украйна е изстреляла шест балистични ракети "Точка-У" и шест управляеми ракети, изстреляни от тежка многоцелева ракетна установка "Вилха".

Гладков от своя страна каза, че Украйна също така е изстреляла няколко безпилотни летателни апарата по региона и по неговия главен град Белгород.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
18
 
15
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Искам всяка нощ да свети така! Да усетяр руш лята вкуса на войната! Щом нож вадиш,от нож умираш! ...
82
7
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До 82-ОМБР Да беше се постарал да видиш в интернет сателитната карта на Белгород къде са паднали тежките касетни реактивни снаряди от РСЗО УРАГАН(12бр). Много са. Белгород в един момент е светел като Багдат.
81
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До 82-ОМБР 77 Поне два пъти Украинското разузнаване е подхвърляло на тържествата по завършване на Руски военни отровени Сладкиши и скъпи напитки.
80
12
 
7
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
До 79 абе недоносче,сигорно си бил малак и непомниш,но Белград светеше,така както Багдат, през ноща,но все едно е ден! Я прочети за операция" шок и ужас" на американската армия и тогава говори за тоя клоун путин
79
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И за САЩ и Запада фойерверки! Никой не трябва да си и помисля да се съревновава с Путин! Да се знае и помни.
78
3
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Айде наздраве за последно!
77
7
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
17 руски военни,сред които двама офицери отровени с алкохол в Мариупол! Информацията е руска! Ааа....хахаха
76
5
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До ФК Ботев СЕРИОЗНО??? Високопоставени руски офицери в Белгород??? Какво ще правят там? Въпросните офицери имат работа в Щаба(където и да се намира) и/или на ЗРК и/или военните поделения защитаващи границата но не и по средата на Белгород.
75
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Говори се, че украинските герои се изнесли от Работино. Вече не било толкова стратегическо. Не знам дали е вярно.
74
16
 
8
 
! Отговори
ФК Ботев преди 5 месеца
Унищожен е хотел Белгород в който са пребивавали високопоставени руски офицери. Естествено ГЩ няма да си признаят но до една две седмици ще се случи уж мистериозна катастрофа с хеликоптер някъде в Русия и ще им излязат имената.
73
6
 
13
 
! Отговори
Серсема преди 5 месеца
Ден не минава без Русия да учуди света,но накрая тези които са причината за това ще оберат лаврите,защото Русия колкото и да учудва пак накрая противниците и ще са учудени и ще проверят откъде е ароматът в гащите им.
72
3
 
9
 
! Отговори
абе преди 5 месеца
И кого да слушам за хода на събитията бе, ОМБРе? УНИАН или CNN? Дето ми обясняват как контранастъплението продължава с бавни темпове. то с по метър да напредваше това "контранастъпление", за последните 3 месеца щяха да превземат поне едно село. И Зеления още не е признал за онова градче Мариинка. Така че предпочитам да слушам еленовъда, по-малко лъже.
71
5
 
13
 
! Отговори
ТИЯ СИ ИГРАЯТ преди 5 месеца
НА ВОЙНА. ПЪЛНЯТ КАСИЧКИТЕ СИ. МАРОДЕРСТВАТ. А УМИРАТ НЕВИННИЯТ ХОРА. МАКЪР И РЯДКО. ЗЕЛЬО Е НАРКО МУШИКА.
70
6
 
4
 
! Отговори
А, не бе.. преди 5 месеца
Има си хас само да чакат руснаците да ги обсипват с бомби !
69
4
 
6
 
! Отговори
До Анонимен преди 5 месеца
Ти пък щели да се появят СУ-57, аз очаквам направо СУ-68
68
6
 
4
 
! Отговори
Гол и бос преди 5 месеца
Украйнците и те ще освобождават и анексират...ха сега де...
67
12
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
До 75 украйнците го закъсаха? Ей прокиш,и я ни кажи как го закъсаха? Ама така,че утре да не забравиш кво си казал! Ако питаш Шойгу може да ти каже,че са превзети,след като руш лята се е изнесла на бегом на по-изгодни позиции!
66
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нападенията идват след руските, хахаха заработвате ли центове, по-скоро руските нападения бяха резултат от украински действия
65
6
 
21
 
! Отговори
тя преди 5 месеца
Украинците са жестоки бандеровци !
64
8
 
8
 
! Отговори
абе преди 5 месеца
Малко като с взривяването на Керченския мост. Диверсийка, малко реален ефект, много пушилка. После Зеленски цяла седмица със скръбното си артистично изражение и реването за още пари и джепане. Като цяло, скука. Виж, в Авдеевка реално я закъсаха украинците. Също и в Часой яр ли беше, онова до Артьомовск.