Русия: Украйна атакува Белгородска област с ракети и безпилотни самолети

Няма данни за пострадали при последните нападения
3 яну 2024 14:30, Елка Василева
133
Русия: Украйна атакува Белгородска област с ракети и безпилотни самолети
Снимка: архив, БГНЕС

В ранните часове днес Украйна е изстреляла 12 ракети и няколко безпилотни летателни апарата по южната руска Белгородска област, съобщиха руското министерство на отбраната и местните власти, предаде Ройтерс.

Областният управител Вячеслав Гладков заяви, че ситуацията "продължава да е напрегната" в Белгород, където според Русия 25 цивилни, включително пет деца, са били убити при украински атаки в събота.

Още по темата
Няма данни за пострадали при последните нападения. Гладков заяви, че степента на щетите ще бъде оценена през деня.

Ескалацията на украинските атаки срещу Белгород  дойде, след като Русия нанесе едни от най-интензивните удари по Украйна от началото на войната. Вчера Киев заяви, че от петък насам Русия е атакувал с над 300 бойни дрона и различни видове ракети градове в Украйна.

Белгородска област, както и други руски области на границата с Украйна, са били цел на чести атаки с ниска интензивност от началото на войната, но атаката в събота е била най-смъртоносната, отбелязва Ройтерс. Президентът Владимир Путин заяви, че това "няма да остане ненаказано".

Вчера в областта беше убит един човек, а седем души бяха ранени, съобщиха руските власти.

При нападенията днес руското министерство на отбраната заяви, че Украйна е изстреляла шест балистични ракети "Точка-У" и шест управляеми ракети, изстреляни от тежка многоцелева ракетна установка "Вилха".

Гладков от своя страна каза, че Украйна също така е изстреляла няколко безпилотни летателни апарата по региона и по неговия главен град Белгород.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
11
 
9
 
! Отговори
да преди 4 месеца
с измислената украйна е свършено- нямат хора, нямат оръжие! СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ!
42
7
 
7
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 4 месеца
Призовавам за пълна денацификация и демилитаризация на руските украйнини! Призовавам за пълна декурвоизация и депедерастизация на ППиДБ. Ако остане някой след тези процеси в ДБ и ПП - нека управлява, но едва ли !!!
41
7
 
5
 
! Отговори
das преди 4 месеца
какво ли ще стане ако започне масово да се изстрелват дрончета или ракети по руска територия. Дали, ще може да удържи според вас. При това положение е много лесно да си правиш каквото искаш и да атакуваш както си искаш и когато си искаш. Друго да ти казват абе недей да ги атакуваш по тяхна територия , че ще разберем колко са АБНИ......
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е нали С300 и С400 били по по-най що така
39
2
 
4
 
! Отговори
егати войната преди 4 месеца
белите нахлули в гората и изгонили червените, на другия ден червените се върнали и изгонили белите, на следващия белите се върнали и изгонили червените....и накрая дошъл горския и изгонил всичките!
38
9
 
10
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 4 месеца
Да елиминират зеленото клоунче и нещата ще си дойдат в ред. Хората, населяващи руските украйнини от Донбас до Лвов НЕ ИСКАТ ВОЙНА!!!! А клоуна, подтикнат и платен от САЩ и ЕС - ИСКАТ !!!
37
3
 
1
 
! Отговори
А ла Геееер преди 4 месеца
ком а ла геееер! Както казва руското министерство - атакуваме инфраструктура, която може да се използва от армията. Ми те и хората се ползват от армията....
36
9
 
13
 
! Отговори
Путин превърна преди 4 месеца
Масква в гробище -при 400 000 унищожени русофашисти няма какво друго да стане . крепостните сами си избраха умопобъркан Гном да граби земя от съседите - Украйна, Грузия, Молдова . Сега русоробите плащат само със загуби на бойното поле - после ще плащат трилиони и трилиони рубли.
35
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Израел отупа един приятел на Путин в Бейрут!
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Излезнаха ли данни, колко са оцелели в Петропавловка?
33
7
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Тея парчетия от руски полу човеци са"инсценировка"(дет се търкалят из цял Белгород),а дефакто са"украйнски" трупове от фронта,убити от "непобедимата"руска сбирщина!
32
8
 
7
 
! Отговори
Хунка преди 4 месеца
Москалите се обстрелват сами, така както украинците се обстрелваха сами толкоз време, защо и руснаците да не могат. По-лоши ли са.
31
13
 
9
 
! Отговори
аха преди 4 месеца
Тия в Киев са отчаяни. Мъчат се да провокират ръшите с терористични диверсии и ония да ги излопат яко по каските. Пък белким после Западът се смили и даде някоя пара на хунтата. По-жалки са даже от нашата Сглобка.
30
7
 
17
 
! Отговори
карачанаков преди 4 месеца
Въй,въй,въй..Украйна ни атакува....Ха ХА.крадеца вика дръжте крадеца.Алоу това не е атака ,а депутинизация и денацификация и се извършва с високоточни оръжия с цел мироопазване .
29
6
 
12
 
! Отговори
Кога ??? преди 4 месеца
ще бвсят Жужака на Червения площад - най- кръвожадният съветски национал-фашист за всички времена
28
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия удря военни обекти, а Украйна се цели в цивилни! Това са фактите!
27
7
 
15
 
! Отговори
ПОСРАПУТИН преди 4 месеца
ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЗАГРАБЕНОТО В УКРАЙНА И ЩЕ СЕ БИЕ ДО ПОСЛЕДНИЯ РУСНАК КОЙТО УСПЕЕ ДА ПРИНУДИ!
26
11
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
"Това е украйнска пропаганда!" В Белгород си пият водка и"няма" нито един умрял полу човек
25
13
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До Анонимен/32 "Прокси войната на САЩ срещу Русия превърна Украйна в гробище..." - няма значение. Урките сами си го избраха.
24
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Анализаторът многократно е предупреждавал за неизбежния колапс на Украйна, подтиквана от Запада да води неравностойна война с Русия. Прокси войната на САЩ срещу Русия превърна Украйна в гробище, написа преди време Макгрегър.