Литва: Ако Украйна не победи, това ще завърши зле за Европа

Това е войната на Европа, Русия може да не бъде спряна в Украйна
19 яну 2024 08:05, Елка Василева
503
Литва: Ако Украйна не победи, това ще завърши зле за Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Ако Украйна не нанесе поражение на Русия, това ще завърши зле за Европа, заяви в Давос литовският външен министър Габриелюс Ландсбергис, цитиран от Франс прес.

Ръководителят на дипломацията на балтийската държава направи това изявление в кулоарите на Световния икономически форум в Давос, където войната в Украйна е водеща тема. Украинският президент Володимир Зеленски присъства лично за първи път от близо две години насам на срещата, опитвайки се да получи по-голяма подкрепа.

Още по темата
Ландсбергис заяви, че Европа "не е успяла да осъзнае реалността", че това, което се случва в Украйна, е "войната на Европа". Външният министър призова континента да направи повече, за да се подготви за евентуална бъдеща руска агресия срещу други европейски държави.

"Няма сценарий, при който, ако Украйна не победи, това да завърши добре за Европа", предупреди литовският министър, предупреждавайки, че "е възможно Русия да не бъде спряна в Украйна".

Един от начините Европа да направи повече, за да се защити, би бил да направи "съвместни покупки, бихме могли да си набавим нещата, от които се нуждаем, за да защитим Европа", добави външният министър.

 "Някои от нас може да са си мислили, че е работа на някой друг да го направи или да се справи с тежките задачи. Но това е войната на Европа", подчерта Ландсбергис. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
337
9
 
5
 
! Отговори
медведев ли? преди 4 месеца
Той става смел след втората бутилка.
336
12
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 месеца
Скоро не са давали мЕдведката да обяснява как Украйна е нападнала Россия и да пресмята колко минути е полета на сармата до Вашингтон. Добре ли е?
335
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Малко за политикаОколо 70% са руснаци Прибалтика(Балтийските републики), но поради страх да не ги репресират или уволнят от работа, мълчат и не признават руската си самоличност.
334
10
 
8
 
! Отговори
Чичо Гас преди 4 месеца
Да си русофил означава да си мазен руски фекал и аз се справям страхотно.
333
8
 
8
 
! Отговори
Чичо Гас преди 4 месеца
До 366А вие "напредналите" и "умни" евроатлантици сте едни работари. Инфлуенсъри, фрийлансъри, АйТи и всякаква друга безполезна тор. Един пирон не сте забили през живота си, не че сте и способни де, но пък претенции и самочуствие до Небесата. Без грам покритие. Ако ви разменят обувките няма да може да ги оправите, но иначе силни. Бутафорни "човеци".
332
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Запада срещу Изтока вече не е САЩ срещу Русия, а е САЩ срещу Китай. Китай е новия Изток. Русия вече не е фактор.
331
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Чичо Гас - щото Чичо Гас и ко - демек нищоправещите, биропиещи и неработещи путинофили дето живеят от пенсията на родителите си, наливат се целодневно с евтина бира и ровят из руските гомна из всички пропагандни руски сайтове, сте Венеца на Творението! Мани!
330
6
 
6
 
! Отговори
Чичо Гас преди 4 месеца
До 357 Евроатлантическите психопати сте човешкото дъно. И като такива, заминавате в канализацията, където е мястото ви.
329
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Малко за политика - това на файлче ли си си го записал? Днес го постваш трети път! Митрофанова за копи-пейст не плаща!
328
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 2 - айде сега нацвъкай още пет "сводки" от Совецкое Информ-бюро! Чекаме да ни споделиш това дето Митрофановна сподели на теб!
327
6
 
9
 
! Отговори
Малко за политика преди 4 месеца
Има за какво да се притесняват от Балтийските държавици. И в трите след получаването на независимост започнаха да ограничават правата на рускоезичното население. Нормално беше когато една трета от населението говори руски като майчин език, руският език да бъде втори официален език. Но това не стана, даже спряха да го преподават в училищата. А Елцин си мълчеше, защото беще пияница, много удобен за САЩ. Не вярвам Путин да започне агресия срещу тях, макар че си го заслужават.
326
3
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 4 месеца
Тъжната истина е, че и от Запад генерират тирания и робство - уж по- демократични! Уж...
325
6
 
8
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
Трите фекалии на Европа - Литва, Латвия и Естония....лаят като малки пинчери. Пудел ...аз не искам ти да ме пазиш от Русия!
324
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 349 - само за атомна бомба още не бяхте му налетели. Фашист, нацист, предател, сатанист и обикновен людоед дето похапва руски дечица с розови дупита /като ПуSSин/ на закуска сутрин...! Сега и атомен маниак! А за насилване на едър рогат дабитък кога ще го обвините? Е така, от интерес питам!
323
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До не може да бъде! - докато в Русия кротко ще си пият самогон и квас, а? Ехааа, колко проникновено...!
322
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Чичо Гас - а какво казват zВинските очета на Фюрера от Кремъл? В тях сякаш гори "копнежа по свобода" на "прогресивното човечество", а?
321
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако знаеш нещо друго за електронизацията и цифровизацията го напиши като мен. Лесно е да слагаш минус но е трудно да се обусловиш.
320
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Знаете ли каква е ползата от цифровизацията въведена в прибалтийските страни. Няма корупция няма проблеми няма информация за нищо всичко е скрито покрито. Без проблеми. Това са новите цифрови идеологеми.
319
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако Украйна не победи и ЕС няма да победи...но няма и да загуби нищо. Пък и винаги може да опита отново.... Хаха
318
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Mинистъра е цитиран от франс прес а проблема е че франция трябва и тя като ричи су да ходи в киев да си прибере геройски загиналите доброволци.