Кондуктор изхвърли котка от влак в Русия, жп операторът се извини

Пътниците все пак трябва да носят домашните си любимци в клетка
22 яну 2024 08:43, Елка Василева
78
Кондуктор изхвърли котка от влак в Русия, жп операторът се извини
Снимка: архив, БГНЕС

Руският държавен жп оператор се извини, след като кондуктор изхвърли котка от пътнически влак при минусови температури, предаде ДПА.

След дълго търсене с помощта на стотици доброволци котката Туикс бе намерена мъртва, съобщи нейният стопанин, цитиран от руски медии. Шокирани руснаци пуснаха петиция в платформата charge.org, като призоваха руската държавна железница да уволни служителката, а петицията вече е събрала повече от 280 000 подписа.

Служителката във влака грешно е помислила, че Туикс е бездомно животно, което се е качило във влака на гарата в западния град Киров, съобщи руската железница. Компанията каза, че съжалява за случилото се и че ще промени процедурите си. Отсега нататък безпризорните животни във влаковете ще се предават директно на персонала на гарата. След това служителите ще потърсят стопанина или ще настанят животното в приют.

Рукият жп оператор каза, че служителката на влака от Екатеринбург до Санкт Петербург е попитала пътниците дали животното си има стопанин, но никой не е отговорил.

"Пътниците забелязаха, че котката обикаля из влака без надзор", се казва в изявлението на руската железница.

Тогава кондукторката изхвърлила животното навън, защото подозирала, че стопанинът ѝ вероятно може да потърси котката около близката гара. Пътникът, който вероятно е бил заспал, съобщил на персонала във влака, че котката липсва, чак 10 часа след потеглянето от Киров. Според руския жп оператор това се е случило на 11 януари.

След дни търсене бе съобщено днес, че Туикс е открит мъртъв в снега вчера сутринта на около 1 километър от гарата в Киров. Причината за смъртта не е известна. Железницата все пак уточни, че в Русия пътниците трябва да носят домашните си любимци в клетка, когато пътуват.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Zидиоти преди 2 месеца
събрали 280 000 подписа за котка, а че загинаха и бяха осакатени над милион в Украйна МЪЛЧАТ катоБИТИзадници
68
1
 
1
 
! Отговори
toti преди 3 месеца
86г затова че пушехме в коридора се сбихме с кондуктора..тия са откачени,нямате си идея на какво ще попаднете без да знаете от каде ще ви дойде!!
67
2
 
0
 
! Отговори
offff преди 3 месеца
Даже няма да го прочета КОНЯ... Още чакам да няма топла вода в Европата ....
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пътникът, който вероятно е бил заспал, защото е бил прекомерно пиян, е съобщил на персонала във влака, че котката липсва, чак 10 часа след потеглянето от Киров.
65
4
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
На тези им дадохме писменост и православие,но пак си останаха диваци!
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
при капитализма в Русие е така който няма билет - вън да си е купила електронен
63
2
 
2
 
! Отговори
Ахах преди 3 месеца
Кой е пробвал как е в Бегето с домашен любимец :(
62
10
 
5
 
! Отговори
Дб/ПП Роми преди 3 месеца
Ромовете редовно Трепят пенсионери в Европейска България но Евроатлантиците се загрижили за живота на Руската котка видиш ли. Не народ а Мъ.ша
61
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 57 преди 3 месеца
Ако всичко е така, както си го описал, значи кондукторката е много виновна. Щом вагонът е бил за пътници, придружени от домашни любимци, значи е трябвало да предположи, че котката е на някого. Питала била, ама нали е възможно собственикът да е във вагон-ресторанта, до тоалетната или да е слязъл на перона да си купи нещо? Виновни са и родителите, защото не са се намесили, виждайки, че децата им посягат на чужда собственост.
60
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пацаны не извиняются
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 34:Тогава не си купувай билет за вагон, определен специално за пътници, превозващи домашни животни, както е било в случая, но от "професионално" написаната статия не стана ясно.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Статията е изключително повърхностно написана, колкото да се отбие номера. Нищо не става ясно от нея!
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Било е открито углавно дело, което после е било закрито. Обществеността настоява да се възбуди ново углавно дело, което по закон я лишава до 5 години от свобода. Затова е инициирана петиция, коато за два дена е събрала вече близо 300 000 подписа. Най-мерзкото в случая е, че когато хората пишат с критики на кондукторката в социалните мрежи, тя отговаря снасмешка. Де факто, тя е злоупотребила със служебното си положение, изхвърляйки редовен пътник с билет. Даже не е поднесла публично извинение!
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
1. Котарака е имал билет.2. Собственика го е превозвал в клетка за животни.3. Пътували са въввагон за хора с животни4. Собственика е пътувал повече от 10 часа, уморен е заспал. Във вагона са пътували и деца и родителите си. Децата са отворили клетката, животното е излязло. Родителите не са се намесили.5. Кондукторката го е изхвърлила на гарата на -30 С, слязла е от влака, погледнала е под него го е било там. Затворила е вратата. ИМА ЗАПИС!6. Животноно е било след операция.
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От текста не можах да разбера дали кондукторката е изхвърлила котката докато влакът е бил на гарата или я е изхвърлила в движение. Ако е направила второто, значи е много виновна. Няма гаранция, че изхвърлено в движение от влак малко зверче ще успее да се приземи успешно без да пострада. Все пак фактът, че стотици хора са се включили доброволно в търсенето на котката, говори добре за руснаците.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Който има домашен любимец е длъжен да носи отговорност за него. Котаракът е можел да слезе от влака на някоя гара през тези 10 часа, докато стопанинът му спи. Жалко за животинчето.
53
20
 
13
 
! Отговори
Лицемерие! преди 3 месеца
Голям плач за котка, там където човекът е без значение!
52
5
 
4
 
! Отговори
Извода преди 3 месеца
Котките не могат да летят при минус двайсет.
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 52. Помагаха ли ти докато измислиш тва генялно нещо ? Глеам си ентелект отвсейде.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 50. Глей да не ти се затапи сляпото черво от злоба бе успелия интелигент.