Масови арести в Русия на хора, оставили цвете за Навални

Все още няма данни колко души са отведени в ареста
17 фев 2024 07:13, Нели Христова
301
Масови арести в Русия на хора, оставили цвете за Навални
Снимка: Twitter

Хиляди хора по света се преклониха пред делото на Алексей Навални. Страхът от репресии не спря последователите на опозиционера да почетат паметта му в големите руски градове.

Смъртта на Навални, който излежаваше 19-годишна присъда в арктически затвор, предизвика шок в целия свят. Близките на опозиционера са разтревожени, че режимът на Путин може да посегне и на техния живот.

Снимки в социалните медии показаха десетки хора, които се редят на опашка, за да поставят цветя пред паметници на жертви на политически репресии в Москва и Санкт Петербург.

Властите в руската столица заявиха, че са запознати с призиви в интернет "да се участва в масов митинг в центъра на Москва" и предупредиха хората да не го посещават.

Протестите са незаконни в Русия съгласно строги закони за борба с недоволството, а властите се противопоставиха особено строго на митингите в подкрепа на Навални.

В Москва десетки хора положиха червени и бели рози на Соловецкия камък - паметник на жертвите на репресиите от съветската епоха, намиращ се срещу централата на руската служба за сигурност ФСБ - бивш дом на страховитата съветска тайна полиция.

 

Видеа в мрежата показват, че десетки са арестувани

"Русия: В центъра на Москва гестапо под прикритие в цивилно облекло демонтира и осквернява мемориал, посветен на Алексей Навални, убит по-рано днес от Путин. Всички, които са излезли да скърбят, са или арестувани, или разпръснати", пише пише Игор Шушко.

"Путин е предател на Русия. Стотици хиляди наши войници са мъртви. Убива и украински деца. Трябва да се надигнем срещу него. Ние сме 140 милиона. Не се страхувам. Аз съм твърде стар за това", беше заснета да казва 82-годишна рускиня, отишла да постави цветя на мемориала за Навални в Москва.

Meduza твърди, че поне 72-ма души са арестувани в Москва.

Масови арести е имало в Санкт Петербург на хора, излезли да скърбят за Навалн. Твърди се, че там в ареста са поне 20 души. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наглосаксонските"тръстове и центрове за анализ на демокрация"отново не оправдаха многомилиардното си финансиране,протести и недоволство в Русия никакви,явно е време режисьорите да прибегнат към масови уволнения на служителите заработващи там,тая закостенялост съчетана с пълно изчерпване не вършат работа.
208
8
 
10
 
! Отговори
Спешен подарък преди 3 месеца
Интересно... защо убийците избраха точно тоя неудобен за Путин и Русия момент, когато предстоят избори, веднага след убийственото за запада интервю на Путин!!!!Ден по рано... Нахални е посетен от адвоката... какъв ли подарък му е донесъл от менторите и водещия му офицер!!!
207
10
 
23
 
! Отговори
Един преди 3 месеца
И русофилите наричат другите нацuсти и фaшисти. Смях. Никакви българи не сте, а предатели , колкото и да се правите на патриоти.
206
6
 
6
 
! Отговори
Целта на ЦРУ преди 3 месеца
Алън Дълес 1945 г. реч с която очертава стратегията на САЩ за ерозирането на Съветския съюз и соца ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ руския, на окончателното нео
205
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да бе да ,глупостите на днес.бг
204
5
 
8
 
! Отговори
Целта на ЦРУ преди 3 месеца
Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза:"ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ
203
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стига вече. Предавате на навални повече значение, отколкото е имал и заслужава. За ваша информация хората умират.
202
8
 
10
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 3 месеца
Великия диктатор го е страх от 82 годишни баби и ги арестува....аахахахааа....смяяяях! Тоя го е страх от едни баби а тръгнал да завладява чужда държава.
201
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не може шепа престъпници да яхват демокрацията както става е България Путин трябва да помогне
200
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Болна нация, много болна. А привържениците на ПУ в чужбина са още по-болни. Комплексирани малки души.
199
3
 
2
 
! Отговори
Стига глупости преди 3 месеца
До Заеко: Това "доктатор" доктор ли значи?
198
6
 
7
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 месеца
Според Овсянникова Навални, след като е бил опозиционер, не е можел да умре, независимо по какви причини. Умрял - значи е бил убит.
197
12
 
8
 
! Отговори
Заеко преди 3 месеца
Руснаците са т.по племе, което има нужда от доктатор. Този път обаче случи на цар, тъй като реално Русия отново е империя. Рано или късно Путин ще го настигне участта на Чаушеску
196
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние,не сме фенове на дневални.Питайте ми шест.
195
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И Путин вика, че украинците били нацисти? Тия ще задминат Северна Корея по "демокрация". На изборите 99.99999% печели Путин
194
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Спонтанни протести НЯМА! Някой ги организира. Някой от задкулисието. И ние знаем кой. Там, където не е бръкнала дългата ръка на запада няма никакви протести.
193
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Творците на цветни революции,арабски пролети,майдани и тем подобни"демократични мероприятия"ще трябва да си размърдат зокостенялите мозъци и да измислят нещо ново,явно подобен род сценарии са обречени на неуспех в Русия!
192
4
 
16
 
! Отговори
карачанаков преди 3 месеца
Алоу престанете с лъжите това не са арести просто времето е много студено в Масква и нали грижата за човека там е на първо място ги водят в едни специални заведения да се стоплят ,да се нахранят ,да се изкъпят,да се наспят а Вие арести.
191
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русофилчетата се пеняват как Навални е убит от САЩ. В строго охранявм руски затвор накрая на света. Как пък един път не си признахте,че за нещо са виновни вашите вождове. И воната я запонали украинците. Въобще всичко което вие направихте казвате,че друг го е направил
190
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците се превърнаха в,Северна Корея,буквално,Путин е диктатор от най-мракобесните времена на комунизма!