Навалная призова ЕС да не признава изборите в Русия

"Президент, убил основния си политически опонент, не може да е легитимен“
20 фев 2024 14:40, Елка Василева
105
Навалная призова ЕС да не признава изборите в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Вдовицата на руския опозиционен лидер Алексей Навални – Юлия Навалная, е призовала Европейския съюз да не признава резултатите от президентските избори през март в Русия, става ясно от текста на речта ѝ, произнесена вчера пред Съвета по външни работи на ЕС, който беше предоставен от говорителката ѝ, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Не признавайте тези избори", казва Навалная.

"Президент, който уби основния си политически опонент, не може да бъде легитимен по дефиниция", подчертава тя.

Кремъл отрече намеса в смъртта на Навални и каза, че твърденията на Запад, че президентът Владимир Путин е отговорен за нея, са неприемливи. Путин предупреди, че ще има твърд отговор на всякакви опити за чуждестранна намеса в изборите в Русия.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахахахахахах!!! И к'во като не ги признае? А? Хахахахахахахах!!! Мъск преди няколко часа блокира в Х профила на тая пaчa.
55
1
 
23
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 месеца
РФ е вече независима държава - т.е. могат да си взимат решения без да се интересуват от мнението на мисис Навална, или служители на посолство или дори на ЕС. Може дори да си изберете мисис Навална за президент на РФ, както преди си избраха президент във Венецуела. Това вашето е по-смешно от филм за мики маус.
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали така, да не признава докато не спечели мъртвия Навални
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А да признае изборите в България 100% фалшифицирани
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първо: ЕС не са фактор, второ: тази откъде знае кой е убил Навални и дали въобще става въпрос за убийство?
51
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи, ЕС признава изборите в България при положение, че изтече информация как една от управляващите партии декларира, че ще фалшифицират резултатите с "ала-бала", а ЕС няма да признае едни честни и законни избори в Русия. А Зеленски лигитимен президент ли е щом отменя изборите в Украйна?
50
1
 
18
 
! Отговори
ЕС блянове преди 3 месеца
Мога да си представя как Русия пита ЕС, дали признава изборите. С мнението на ЕС ще си изтрият едното място. Съюзът вече не е фактор никъде.
49
1
 
9
 
! Отговори
Новата преди 3 месеца
Грета Тунберг е тая. Това, което не ми е ясно е на какво се надяват с тия постановки? Очевидно, ЕС и "целия свят" нямат власт върху вътрешните процеси в РФ, та на какво се надяват по-точно? Това изглежда е предназначено за радикализиране на населението на ЕС и "целия свят", но според мен ще има обратен ефект. Може тук-таме някой "бушон" да изгори, но като цяло нищо няма да се промени. Трябваше да натискат през Надеждин, но запада се доказа като неадекватен по дипломатическите подходи.
48
1
 
11
 
! Отговори
Рендету преди 3 месеца
Пак шъ го повторя , това че най-вероятно британците превърнаха Навалнякъ в "сакрална жертвъ", е, като взривяването на СП-1 и СП-2, в случая, това е отговор на отправеното послание на Путин за преговори по урегулирането на конфликта в 4.0.4 врез интервюто му с Такер Карлсън. Западът отхвърли предложението на Путин за преговори, поне до изборът на нов президент в Щатите.
47
3
 
0
 
! Отговори
Р. Ралин преди 3 месеца
За момента в Русия номенклатурата е . - И гледа И мълчи туй наивно поколение. Но гледа да обезпечи Изгодно Лично Положение
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЕС действа като удавник хванал сламка, Въпроса е защо политиците и съответно медиите им, вярват че се давим в момента и са отчаяни.какво не ни казват???
45
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 37. Горе долу си прав . Тя нашата е нещо като тяхната станала една година по рано . От комунисти станаха олигарси социалисти. Без декомунизация , без Лустрация . Точно по Руски модел . Само че с тая разлика , че президентите Желев , Стоянов , както и Запада ни помогнаха да се пооделим от Русия . Та сега някои си избират свободно къде да живеят, къде да работят без да са лакей на номенклатури от БСП , ДПС , ГЕРБ
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Големи яйца! Тая нещо се превъзнася. Пука му на Путин дали ще му признаят изборите. Бе той е във война! Не му дреме за друго освен за победата и ще я постигне. Толкоз.
43
3
 
20
 
! Отговори
хъ хъ хъъъ преди 3 месеца
Тая кой е "бръсне за слива"? Или "главен опозиционер" се предава по наследство? Ако е така да излежи и оставащите години затвор на онзи криминален тип - съпругът и!
42
4
 
29
 
! Отговори
Това представление преди 3 месеца
започва да става жалко вече. Още веднъж, коя е тази госпожа и защо трябва да я слуша който и да било? Каква длъжност заема и къде, чии интереси представлява? Моля ви се, тоя панаир е просто жалък.
41
0
 
15
 
! Отговори
Охранител преди 3 месеца
Снощи кацнаха поредните 4 самолета в Бургас с бежанци крайно радикални , скрити маршрутката на частни фирми ги извозват някъде към провинцията. Не знам някой от вас дали си дава сметка , но до няколко месеца ще е СТРАШНО.Който има разум се въоражава. Именно затова пиша и това тук белким някой от нормалните хора се спаси, няма кой да ви помогне от тала наречените - индтитуций.
40
3
 
2
 
! Отговори
ЙО - мни преди 3 месеца
До Тома неверни !....Че нали от Русия СССР се учихме дълги години , а сега такива ,като тебе ни карат да живеем отново с убийци. Няма да стане , болшевико. Ня-***.
39
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сценаристите на цялата тази история заслужават Оскрар: Лошият диктатор убива добрия и чист като сълза опозиционер, харесван от запада. А опечалената вдовица продължава делото му и е още по-харесвана от запада защото е жена. Всъщност щеше да е перфектно за запада ако Навални имаше за партньор чернокож хомо. Тогава запада щеше да изпадне в еуфория, но и с жена също става.Мда, сценария е доста прозрачен и напълно насочен към западното общество, което се манипулира лесно през медиите.
38
5
 
6
 
! Отговори
До да но преди 3 месеца
А как тогава обявен за международен престъпник със заповед за арест от международния наказателен съд може да бъде кандидат за президент???
37
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Била призовала Европейския съюз да не признава резултатите от президентските избори през март в Русия. Голям праз. Руснаците ли ги интересува признава ли ги ЕС или не? Колкото ги интересува, че златния милиард искал да купува руски нефт по $60/барел. Иска, но си е направил сметката без кръчмаря.