Навалная призова ЕС да не признава изборите в Русия

"Президент, убил основния си политически опонент, не може да е легитимен“
20 фев 2024 14:40, Елка Василева
105
Навалная призова ЕС да не признава изборите в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Вдовицата на руския опозиционен лидер Алексей Навални – Юлия Навалная, е призовала Европейския съюз да не признава резултатите от президентските избори през март в Русия, става ясно от текста на речта ѝ, произнесена вчера пред Съвета по външни работи на ЕС, който беше предоставен от говорителката ѝ, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Не признавайте тези избори", казва Навалная.

"Президент, който уби основния си политически опонент, не може да бъде легитимен по дефиниция", подчертава тя.

Кремъл отрече намеса в смъртта на Навални и каза, че твърденията на Запад, че президентът Владимир Путин е отговорен за нея, са неприемливи. Путин предупреди, че ще има твърд отговор на всякакви опити за чуждестранна намеса в изборите в Русия.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
19
 
! Отговори
до юар преди 3 месеца
А, изборите у Щатите ква съ??? Бистър и чист извор на Вселенскъ демокрация??? Що съ прайш на Л/Д, бе, лицемер?
35
5
 
14
 
! Отговори
Казанова-мдаааа... преди 3 месеца
Тая пак е пребозала от чучура на Грозев....ако си мисли че е много секси с тези очилца жестоко се лъже !!!! По скоро мяза на овехтела пижама чакаща поредното омачкване....
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То пък нашата демокрация защото е много легитимна.Едни и същи се въртят с десетилетия и тук.РЕАЛНО НИКЪДЕ ВЕЧЕ НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ.
33
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко по дълго стоеше в затвора . Толкова по добре бе за Запада да води преговори за освобождаването му . Но това освобождаване за Путин бе голямо излагане пред народното мълчание и уплашено население . Как ще реагира обикновения руснак . Които е уплашен да говори свободно , да пътува свободно. да избира свободно . Това е невъзможно в Русия . Дори и за номенклатурата . Но номенклатурата с поведението си трупа лично облагодетелстване . За разлика от дълбокия народ .
32
2
 
16
 
! Отговори
Тома неверни преди 3 месеца
Бе народе,що не сигледаме кочинката,а сме тръгнали с Русия да се занимаваме.Толкова убийства посред бял ден на разкрихме,акъли на другите даваме.И помнете-пак сме на грешната страна в тая война,и ако е вярно,че Денков е казал,че не е важно ние да печелим,важно било на Русия да е зле-НЕЗАБАВНО СЪД ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
31
4
 
22
 
! Отговори
да, но преди 3 месеца
Затворник, осъден за финансови измами няма как да бъде кандидат за президент по дефиниция. Така че Навални не е бил политически опонент, още повече основен. Колко подкрепа е имал преди?
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На изборите за европарламент, ще е добре и европейците да гласуват за Руски президент, така демократично ще бъде казано кой президент се признава от ЕС.Не е редно една германска, да определя кой ще е президента на Русия, трябва гласуване в всички страни от ЕС.
29
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никоя уважаваща себе си държава няма да признае бутафорните избори в Русия.
28
2
 
13
 
! Отговори
Рендету преди 3 месеца
Леко-полеко и "Пъзела" шъ съ подреди, а на истинските убийци шъ им светнат з///ниците! А, и тази м///рша вече се е досетила кой и защо утрепа "мъжа й" в предверието на президентските избори през Март у Русия! Ако не играе по играта на британците, току виж и тя се превърналъ в "сакралнъ жертвъ"!
27
13
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
Избори в Русия - това е оксиморон, в най-добрия случай, маскарад и фалшивка. На всеки е ясно, че това не са избори. Но е важно наистина, Европа да ги отмине с мълчание и по някакъв начин не-признаване (не съм наясно, как това се облича в юридическа форма) и е важно да има пълно скъсване на всякакви отношения с Русия. Пълна блокада и изолация.
26
0
 
7
 
! Отговори
L. преди 3 месеца
До Наблюдения - точно обратното Ти да не четеш отзад напред.
25
14
 
4
 
! Отговори
Наблюдения 2 преди 3 месеца
И друго, прави впечатление, че привържениците на путин и неговия режим са нравствено деградирали същества без ценности и идеали, водени от омраза, злоба и жестокост. Победа за путин би означавало победа за силите на злото. Подкрепяйки Украйна, ние подкрепяме доброто, светлината и справедливостта.
24
4
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 3 месеца
Сега пък ще ни занимават какво казала бухчата Нахалная...
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще има ли чуждестранни наблюдатели за изборите в Русия...
22
0
 
6
 
! Отговори
Онзи преди 3 месеца
Розовите ме кефят, вярват си максимално на *** действия.
21
14
 
5
 
! Отговори
Наблюдения преди 3 месеца
Днес.бг толерира откровено цинични и грозни коментари, а си позволява да трие такива, които казват истината за путин и неговия режим. Тази "медия" служи за рупор на руската пропаганда и показва, че България продължава да бъде руска колония.
20
4
 
13
 
! Отговори
КуКу преди 3 месеца
Много моля Галя от ПосолствоТО да вкара малко в релси американският си агент по линия "Украйна и източни Балкани" Христо Грозев и да го накара да си озапти малко любовницата. Видяхме ги по разни курортчета и хотелчета двамцата, още докато клетника Алексей беше в затвора как са гушкат и си правят селфита, сега тая се е активизирала като някакъв фактор. Грозев ще си направи филма за Навални, а задачата на тая е да му мачка чаршафите, не да дава наклон на европейски институции какво да правели.
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Успокой се Навалная, друг ще си намериш...
18
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То и сега никой не го признава за нищо.Можр и да не прави избори.А може и на половин година.
17
8
 
3
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 3 месеца
Навалня 1000 разгонени магарета ще те яздът докато пукнеш, после ще платим на няколко мексиканци да направят същото с щерката в Сан Франциско.