Евродепутати предлагат евросграда да бъде наречена "Алексей Навални"

Сред тях е и българският представител в ЕП Александър Йорданов
21 фев 2024 14:48, Елка Василева
107
Евродепутати предлагат евросграда да бъде наречена "Алексей Навални"
Снимка: архив, БГНЕС

Сградата в Брюксел, в която се намира Европейската служба за външна дейност, да бъде наречена "Алексей Навални" - за това настояват евродепутати в писмо до върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел, съобщава "Политико". Сред подписалите е и българският представител в Европарламента Александър Йорданов от Европейската народна партия, предаде кореспондентът на БНР.

Евродепутатите настояват за наказателни мерки срещу всички, отговорни за смъртта на руския опозиционер - сред тях директори на затвори, надзиратели, полицаи, прокурори и съдии.

Те също така предлагат незабавно приемане на нов пакет от санкции срещу Русия, който да бъде насочен срещу гръбнака на режима на Путин. В него трябва да бъдат включени хората от "Списъка Навални", оповестен през май 2022 г. Тогава в него влизаха около 6000 души. За две години броят им се увеличи на почти 8000.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредната евротъпотия. Каква е връзката на тоя измамник Навални с Европа? Аман от празноглави корумпирани чиновници.
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
а Джулият Асандж ще има ли поне един булевард ??? или американският журналист Гонзало Лира дето го убиха в украйнският затвор ??? или само посмъртно на американски шпиони ще кръщават
36
0
 
13
 
! Отговори
#27 преди 3 месеца
До Анонимен А вие центовиците защо го обичате, след като не е успял да ни освободи и е оставил тази работа да я свърши най-омразният ви враг Русия?! И сега да ви е още по-зле и хем да лаете, хем да мразите, хем да навеждате глави, като знаете, че ни е освободира от турско съжителство, нали сега такъв е терминът!
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 40. А каква колония сме ?
34
0
 
13
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
Лабава работа, да кръстят сграда на някакъв крадец и мошеник от среден разряд. Другият път да се постараят повече и да предложат името на някой убиец поне. Например Чкатило ми се вижда доста подходящо. Тъкмо е и герой Украини. Бандера също става но поне за улица или площад.
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 28. Щото не сме Руска колония! Турското почете ли я?
32
0
 
5
 
! Отговори
#34 преди 3 месеца
До до 33 То според мен Навални е жив и са го заменили за един руски агент, който излежава доживотна присъда в САЩ, но това не го казват, защото ще се компроментират и двете страни.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Олексей Навални ще е по-добре. По Украинско звучи.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Европейския клозет е идеален за нахални предателя.
29
0
 
21
 
! Отговори
кой е Навални преди 3 месеца
Изведнъж всичко се обърна и той се превърна в розов либерал, борец против корупцията, против режима на Путин и поддръжник на еднополовите бракове. Тогава, когато популярността му спадна до 2 % и от привърженик на Путин в Чечения, той се превърна в светец-герой, символ, комиксов герой на атлантици и либерали. Особено нашите. Може би виждат в него себе си от най-тъмните комунисти станаха най-истеричните либерали.
28
0
 
17
 
! Отговори
кой е Навални преди 3 месеца
Той е съорганизатор на прословутите неофашистки Руски маршове, в които се събираха неонацисти с голи глави, крещящи анти-имигрантски и анти-чеченски лозунги? Самият Навални се описваше като националист, обявяваше Крим за руски, твърдеше, че Украйна, Беларус и Русия са едно цяло. Сравняваше чеченците и мюсюлманите с насекоми, настояваше да им се отнеме гражданството и да бъдат изгонени. Силно подкрепяше войните в Чечения. Беше против ЛГБТ общностите.
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И това доживяхме, цивилизована, демократична и либерална Европа да кръщават обекти на имена на руски фашисти. Тук, това за да е истина има два варианта: 1) Цивилизована, демократична и либерална Европа, всъщност да е фашистка Европа. 2) Навални да не е фашист въпреки, че се описваше като националист, обявяваше Крим за руски, твърдеше, че Украйна, Беларус и Русия са едно цяло. Сравняваше чеченците и мюсюлманите с насекоми, настояваше да им се отнеме гражданството и да бъдат изгонени. Силно подкрепяше войните в Чечения. Беше против ЛГБТ общностите. Кое от двете?!
26
1
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 3 месеца
ЖАЛКИ
25
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо руското сополство не почете паметта на Левски??? За сравнение американските и украинските посолства го почетоха. Копейки, защо мразите най-големия национален герой на България???
24
1
 
10
 
! Отговори
ъ преди 3 месеца
Ехааа! И наш Сашко, библиотекарчето сред тези велики мозъци. Ама то и аз да вземам 30 хиляди еврака на месец за нищоправене, знаете ли какви идеи ще имам и какво предложения ще правя. ЕС стана бетер СССР, онези поне не бяха толкова тапи.
23
1
 
11
 
! Отговори
евроджендър преди 3 месеца
Предлагам да създадем и нова религия- алексианството, с върховен бог Навални, и да му се кланяме по 5 пъти на ден.
22
0
 
15
 
! Отговори
Дам преди 3 месеца
30 човека в комисията по 30К евро на месец за ето това предложение.Сами си ги сметнете.И това е само предложение........Хранете ги тия още, и ще ги храните дъъъъълго време.
21
5
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 3 месеца
Бори се срещу най-големия враг на ЕС.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Азиатските ни "ссср"депутати кво правятда ли са лъсна ли бастууна на великия вожд?
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво е направил Навални за ЕС?