ЕК: Заплахите на Путин с ядрено оръжие са неприемливи и неуместни

Речта на Путин била част от усилията му да бъде преизбран
29 фев 2024 14:45, Елка Василева
220
ЕК: Заплахите на Путин с ядрено оръжие са неприемливи и неуместни
Снимка: архив, БГНЕС

Заплахите на руския президент Владимир Путин с ядрено оръжие са напълно неприемливи и неуместни. Това заяви днес говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, свързан с годишното обръщение на Путин към двете камари на парламента в Москва.

Още по темата
Речта на Путин е част от усилията му да бъде преизбран и е пореден пример на опит за прехвърляне на вината за началото на войната в Украйна, каза говорителят. Той добави, че руските действия в Украйна досега са провал.

Попитан за искането на Приднестровието за помощ от Русия заради "натиск" от Молдова, говорителят посочи, че ЕК следи събитията много внимателно и изрази надежда за намирането на мирно решение между Кишинев и Тираспол.

Стабилността в региона е в общ интерес, насърчаваме двете страни да предприемат конструктивни разговори и вярваме, че молдовските власти ще направят всичко по силите си за намиране на решение, отбеляза той. ЕС подкрепя мирно уреждане на замразения конфликт в Приднестровието, което е част от Молдова, добави говорителят.
(кор. на БТА Николай Желязков)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
2
 
16
 
! Отговори
Е да ди преди 2 месеца
Вийй кво искате ката дневно да му де китерите по такУЙто и той да ви търпи.... е явно вема да стане и жалко за света... а можеше просто да се кратните и да спрете да пре0пикавате оградата на мечката и да си приберете лошите играчки на прилично разстояние от бърлогата на мечката!!! Е те това ако бехте направили света щеше да си живее дълго и свободно в мир.
145
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия два пъти подарява свобода на България . Трети път няма да има . Русия знаят , че българския народ мисли различно от политическата класа , но това едва ли ще ги спре да ни изравнят със земята . Всичко това заради 5 човека които постонно говрят по телевизиите против Русия .Една е България , ние друга си нямаме .Защо не си я пазим ? Какво толкова общо имаме с тази война .Това че 5 човека са платени от запада , означава ли че трябва да ни затрият заради тях .Не мислете със сърацата си !
144
4
 
18
 
! Отговори
Президентът Путин преди 2 месеца
Пояснява за сетен път какво ще се случи на врага ако се осмели да нападне Руската федерация ще стане същата като Украйна от 2 до 3 мин.като в тези страни няма Руски граждани и времето за ответен удар ще е мигновенен.Честито на печелившите от 60-те държави да си превеждат да не стане късно либе,за китка?
143
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бе то Путин говорил че Руските Крадливи Хазарски Милярдери не били Елита на Русия а Елита били обичащите Русия воюващи във Сво и трябвало патриотите воюващи във Сво да управляват бизнеса и политиката във Русия да бъдат президенти, министри, кметове губернатори включително децата на загиналите Руски бойци граждани във войната, без значение от Етноса им, Руснаци, татари,башкири, Тувинци, буряти, якути, оситинци, чеченци, дагистанци и тн. Дано стане това.
142
3
 
17
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Плахо изблейване на европедалите.
141
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Молдова и Украйна бяха в СССР и нямт общо с НАТО. . ГДР трябва да бъде отделна от ФРГ като загубила ВСВ както бг беше сцепена след ПСВ,
140
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обикновените европейци се интересуват много слабо от украинците и техните проблеми.
139
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЕК коментар за напълно неадекватния Макрон няма ли?
138
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Все по-малко доверие има за европейските шматки. ЕС няма легитимност. Не следва да решава въпроси за война и мир. Хората на континента не подкрепят включването им в чужда война.
137
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
''Заплахите са неприемливи ''... , и какво ще промени нещата , след като са ''неприемливи''?
136
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Евро шараните настоявали страните в колхоза да минавали на "военни релси". Тези *** ще докарат разруха и смърт навсякъде.
135
19
 
5
 
! Отговори
Неприемливи са! преди 2 месеца
Но ако насреща си имаш нормален, приемлив човек. С побъркани психопати няма как да се разбереш! Те разбират само от силата и е крайно време Западните лидери да проумеят, че Путин разбира само от това!
134
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Речта на Путин била част от усилията му да бъде преизбран"-Кой е другия кандидат пак той няма начин да не бъде преизбран.
133
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 131 Кравар, прав си..Русия е заобиколена от ядрената й приятелка Китай, от ядрената й приятелка Иран. Много си прав, кравар!
132
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как така зад гърба на народите си ЕС политическата клика все решение за участие във войната в Украйна?
131
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин е човек със железни нерви. Ако беше някой друг и целият Запад искаше да гоУбие и да му заграби държавата и да му унищожи народа, щеше вече да е гръмнал половин Европа с атомни бомби. Война е, правилата са унищожавате или ще бъдете унищожени.
130
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не ги е плашил с нищо. Поведението и заплахите на ЕС, с който до момента никой не се занимава, са неуместни, опасни за планетата и в този смисълнетърпими и недопустими. Никой не е длъжен да търпи поведението на ръководителите на евроорганите и васалната им спрямо САЩ политика. Микрон беше тоя, дето се блещеше, че щял да поема с войските си на изток. И нашата поDлога - и тя като видяла, че конят вдига крак - също. Ако нещастните малки държави търпят геноцида на САЩ, големите не са длъжни.
129
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 130, пръдльо, това беше в твоята младост през 1968г.! От тогава нищо не е коригирано, а реката си изменя коритото всяка година! В момента спорът е позатихнал заради това че Русия е като с опрян ченгел на главата заради краха си в Укайна, и последното дето иска е тегоби и с Китай... Така че отстъпва териториите по реката без да каже гък дори
128
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз не видях такива заплашвания в речта на Путин. Но пък видях (прочетох) за поне 10 техни големи нови национални проекта в сферата на социално-икономическото и технологично развитие..... Бих искал ЕК да може да отговори на тях, а не на нещо друго
127
6
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Една ядрена война ще реши проблема с глобалното затопляне радикално. Общо взето, който не участва-ще оцелее.