Главното за Путин е армията и победата в Украйна

Журналисти: Изборите в Русия са далеч от демокрацията
18 мар 2024 14:08, Анисия Иванова
102

"На предишните избори Владимир Путин взе 76,7%, а сега са повече. Избирателната активност на предишните избори беше 63,5%, а сега върви към 74%. Една от причините е, че страната му е във война и обикновено в такива случаи обществото подкрепя своите лидери. Това се случи през 2004 г., когато Буш-младши победи Джон Кери", каза журналистът Огнян Дъскарев в студиото на "България сутрин".

Той е категоричен, че без значение кой управлява Русия, властите се стремят към външно разширение - увеличение на величието на Русия: "Те са подпомагани от населението доброволно. Въпреки че това население е подлагано на страшни изпитания и страдания, то подкрепя своите ръководители".

"Външното разширение е свързано и със запазване на статута на клана на Владимир Путин и хората около него, със запазването на богатството му. Той заради това започна и войната. По повод думите, че изборите в Русия били най-демократичните в света, а не като в САЩ, където пречели на кого ли не, отново можем да заключим, че трансформацията към връщане на Сталинско-съветския съюз е извършена", коментира колегата му Чавдар Стефанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му трудно може да се каже колко от населението на окупираните територии от Русия е останало.

"Дали е живо, или емигрирало - или се използват старите украински данни, когато там имаше към 4,5 млн. души население. В Одеса бе обявен двудневен траур в началото на руските избори, защото повече от 20 души загинаха при ракетен удар на Русия срещу гражданските обекти в Украйна", подчерта журналистът.

Стефанов е на мнение, че Путин ще остане известен като "убиеца на Навални".

"Според проучване на агенция 20% от населението в Русия подкрепя опозицията, а 80% подкрепя Путин. Склонен съм да вярвам. Има и други проучвания, които пък казват, че около 60% подкрепят руския президент истински, а останалите 20%, които го подкрепят, се страхуват да не гласуват за него. Твърдението му, че изборите са демократични, е несериозно. Важно е оттук нататък какво следва. Сенатът на САЩ обяви Путин за военнопрестъпник", добави Огнян Дъскарев.

Той припомни, че тепърва предстои да видим дали Западът ще признае изборите в Русия.

"Главното за Путин е армията и да победят в Украйна, друго не го интересува. Той ще построи фашизъм в Русия. Има симулация на демокрация. Това, което иска да направи Путин в момента, е да си подобри отношенията със САЩ. Ако Тръмп се върне на власт, ще бъде непредвидим като руския президент", категоричен е Стефанов.

Дъскарев припомни, че Макрон направи изявление, в което каза, че очаква войски на Франция да влязат в Украйна: "На 5 ноември предстоят президентските избори в САЩ, които са от огромно значение. Много голямо значение има какво казват Франция и Германия, но най-голямо значение има какво казва Америка. Ако Тръмп дойде на власт, може и да започнат преговори".

Той смята, че руският президент ще гради и нов елит.

"Ще има натиск от Вашингтон, но зависи каква ще бъде позицията на ЕС - съюз, който все още отстоява своите интереси. Доколко ще успее да промени позициите, доколко ще осъзнае, че след 60-70 години без война в Европа войната чука на вратата на всеки. А България трябва да се подготви за мигранти от Русия", посочи Чавдар Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Главно било пабедата? Абе това да не е Чечения. То и там първия път се наакаха роснаците, ама от втория успяха.
96
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейската задруга в сайта, съставена от трима души, си мре за нови избори. Ще продадат майка си, баща си и родината, само и само да изпълнят мечтата на Костя: да е диктатор като Путин, да свари омразните (защото са по-богати от маргиналия му електорат) демократи на с...н, да прати в Белене всички по-успешни от него хора и т.н. За куXата копейка няма значение каква е темата на текста. Навсякъде костадинчето се оплаква от несправедливи избори в България. Не знае, че Костя НИКОГА няма да е първи.
95
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главното за Путин е, че няма връзка с главния мозък. Разсъждава с чревните си ензими.
94
6
 
2
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Не ме слушайте аз съм глуповат тинейджър със много пъпки и малко не знам към момичета или към момчета да се ориентирам!Много ми се свири на кавал с два мяха ама Путин ми пречи и аз си измислям тъпотии за него и богата Русия !
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимна сврака преди 1 месец
По принцип не признават избора на руския народ а нищо за българския!При 30 процента избирателна активност във България и 10 процента одобрение за дейноста на мърлявия парламента!За каква лигитимна власт говорим???Подкрепяни са от наркодилърите на Бойо във агитката на Левски и шепа безполови *** жътлтопаветни!Пфу
92
6
 
1
 
! Отговори
Драгомир Шишев преди 1 месец
Аз имам фирма за *** и ще събирам утре *** от село Тенево !Ще изпратим товара за Зеленски нали е приятел на България ще се омаже и рашистите няма да го забременят!Яки и корави момци се оказаха смляха укровермахта и господарите му водени от *** дядка !
91
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За нас жълтопаветнитр крави розовите мечти са да ни отворят погачите и да забременеем!Много мразим Путин и Русия защото отъждесвяват белия хетеро мъж който ние много мразим!Путин ще победи и ние го знаем и затова сме анонимни утре ще тупаме койруци при него!
90
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то пък и една армия същата като него му,,,хлювци
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин да си определи накрая кое му е главното. Не може и двете. Ако армията му е главното, не трябва да я праща за пушечно месо в Украйна. Ако главното му е победата над Украйна, трябва да жертва армията. Тук не може и вълкът сит, и агнето цяло. Освен при шизофрения.
88
4
 
7
 
! Отговори
дедо Груйо преди 1 месец
Главното на Путин е да остане жив. Ако признае загубата от Нато, ще последва съдбата на Навални. Ще обикаля топлия Сибир на разходка при минус 40, докато го намерят на кубче лед.
87
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъдлър пак мачка Русия от дивана;););)
86
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъдър пак мачка Русия от дивана;););)
85
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е зле за лидер на най санкционирана та държава в света! Нали беше рухнала вече?!? Ко стана уа?!?
84
3
 
6
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Къв завод бе пич, Русия останаха с 5 самолетчета. Всичко се съсипа. Заводът гори за втори път тази година. Май не следиш много новините.
83
5
 
3
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 месец
До агент Мъдлер ЦРУ - като ти казвам че си негромотник и нищо не разбираш от воено дело, в теб таи само омраза. Ударилиса 12 рафинерии от началото на войната, а завода за МИГ си е цял целичък. Вземи малко да прочетеш малко статии и из западните медии или ти е трудно да четеш на английски език. Започни да си задаваш въпроси и малко си размърдай сивото вещество.
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И за нас така. Важно е да се победи фашизмът по света. Затова светът трябва да денацифицира Русия и да я освободи веднъж завинаги.
81
3
 
6
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Нато е нищо. Затова изгоряха 12 рафинерии и завода на Миг за 3 дни. Ако се води война още 2 години, всичко ще изгори.
80
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой няма намерение да напада Русия, тя е агресора. Какви са тия болни мозъци дето ги гони параноята, че нато, САЩ ще ги обградят, атакуват, завземат, унищожат. Мястото на Русия е в Европа, да си сътрудничи с европейските страни, не тези измислени азиатски съюзи. На управляващото кгб така му отърва, да си проповядва пропагандата и да си налага имперските амбиции. Като ги гледам горките руснаци и те са заспала като нас.
79
9
 
5
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 месец
Евроатлантици много филми гледате и не си пиете редовно хапчетата. НАТО е едно нищо. Не случайно се страхува да влезе в украйна с войска, защото разбраха колко са трагични и неподготвени . Само Макрончето се ежи като японско петле ама скоро ще му подстрижат гребенчето.
78
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главното за Путин е оцеляването на Русия. Засега САЩ не успяват да направят Русия своя колония, както направиха с България.