Путин за възможността за конфликт между Русия и НАТО: В съвременния свят всичко е възможно

Планетата би била на крачка от Трета световна война
Обновена: 18 мар 2024 09:27 | 18 мар 2024 09:25, Нели Христова
129
Путин за възможността за конфликт между Русия и НАТО: В съвременния свят всичко е възможно
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди Запада, че пряк конфликт между Русия и ръководения от САЩ военен алианс НАТО би означавал, че планетата е на крачка от Трета световна война, но заяви, че едва ли някой иска подобен сценарий, предаде ТАСС.

Войната в Украйна предизвика най-дълбоката криза в отношенията на Москва със Запада от Кубинската ракетна криза през 1962 г. насам. Путин често е предупреждавал за рисковете от ядрена война, но твърди, че никога не е изпитвал необходимост да използва ядрени оръжия в Украйна.

Миналия месец френският президент Еманюел Макрон заяви, че не може да изключи разполагането на сухопътни войски в Украйна в бъдеще, като много западни държави се дистанцираха от това, докато други, особено в Източна Европа, изразиха подкрепа.

Запитан за забележките на Макрон и за рисковете и възможността за конфликт между Русия и НАТО, Путин се пошегува: "В съвременния свят всичко е възможно".

"За всички е ясно, че това ще бъде на крачка от пълномащабна Трета световна война. Мисля, че едва ли някой се интересува от това", заяви Путин, след като спечели най-голямата победа в постсъветската история на Русия.

Путин обаче добави, че в Украйна вече има военни от НАТО, като заяви, че Русия е доловила, че на бойното поле се говори на английски и френски език.

"В това няма нищо добро, преди всичко за тях, защото те умират там и то масово", каза той.

Преди изборите в Русия на 15-17 март Украйна засили атаките срещу Русия, като обстрелваше гранични райони и дори използваше пълномощници, за да се опита да пробие руските граници.

Запитан дали смята за необходимо да превземе украинската Харковска област, Путин заяви, че ако нападенията продължат, Русия ще създаде буферна зона от повече украинска територия, за да защити руската територия.

"Не изключвам, че имайки предвид трагичните събития, които се случват днес, ще бъдем принудени в някакъв момент, когато сметнем за необходимо, да създадем определена "санитарна зона" в териториите, които днес са под киевски режим", каза Путин.

Той отказа да даде повече подробности, но заяви, че такава зона може да се наложи да бъде достатъчно голяма, за да не позволи на чуждестранно произведено въоръжение да достигне до руска територия.

Путин нареди пълномащабно нахлуване в Украйна през февруари 2022 г., предизвиквайки голяма европейска война след осемгодишен конфликт в Източна Украйна между украинските сили, от една страна, и проруските украинци и руските пълномощници, от друга.

Путин заяви, че би желал Макрон да спре да се стреми към изостряне на войната в Украйна, а да играе роля в намирането на мир: "Изглежда, че Франция би могла да изиграе роля. Все още не всичко е загубено."

"Казвал съм го отново и отново и ще го кажа отново. Ние сме за мирни преговори, но не само защото на врага му свършват патроните", каза Путин.

"Ако те наистина, сериозно, искат да изградят мирни, добросъседски отношения между двете държави в дългосрочен план, а не просто да си вземат почивка за превъоръжаване за 1,5-2 години."

Путин отхвърли критиките на САЩ и Запада относно изборите, които според Белия дом не са били свободни и честни, като заяви, че изборите в САЩ не са демократични и разкритикува използването на държавна власт срещу Доналд Тръмп.

"Целият свят се смее на това, което се случва там", каза Путин за Съединените щати. "Това е просто катастрофа - това не е демокрация - какво, по дяволите, е това?"

На въпрос за съдбата на опозиционния лидер Алексей Навални, който почина при неизяснени обстоятелства в руски затвор в Арктика на 16 февруари, Путин заяви, че просто е "починал", използвайки името на Навални за един от първите пъти в публичното пространство.

Путин заяви, че няколко дни преди смъртта на Навални се е съгласил да го размени. През февруари беше съобщено, че е била договорена сделка за размяна на затворници за Навални малко преди смъртта му.

"Казах: "Съгласен съм", каза Путин за одобрението си за размяната на затворници. "Имах едно условие - разменяме го, но той никога няма да се върне."

Вдовицата на Навални, Юлия, обвини Путин, че е убил съпруга ѝ. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че това твърдение е просто погрешно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 1 месец
Макарон: "Ще пратим войски на НАТО в Украйана" .. (.нашите новинари ...нищо) Путин отговаря "Всичко е възможно" ... нашите новинари ...и ей тва отгоре! .:):):)
72
0
 
1
 
! Отговори
Кукунела Снайпера : преди 1 месец
Путин уби ковиТ! Лош Путин!!!
71
5
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 1 месец
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски
70
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Правилно казваше Ванга,Антихристът ще дойде от Изток и ще донесе страдание,войни и смърт.Тогава ще се появи Владимир ,ще наниже двуглавата морда на тризъбеца си и ще спаси Света,възраждайки Рус,Киевска Рус!
69
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РАСИЯ Е ДЪНОТО
68
4
 
6
 
! Отговори
75 преди 1 месец
Правилно казваше Ванга,Сила и духовно развитие, ще дойде от изток, Владимир името му.,така че ротшилди и фашисти,националисти бягайте в ФАЩ и канадиан, и там ще има възмездие.
67
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да мразим всички руснаци......мене неможеш да ме накараш да мразя ,сорри ***
66
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нато си просят такъв сблъсък вече 10 години. А Путин е великодушен, защо да не ги зарадва?
65
2
 
6
 
! Отговори
хахахахахаха преди 1 месец
Америка принтера и утре няма дим у гъзо...... разпродават се щати на оферти, купи 1 получаваш 5 други безплатно бухахахахахаха
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американския принтер е най смъртоносното оръжие някога създавано от човек на тази земя.
63
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно е как източно-европейските държави пинчери, включително и България, се напъват да джафкат срещу Русия при положение че големите сили много внимават какво правят. Франция я изключвам от големите сили, тя има навика да развява белия байряк.
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като най ценния ресурс на сащ е хартията се питам кой може да ги спре да превземат света , русофили треперете от страх друго не ви остава.
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 50 Както е казал лирическият герой, нека мразят докато се страхуват. Мрази, омразата е безплатна.
60
8
 
10
 
! Отговори
Ако преди 1 месец
някой миризлив евроатлантически управник мисли че Путин блъфира, лесно може да се провери. НАТО напада РФ и ще разбере!
59
3
 
3
 
! Отговори
Bormann преди 1 месец
Да Президенте, всичко е възможно, но е много малко вероятно..... Колко малко? Ми кат гледаме упадака на бедна америка и западните й колонии, виждаме по голям шанс най накрая да вдигнат неква сувалка или ракета или космически там кораб ли е къф е преди да се взриви след 20 секунди от колкото да си мерят пишшока с теб бухахахахахахахаха
58
6
 
7
 
! Отговори
Американска салфетка преди 1 месец
Няма сила на този свят която може да победи ВЕЛИКИЯ АМЕРИКАНСКИ ПРИНТЕР ЗА ДОЛАРИ , СЛАВА НА АМЕРИКАНСКАТА ХАРТИЯ ОООООО БОЖЕСТВЕНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ НЕМОГА БЕЗ ТЕБ.
57
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Велик! Най-великият мъж на планетата! Най-великият човек на планетата! Тримата най-велики човеци на всички времена: Путин, Тръмп и Мъск! След края на ТСВ техните образи ще бъдат увековечени до образите на тримата най-велики след ВСВ - Сталин, Чърчил и Рузвелт!
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До пияница мистик 55 - ти пък откъде знаеш какъв персонал праща запада. Да не ги пращаш ти там?
55
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От френските петели в Одеса остана само перушина. Приблизително 500 вече е бройката. Доста добро разузнаване. Моля, Макрон да заповяда в Украйна.
54
9
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
"В това няма нищо добро, преди всичко за тях, защото те умират там и то масово" === Ахахахах :) Какъв изящен изказ на политик :))) Все едно чета тукашните путинoпитeшки излияния или слушам някой пенсионер в кварталната кръчма. Никакъв стил, никаква полемика :) И лъжи, лъжи, лъжи, както винаги де. Има западни инструктори, да, но те пращат максимум 10 човека да обучават украинците как да използват западното оръжие и го правят дълбоко в тила. И надали има и един убит, но за Путютy това е "масово умиране"