Тодоров: Промяна в Русия с личността на Путин не може да има

Москва не може да си позволява следващи фронтове, смята журналистът
18 мар 2024 09:49, Анисия Иванова
69
Тодоров: Промяна в Русия с личността на Путин не може да има
Снимка: БГНЕС

"Не бих нарекъл изборите в Русия някаква особена изненада. Резултатът беше ясен", заяви пред БНР журналистът и бивш кореспондент в Русия Валерий Тодоров.

Според него високият процент, с който печели Владимир Путин, се дължи на два фактора:

"Единият е, че изборите се проведоха в рамките на 3 дни. Другият е залогът на електронното гласуване, което позволява в известен смисъл да се приложи по-допустима технология на натиск".

Според предварителните данни - победа с 87%, наистина е много висок процент и това решава въпроса за първия тур – няма да има втори тур на изборите, подчерта Тодоров в предаването "Преди всички". Той припомни, че втори тур е имало единствено на изборите през 1996 г.

Властта придобива все по-авторитарни функции, а личността на Путин става ключова за Русия, изказа мнението си още той.

"През последните 24 години имаше нарастваща тенденция, но тук вече имаме мобилизационен режим, в който руснаците трябва да застанат зад своя вожд, да му вярват безпрекословно, да вярват в победата както и да им изглежда тя. Всичко това са пропагандни тези, които очевидно много силно работят в момента на фона на патриотичните настроения, които се подклаждат. Вторият момент – насаждания, наратив, че Русия е една обсадена крепост, че всички са срещу нея, целия Западен свят и всички искат нейната територия и ресурси, търсят нейното поражение".

Още по темата

Валерий Тодоров не вярва, че може да се промени обстановката в обкръжението на Владимир Путин. Това са хора не просто съмишленици, а съратници на Путин, обясни той и добави, че е важно как оттук нататък Москва ще се опитва да строи отношенията си със Запада.

По думите на журналиста президентските избори в САЩ също ще имат важно значение за съдбата на войната в Украйна. Според него американското общество е дълбоко разделено, което оказва влияние върху начина, по който САЩ мотивират необходимостта от финансиране и подкрепа за Украйна.

"Това, което в момента се случва, ще има и по-дългосрочен характер, за съжаление. Ясно е, че на Украйна трябва да се помага, въпросът е как по-нататък да се мотивира западната помощ, да се насърчават военните действия или да се търсят все пак възможности за преговори, за намаляване на жертвите от тази война".

Русия ще изчака резултатите от президентските избори, но ще се опита и да постигне все пак някакви предимства на бойното поле, особено сега, когато военната помощ за Украйна закъснява, коментира Тодоров. Той прогнозира, че военните действия ще се развият в дълбочина.

Според него към момента е нереалистично да се смята, че Русия би тръгнала да присъединява нови територии. Военният ѝ потенциал не е чак толкова силен, за да си позволява следващи фронтове и нови военни действия, каза Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
бивш преди 1 месец
тоя Тодореско, освен майка му и баща му, други знаят ли го?
54
0
 
2
 
! Отговори
кой е тоя Тодоров? преди 1 месец
пак извадихте някава партенка....
53
0
 
1
 
! Отговори
Атланшизита, преди 1 месец
какъв Путин ви гони,нали беше у фризера,дей66Ъ ваштY родител 1 или 2, кYкYмицини!
52
0
 
4
 
! Отговори
ВЪРШИ РАБОТА преди 1 месец
Защо е да се сменя?
51
1
 
3
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Така е.Силно отдадени са Моят любимчик Лавров посещава най-големите джендърски партита на луксозни круизни кораби с цел да дестабилизира загнилия Запад отвътре.Това е размах, това е сила, това е саможертва!
50
0
 
5
 
! Отговори
Червонец преди 1 месец
Удобна за Запада промяна в Русия няма да има. Безпрецедентната избирателна активност /около 75%/ е най-важният факт. Гласуването може да се приеме като Плебисцит, като Референдум за народното доверие към В.В. Путин.
49
1
 
4
 
! Отговори
Двоен стандарт преди 1 месец
Чакай, електронното гласуване не беше ли висш израз на демокрация? А сега като не ви отърва е средство за натиск?
48
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До однако/42 "Западният свят официално заяви, че иска и търси стратегическо поражение на Русия." - Латвия (или Литва) официално заяви, че Русия трябва да бъде унищожена. Булвално. как да не ти се прииска да смачкаш такива недоразумения?!
47
4
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
Не ме бъркай със себе си, 37, и подобните ти. Фантазьорите сте вие. Особено, ако не сте си свалили червените пен...джу...ри.
46
2
 
6
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
То пък в Българиста 35 години все честни избори гледаме!Мухах!Какаовото сложат от Туркистан и Америка то ще ни управлява!Плебеите само ходят до фурните да си губят времето!Пък и тоя Валерий до оня ден хвалеше комунизъма от Москва и стана оттам милионер сега по новата мода върл антируснак!Хаха!
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин вместо да се покаже като политик пред некоя урна, реши да се скрие с онлайн гласуване, а то е много манипулируемо, но чиляка го е страх, нормално :)))
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Още повече, че Правдата е на тяхна страна", а Силата е в Правдата.
43
4
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Гошо, то и в Щатите има голям процент подкрепящи Путин, въпреки пълната мъгла до скоро. Путин в момента праеи това, което трябва да се прави. Засилва икономиката си, предприема мерки за демографския им проблем, защитава границите си. Никой не иска повече от тия три неща.
42
8
 
8
 
! Отговори
однако преди 1 месец
Наративът, че Русия е една обсадена крепост, че целият Западен свят е срещу нея и неоколониалистите искат нейната територия и ресурси, търсят нейното поражение бил насаждан. Глупотевини. Западният свят официално заяви, че иска и търси стратегическо поражение на Русия. Руснаците нямат навика да се предават. Ще се бият до Победа. Още повече, че Правдата е на тяхна страна.
41
2
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Стога сте ни пускали тия измислени експерти, дето могат да повтафят само правата линия на посолствата.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 39. Нищо не искат. Търсят някой външен който да им е виновен за всичко, че така лесно крият собствените си проблеми с които не могат да се справят понеже са тотални некадърници. Това че не са избрали най-подходящия си е техен проблем и всеки ден стават за смях.
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що бе, вие и подобните ли искахте да и изберете президент? Имаше избори, руснаците си казаха думата . Точка. Като искате, направете си по-хубави у вас си.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Експерт 32. Аз чух че Аврора пак дала залпове и вече атакували Зимния дворец.
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До rambaldievskievich 36. Що се ви се привиждат фантазии ?
36
3
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
Да, 3. Върви "с бързи темпове" към разпад.