Путин пита: Радикалните ислямисти са бягали към Украйна, защо?

Той отново се въздържа да спомене, че ИДИЛ е поела отговорност за атаката
25 мар 2024 21:06, Александър Попов
579
Путин пита: Радикалните ислямисти са бягали към Украйна, защо?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На правителствено заседание днес президентът на Русия Владимир Путин заяви, че атентатът в концертната зала "Крокус сити хол" е бил извършен от радикални ислямисти, които, според него, са бягали към Украйна. Той добави, че иска да знае защо те са отивали там?

"Важно е да се отговори на въпроса защо терористите, след тяхното престъпление, са опитали да избягат в Украйна? Кой ги е чакал там?, заяви Путин, цитиран от Франс прес и от Асошиейтед прес.

"Едно нещо е абсолютно ясно: ужасното престъпление, извършено на 22 март в руската столица, е акт на сплашване. И веднага възниква въпросът - кой има полза от него? Това зверство може да бъде само звено от цяла поредица опити на онези, които от 2014 г. водят с нашата страна война, причинена от неонацисткия киевски режим", заяви държавният глава, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Той добави, че нацистите, както е добре известно, "никога не са се притеснявали да използват най-мръсните и нечовешки средства за постигане на целите си".

Путин добави още, че убийствата в концертната зала са били извършени от екстремисти, с чиято идеология ислямския свят се бори от векове, отбелязва АП.

В изявлението си Путин отново се въздържа да спомене, че "Ислямска държава" е поела отговорност за атаката. Той не каза също и кой, според него, е поръчал нападението, посочва агенцията.

Путин отбеляза, че онези, които са планирали атаката, са искали да посеят паника и раздор в руското общество, но вместо това са били посрещнати с единството и решимостта на народа да окаже съпротива на това зло, отбелязва Ройтерс.

Той каза, че стрелбата се вписва в "по-широка кампания за сплашване" от страна на Украйна.

Днес Франция се присъедини към САЩ в твърдението, че разузнаването сочи, че Ислямска държава е отговорна за атаката срещу концертна зала край Москва, при която бяха убити 137 души, докато Русия продължава да твърди, че Украйна е замесена.

При терористичната атака в концертната сала "Крокус Сити Хол" на 22 март загинаха повече от 130 души.

Досега Путин не e коментирал официалните изявления на "Ислямска държава", че нейни бойци са организирали и извършили нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


579
Още по темата: Владимир Путинатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
504
1
 
4
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
А тези официални изявления на ИД как са станали известни? Официален говорител имат ли? Само питам.
503
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами, накъде да бягат (ако изобщо са бягали натам), към Москва ли? Или към Беларус? Украйна е 2 пъти по-близо от границата с Казахстан, да не говорим за родните им държави.
502
6
 
6
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
путинорусофилчета, Едни минусчета ви останаха да пляскате насам и натам по коментарите. Всичко останало ви се срива и пропада. ***-туш-ка=та ви - също. Барабар с ботоксовото. 'баси!...
501
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да си получат тлъстите надници от поръчителите. Много близко до ума.
500
6
 
4
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
Путин и да пита, и да не пита - него скоро - ама много скоро - никой няма да го пита (освен в Хага; там много ще го питат).
499
3
 
2
 
! Отговори
Im-дртiйУАЙТBOY! преди 1 месец
До А къде да бягат? /504+502/. Много ясно е, че единственият път за излизане от рашънската столица Москва е на юг; съответно там са градовете Брянск Орел Курск и Воронеж, мисля, след което имат 3 варианта за продължаване на бягството с колата: на изток към Азиатските нови д-ви, на юг - към ЧМ и с кораб към Турция/Грузия; или пък пак на юг но след което завиват на изток покрай морето към някоя от границите, които да пресекат. Това е.А UKA така и така си е на юг от Москва по дифолт, но там - война
498
0
 
6
 
! Отговори
До 515 преди 1 месец
В сградата е имало въоръжена охрана. Тя първо е била убита. Останал е само един, който по някакви причини не е бил на поста си. След това този успява да убие един от терористите. Друг терорист при бягството също е убит (не от охраната и изглежда не умира бързо). Полицията се е задействала навреме, но в петък вечер Москва е едно голямо задръстване. Терористите не са били особено интелигентни, дори не са сменили колата. А и не са действали като ИДИЛ, всичко са го направили за 5000 евро.
497
4
 
15
 
! Отговори
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 1 месец
Накъдето им е казано от ФСБ натам бягат
496
4
 
14
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Те и обикновените руснаци задават въпроси, но никой не им отговаря. Например: "Как на футболен мач има три кордона полицаи, а в тази сграда не е имало полиция?", " Защо тези са отишли с един автомобил и после са избягали с него без да го сменят, или поне да сменят номерата?"," Защо ще бягат към Украйна, като трябва да минат поне през 50 КПП-та, да се справят с телени заграждения и минни полета?". Ето такива въпросчета задават руснаците.
495
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Яков Кедми: Някои факти опровергават версията, че "Ислямска държава" стои зад терористичната атака край Москва.Нито един член на ИДИЛ не би казал, че би извършил престъпление заради пари. Освен това радикалните ислямисти не биха създали коридор, по който бойците да избягат в Украйна, заяви пред ВЗГЛЯД Яков Кедми, бивш ръководител на специалната служба "Натив". Учудващо е, че западните медии толкова отчаяно защитават версията, че ИДИЛ е участвала в организирането на терористичния акт.
494
10
 
13
 
! Отговори
Ами бягали са, преди 1 месец
Защото Украйна е военна зона! Всичко е объркано и са можели да се крият! По-интересно е как са пребивавали месеци наред в Русия? Къде ви е разузнаването? И защо се смеехте на предупреждението от ЦРУ? Курск, Беслан, Норд ост, метрото... Тава е само част от резила ти за 23 години Владимир Владимирович!
493
12
 
12
 
! Отговори
НАТО преди 1 месец
КОЛКО ИЗКРИВЕН МЕНТАЛНО ТРЯБВА ДА СИ ДА СЪТВОРИШ ОКСИМОРОНА ЕВРЕИ-НАЦИСТИ.КОЛКО ЛИМИТИРАН МОРАЛНО ТРЯБВА ДА СИ ДА ИЗБИВАШ ПУБЛИКА,ЗА ДА ОПРАВДАВАШ СОБСТВЕНИТЕ СИ ЗВЕСТВА.ДЕЖА ВЮ-ПРЕДИ ГОДИНИ ВЗРИВИХА ЖИЛИЩНИ БЛОКОВЕ,ЗА ДА ЗАПОЧНЕ КЛАНЕТО В ЧЕЧНЯ.КАГЕБИСТ ЛИ Е-НАПЪЛНИ МУ ГЛАВАТА С ОЛОВО-САМО ТАКА СВЕТЪТ ЩЕ СИ ОТДЪХНЕ
492
6
 
9
 
! Отговори
Пояснявам преди 1 месец
Западът, както и Русия, изградиха светъл капитализъм. Нормално изпаднаха в тежка криза и сега се стремят чрез война да решат проблемите си. Тоест, победилите ще ограбват победените. Както при Първата и Втората световни войни.
491
11
 
17
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Руснаците се оляха тоз път,ефтинка пропаганда с много несъответсвия и измислени терористи!Голяма грешка-да се правят такива ефтини спектакли,почват с номерцата на запада!
490
1
 
4
 
! Отговори
северомакедонец преди 1 месец
До Айде моля ти се!Рязането на парче от ухото е именно демонстрация за правоверните мусюлмани, които аллах за ушите издига в рая. Това е демонстрация към вероятните последователи от техен единоверец. Примитивно, диво и жестоко, но до там се докара цивилизацията с двойните и тройни стандарти и използването на бедняците от периферията...
489
12
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Отново виждам, че про-Кремълските фенове, и по-точно поддържниците на Възраждане пръщят от остър ум и интелект в коментарите си. Също като ненормалният им лидер - Копейката, който между впрочем е по-фрост и от предшественика си от Атака.
488
11
 
11
 
! Отговори
Войната е трагедия преди 1 месец
Почти като демокрацията. България и Украйна са най-бързо измиращите нации в света. По прогноза на ООН през 2050 България ще наброява 3 500 000, от които само 2 000 000 българи. НРБ бе 9 000 000.. Демокрацията унищожи България.
487
6
 
15
 
! Отговори
Minuva42 преди 1 месец
най-забавен е фактът, че според Путин украински военни са ги чакали на над 100км от границата в руска територия. И как така са заловили терористите, но не и украинските военни? Или те са се измъкнали невредими след като са проникнали толкова навътре в руска територия?
486
3
 
16
 
! Отговори
А къде да бягат? преди 1 месец
Ако ти си извършил нещо ужасно на някого и той те търси то ще избереш да идеш при най-големия му враг! Това е толкоз просто и логично.....
485
5
 
4
 
! Отговори
До Лаврентий Берия преди 1 месец
малиии какъв разбирач на исляма и ИДИЛ и на джихада! ама ти още малко ....! А? Я си кажи, много разбираш ти от тия неща! Та що така? А? Не се предавали не ставали за пари не искали не можели!! брех брех! къде го учи това? от де го знаеш? А?