Боян Чуков: Появяват се все повече въпроси около атентата

Според него Захарова има прерогативи на министър
28 мар 2024 15:32, Инна Ангелова
66
Боян Чуков: Появяват се все повече въпроси около атентата
Снимка: БГНЕС

Анализаторът Боян Чуков заяви, че колкото повече време отминава от атентата в Русия, толкова повече въпроси се появяват. Пред БНР Чуков коментира ситуацията в Москва и атентата в "Крокус сити хол”.

"Като започнем от това кой реално извърши този терористичен акт. Заловените са обикновени изпълнители, но не са в никакъв случай нито организаторите, нито поръчителите. Има абсолютно противоположни версии за това кой стои зад атентата. Повечето западни държави смятат, че "Ислямска държава" е извършителят”, сподели Боян Чуков.

Той коментира и функциите на Мария Захарова, като подчерта, че тя не е просто обикновен говорител на  Министерството на външните работи на Руската федерация.

”Прави впечатление на сериозните анализатори, че тя все повече навлиза в прерогативите на външния министър. Много често Сергей Лавров не е този, който озвучава ясно и категорично позициите на РФ, а това прави Мария Захарова. Имаше подхвърляния в телеграм канали, че Лавров се чувства доста изморен, предвид и напредналата му възраст, но не се говореше кой ще го смени".

Според Боян Чуков, извършеният атентат край руската столица не е в стила на “Ислямска държава”. По думите му, има версия, че терорът в "Крокус сити хол" е организиран от Владимир Путин и "неговите хора”. Версията се лансира от противниците на Руската федерация.

"Версия, която е доста несериозна, защото няма никаква логика, след като спечели по този начин изборите, Путин да извършва подобно действие на собствената си територия. Имаме позицията на ключови фигури от Съвета за сигурност на РФ и на шефа на ФСБ. Тяхното мнение е, че зад тази акция стоят САЩ, Великобритания и с участието на Украйна. Твърди се, че тепърва ще бъдат представени доказателства за това твърдение. Нито една от страните не е дала категорични доказателства за тезата си, всички говорят за косвени признаци".

Този терористичен акт е направен изключително грамотно, смята Чуков. Той допълни, че този удар среу Владимир Путин е направен от хора, които знаят какви последствия ще има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от Русия
Защо ИДИЛ удариха Путин и застрашена ли е Европа?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 4 седмици
Възхищавам се от нашите русофоби! Няма нещо от което да не разбират!
51
1
 
2
 
! Отговори
НАТО преди 4 седмици
КОЛКО ИЗКРИВЕН МЕНТАЛНО ТРЯБВА ДА СИ ДА СЪТВОРИШ ОКСИМОРОНА ЕВРЕИ-НАЦИСТИ.КОЛКО ЛИМИТИРАН МОРАЛНО ТРЯБВА ДА СИ ДА ИЗБИВАШ ПУБЛИКАТА НА РОК-КОНЦЕРТ,ЗА ДА ОПРАВДАВАШ СОБСТВЕНИТЕ СИ ЗВЕРСТВА.ДЕЖА ВЮ-ПРЕДИ ГОДИНИ БЯХА ВЗРИВЕНИ ЖИЛИЩНИ БЛОКОВЕ В РУСИЯ,ЗА ДА ЗАПОЧНЕ КЛАНЕТО В ЧЕЧНЯ.КАГЕБИСТ ЛИ Е-НАПЪЛНИ МУ ГЛАВАТА С ОЛОВО
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не им изнася !Тук пишат много свастики !
49
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 седмици
То се знае -изпълнител е ИДИЛ , а лоръчителите , ха познайте от раз,че аз се несещам !
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Чуков е копейа. Следователно лъже.
47
7
 
5
 
! Отговори
Волен С. преди 4 седмици
Чуков, почни лечение и въпросите ще престанат. Ще ти поръчам един чудесен специалист, на мен ми свърши отлична работа.
46
7
 
7
 
! Отговори
Божил Божилов преди 4 седмици
Прав си Боби,предишните атентати на ИДИЛ се извършиха от мъже,готови за саможертва в името на тяхната вяра.Съмнявам се тези хилави момчета дали са чели Корана!Просто са инсталирани в една сделка от много влиятелни сили,които по скоро са ги принудили да вземат участие ,отколкото примамили с тази смешна сума от 500000 рубли.Крайно време е обаче Путин отново да вдигне Червеното Знаме над Кремъл и цялата територия на СССР. Много хора от всички части на огромната територия го искат все по настойчиво
45
6
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 4 седмици
Божо-верото е отявлен кремълски слугинаж, ДС сътрудникът ще е верен пудел на руснята до гроб.
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 44. Ами като знае Масква защо не го предотврати? А?
43
5
 
9
 
! Отговори
Изнервен преди 4 седмици
Докога ще ни навирате този руски чук?
42
4
 
9
 
! Отговори
Пловдив преди 4 седмици
Значи,САЩ,знаят,че,ще има терористичен акт в Москва,а Русия незнае, хахаха.Жалки хора,с дребни душици.Тези глупости ги разправяйте на поколението Z.Те са Ентелигенти,слушат Азис,гледат "като две капки вода" и hells kithen.
41
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ИД отмъщава за избитите стотици хиляди нещастни хора с неправославно вероизповедание от републиките на РФ, които путин изращаше в Украйна! Иначе и нашият "анализатор" търси под вола теле!
40
5
 
6
 
! Отговори
Панта преди 4 седмици
Умнокрасивите полезни ***, пак налазиха с тъпите си коментари. Пичове, хванете си гадже бре.
39
8
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Айде, пак товарищ ***, пардон Чуков, изпълзя да хвали руските престъпници.
38
10
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 4 седмици
Верният на КГБ и матушка Расия товарищ Чуков е винаги атрактивен.Чак да не повярва човек,че въобще е обсъдил версията,че Путин сам си организирал веселбата.Разбира се следва отричане на това.Ама разбира се,на Путин все някой му е виновен,а той горкия благ и невинен с мед да го намажеш.Поздравления товарищ Чуков,свършихте задачите поставени от Кремль,сумата ще ви бъде преведена в рубли.
37
1
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 седмици
Грешка, пиша не от Претория,а във София от панелката, бирата свърши и това ще ме довърши!
36
10
 
8
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 седмици
До АнонименИдил са спонсорирани и въоръжавани не само от САЩ, но и от Русия. Най-голям интерес от този атентат има Путин и кликата в Кремъл по ред причини. Израел има основание да удари Русия, заради Хамас, който определено сътрудничи с Русия, но няма полза от атентата. Западът също няма полза. За Запада е доста по-добре, когато Украинската армия нанася поражения на Руската икономика и инфраструктура, за което са нужни по-добри оръжия. На Руснаците не им е за пръв път да организират атентати.
35
7
 
9
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 седмици
Опасността от разпад на Русия произтича от Туркестанските републики, особено сега, с войната в Украина и затягащите се санкции. Затова, превантивно се разиграва Ислямската карта - това се прави и в Русия и в Китай. Защото сепаратизмът на всички тези републики и автономни области тепърва ще расте. Затова, отрано се лепва етикета на Ислямизма и към този общ знаменател се привеждат всички националистически, етнически и сепаратистки движения. Това е една от целите на Кремъл с атентата в Крокус.
34
10
 
9
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 седмици
Този път, от самото начало е очевидно, че Поръчителят е Кремъл, организаторът е Лубянка, изпълнителните - треторазредни уж Ислямисти. Украина изобщо не е в картината. Щатите знаеха и предупредиха, но не са длъжни да дават подробности, нито да предотвратяват, защото имат агентура, и то добра и на Лубянка и в ИДИЛ. Нескопосан опит на Кремъл да насочва вината към Украина.
33
3
 
2
 
! Отговори
Даньо Криводолски преди 4 седмици
Дайте словото и публикувайте само Роско,тук искат някои деге...ти само Роско да слушат или Соломнчо Пастски ,ако пъ са хзаети то дайте публикации на Денко и Тагаренко..тук един дег....рат само тях иска.А Боян Чуков нищо интересно не каза в таз пубоикация.