Свещеник, отслужил панихида за Навални, е отстранен за 3 г.

Той няма да може да изпълнява духовните си задължения
Обновена: 24 апр 2024 11:35 | 24 апр 2024 11:31, Елка Василева
22
Свещеник, отслужил панихида за Навални, е отстранен за 3 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Руски православен свещеник, отслужил през март възпоменателна служба в памет на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални, беше отстранен за три години от изпълнение на духовните си задължения, съобщи Московската епархия на Руската православна църква, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
В съобщението, което е поместено вчера на епархийската интернет страница, не се уточнява каква е причината за наказанието за отец Дмитрий Сафронов, което го лишава от право да дава благословии и да носи расо и свещенически кръст до 2027 г.

Той освен това ще бъде преместен в друг храм в Москва, където ще изпълнява задълженията на църковен помощник.

"След като изтече срокът на епитимията (наказанието - бел. ред.), въз основа на отзивите от мястото на носене на послушанието ще бъде взето решение дали е възможно той да продължи свещенослужението си", посочва епархията.

На 26 март Сафронов отслужи посетена от хиляди хора панихида в памет на Навални, който беше най-яростният критик на руска земя на президента Владимир Путин и който почина през февруари на 47-годишна възраст в арктическа наказателна колония.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от Русия
Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
2
 
! Отговори
за панахида на сатна преди 1 седмица
и по-сериозно наказание трябва
19
2
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 1 седмица
А по какви точки, алинеи, закони ( включително Божии) Русия посмя да нападне Украйна? Да убива хората там, да принуди милиони да напуснат родните си места, да разрушава градове и села, да отвлича деца?
18
0
 
5
 
! Отговори
Гризел преди 1 седмица
Погребването е вид човешки дълг.Това че определен човек не ти харесва не означава,че трябва да трябва да захвърлиш тленните му останки и да откажеш да изпълниш нужните ритуали.Това граничи с варварство.На земята е имало много злодеи,които са положени в гробове и гробници.Държавниците следва да имат мярка в злобата и да помнят,че също са смъртни,както и че всеки човек ще отговаря сам за себе си пред своя Създател.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хубаво агитираш хората да не идат на пазар в Турция ама алтернативите дето ги посочваш не стават!А да те видя да идеш да пазаруваш в Италия,Испания,Англия или някьде другаде в Европа!Ще ти смъкнат и долните ***! Колко човека в бг могат да си позволят тоя лукс да пазаруват в тия страни?Плюс това турските стоки вече са качествени и по нищо не отстъпват на западните!Кой ти е виновен,че купуваш най шкартото от тезгяхите в Едирне?!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Един по долу взел да сравнява демокрацията тази в Турция с русия...Турция си има нормална демокрация със силна оппозиция и нормални избори!Един опозиционер там преспокойно може да назове Ердоган и лъжец и крадец и диктатор по телевизията без да се страхува и без да има последици.В русия вьзможно ли е това?!Там даже и едно листче с ,,не на войната" не можеш да размахваш!Отде ги черпите тия знания за Турция-непонятно! И защо сте толкова надъхани? Да не ви е обидил някой търговец на пазара в Одрин?
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На внимание на копейките! Това е всякакъв вид свобода в действие, най-вече на религията. А уж според руската конституция църквата е отделена от държавата. Да, ама не, щом патриархът там е върл КГБист.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Русия отдавна няма истинско православие.
13
1
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 1 седмица
Научи се да пишеш първо, после ръси акъл! С това ниво на грамотност, нищо чудно че си в друг свят!
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
кво гувориш протиф турция ве, ша ми идеш рязъния мирислив уййййй, турция е най гулямата економика в сфета, ела в Кържа али , Едирне, станбул и другите турскин градуве да видиш, хората са по-бугати от лондун и париш зети заедно
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия и Турция са отвртателни държави , с отвратителни лидери, с отвратителни съдебна система, подчинена на двамата сатрапи. ЗАТОВА СПРЕТЕ ДА ХОДИТЕ В ТУРЦИЯ И ДА ИМ КУПУВАТЕ СТОКИТЕ, И ДА ХОДИТЕ ТАМ НА ПОЧИВКИ - ИДЕТЕ В ГЪРЦИЯ, БЪЛГАРИЯ, ИСПАНИЯ, ИТАЛИЯ, ФРАНЦИЯ, ЕГИПЕТ ДАЖЕ Е ПО-ДОБРЕ
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин , Ердоган, Илхам Алиев, Гурбангули Бердимухамедов, Рамзан Кадиров, Нурсултан Назарбаев, Ислям Каримов и Али Хаменей са правени от един баща - Шейтан - раба на Аллах Шейтан (Дявол) и рано или късно ще си платят за всички . Спрете да ходите в Турция, да купувате турски стоки - едно че са 90 % ментета и второ наливате пари в една неприятелска държава, която мрази Бг и целия християнски свят
9
2
 
6
 
! Отговори
НАТО преди 1 седмица
КОЕ ДЪНО НЕ Е УДАРИЛ ОЩЕ ТОЗИ РЕЖИМ,ЗАЩОТО ЗАПОЧНА ДА СТАВА ПО-ОТВРАТИТЕЛЕН И ОТ ХИТЛЕРИСТКИЯ.ЕВРОПА Е ПРЕД РЕАЛНА ЗАПЛАХА-СРЕЩУ НАС ИМА ВАРВАРИ БЕЗ ЗАДРЪЖКИ
8
4
 
5
 
! Отговори
Бункерното джудже преди 1 седмица
Отвратителми Чебурашки
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руският Басманен съд изпрати замминистъра на отбраната на РФ Тимур Иванов в СИЗО за срок от 2 месеца. Неговият син учи в Лондон, а жена му и дъщеря му живеят в Париж. Няма ли да поплачете и за него? За Тимур и за неговата команда.
6
2
 
9
 
! Отговори
Фют преди 1 седмица
До И правилно!4. И защо е предател?, че като християнски проповедник е отслужил опелото на християнин?
5
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
НЕ СЕ ИЗБИВАТ ДОСТАТЪЧНО ПУТИНИСТИ В УКРАЙНА И ТОВА Е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!
4
10
 
5
 
! Отговори
И правилно! преди 1 седмица
Така се постъпва с предатели.
3
9
 
6
 
! Отговори
Ганди преди 1 седмица
За три години отстранен, а след това и умъртвен,Вовата ги трепе като мухи, ако ме му играят по свирката
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нормално. Навални не е част от КГБ православието на патриарх-майор Гудяев.
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще го възстановят за панахидата на Путин.