Париж: 150 000 руски войници са загинали в Украйна за нищо

Военният провал на Русия е факт, заяви министър Сежурне
3 май 2024 15:40, Елка Василева
226
Париж: 150 000 руски войници са загинали в Украйна за нищо
Снимка: архив, БГНЕС

Около 150 000 руски военни са загинали от началото на инвазията на Русия в Украйна през февруари 2022 г. според изчисленията на Франция. Това заяви френският министър на външните работи Стефан Сежурне в интервю за руския вестник "Новая газета".

Още по темата
Военният провал на Русия е вече факт. Оценяваме на 500 000 руските военни загуби, в това число 150 000 загинали", каза Сежурне. "И защо е всичко това? Отговорът е от две думи: за нищо", добави той.

Френските данни се различават малко от информацията на украинския президент Володимир Зеленски, който каза през февруари, че Русия е загубила 180 000 войници. Великобритания смята, че около 450 000 руски военни са били убити или ранени в Украйна.

Москва не дава никаква информация за жертвите в своите редици. Украинската армия, която също не съобщава такива данни, е в отбранителна позиция след провала на голямата ѝ контраофанзива миналото лято, отбелязва АФП. Русия взе инициативата, изправена срещу враг, който изпитва затруднения да набере нови войници в редиците си се сблъсква с проблема със забавената военна помощ от Запада, добавя агенцията. Подновяването на американската военна помощ след одобряването в края на април на план за 61 милиарда долара за Украйна се очаква да позволи на Киев да консолидира силите си и да се опита да стабилизира положението на фронта, особено около източните градове Часов Яр и Авдеевка, отбелязва АФП.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от Русия
Руснаците, избягали в чужбина, се завръщат, подпомагат военната икономика на Путин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Та колко метра останаха до Киев?
143
7
 
24
 
! Отговори
За какво воюват преди 4 седмици
До анонимен 141: Доброволците от Донбас воюват за свободата си. Ако не искаха да воюват щяха да хвърлят оръжието и да се разбягат. А те воюват. И то не защото Путин така е заповядал. След осем години обстрел от укронацистите населението на Донбас вече не иска да живее в една държава с тях.
142
5
 
25
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 4 седмици
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. И още: отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Засега Украйна загуби само Донбас и Запорожка област. Ако не започнат преговори ще загубят още.
141
4
 
18
 
! Отговори
007 преди 4 седмици
Досадна западна дезонформация !...... Срещу 1,2 млн.убити украински военни ( за дек.2023 г),са загинали 22 000 рускоговорящи ,главно от Донецк,Луганск,Доброволци и Наемници ( като всеки месец сключените договори с МО на РФ, са около 40 000. В момента в Украйна се намират 510 000 руски войници.
140
2
 
17
 
! Отговори
11 преди 4 седмици
"след провала на голямата ѝ контраофанзива" - Аз нямам спомен за голяма украинска контраофанзива?! А вие? Тия словесни тъпопропагандни формули вече вонят и не вървят. Изобщо не е имало такова нещо, ай стига с тия глупости!
139
21
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Украинците умират защитавайки своята земя от нашественика, както е правил Съветски Съюз през Втората Световна Война. А сега за какво умират руснаците? Или не знаят, или за пари. За никакъв патриотизъм не става и дума!
138
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много френски банки са давали кредити в Украйна!
137
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Западът загнива ли загнива,а Русия се затрива.По-шашав народ от руския нема у свето.
136
2
 
23
 
! Отговори
Двама преди 4 седмици
Казвайки "умряха за нищо" има предвид, че не са умрели за нещо, от което Франция има полза. В този контекст има право. Руснаците се надяват да позагубят още малко и стигнат до бреговете на Днепър и ще са ОК да вземат Одеса и Харков, нищо че двата града са на загуба.
135
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия воюват и за Германия. След като САЩ им думнаха тръбата, немските фирми една по една започнаха да окапват и да се местят в САЩ. Ако САЩ се разкарат от Германия и започне свободна търговия с РФ, американския бизнес ще закрета, те се държат само на щиковете на самолетоносачите и на базите си. След Украйна и Китай, САЩ ще се превърнат в една регионална сила, която ще коли и беси в северна и южна америка. Цяла Африка, Азия и Европа ще си отдъхнем от тези мародери.
134
4
 
20
 
! Отговори
Тиква преди 4 седмици
Днес, беше уничтожена базата на нато, укрофашисти който оцелял се предават, руски бойци без проблеми газят бандероФашаги,в посока запад, добри новини.славс на Русия.
133
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Еми нека да дори да ги броим за 200 000. Украйна беше 40 Милиона, а сега няма дори 20 Милиона. 200 000 срещу 20 Милиона за две воюващи държави.
132
1
 
18
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 4 седмици
Смешен плач на чужди гробища. Предлагам на тоя женствения да се замисли предимно за Франция, където в големите градове не може да видиш истински французи, а само африканци и араби. А колко френски военнослужещи загинаха в Украйна, включително генерали и чий го диреха там? Най-голямата част от загиналите руснаци са пандизчии, наети от Вагнер, които прочистиха руските затвори. В битката при Бахмут загинаха руските затворници срещу украинските младши офицери, а един офицер се създава за 5-7 години.
131
1
 
12
 
! Отговори
.... преди 4 седмици
Според Москва явно не е за нищо
130
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Малко са. Трябва още
129
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия воюва за целия свят, дори и в полза на Франция, жалко, че този гл упак не го е разбрал. Русия воюват за края на хегемонията на големия брат, който добре се е ба ваше с Франция за подводници, реактори, самолети, кораби. Тоест големия брат задължаваше всички свои васали да пренебрегнат свободния пазар и да купуват неговата техника на каквато цена им кажат, от което Франция изгуби трилиони. Едната опция за нашите истребители беше рафала, САЩ спряха договорите на Франция с РФ за мистралите
128
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Загиват, защото фаш- ти като тебе искаха да издигат бази и там и да разположат ракети на 15 минути полет от Москва за да се "защитават". Запада драпа към тоя конфликт 30 години почти и накрая успяха. Поздравления!!
127
1
 
9
 
! Отговори
Хм преди 4 седмици
Ако успеят да победят Запада в Украйна(а натам вървят нещата,дори и половин милион жертви си струва.Впрочем,ако приемем,че 150хил е вярна цифра,то украинските загуби са още по-големи(само първата година 100хил,а при "контранаступа" около 90хил),а има и няколко хиляди убити западни доброволци и наемници,както и стотици западни служители(съветници и обслужващ персонал на западни оръжия).Тъй че загубите далеч не са едностранни.
126
13
 
6
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 4 седмици
Украйна не ги мисли, болен съветски мозък. Там има кой да им дава и да ги възстановява. Да го мислят другите.
125
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За абсолютно нищо умряха 2500 френски инструктори и доброволци в Украйна - нито територия, нито бизнес, нито пари. При Макрон и този па ля чо, Франция търпи най-големите си загуби на територии от 3 столетия насам. Ето тева е едно нищо. При Макарона загубиха Малта, Нигер, Буркина Фасо. На път са Нигерия, Того, Бенин и Алжир.