Париж: 150 000 руски войници са загинали в Украйна за нищо

Военният провал на Русия е факт, заяви министър Сежурне
3 май 2024 15:40, Елка Василева
226
Париж: 150 000 руски войници са загинали в Украйна за нищо
Снимка: архив, БГНЕС

Около 150 000 руски военни са загинали от началото на инвазията на Русия в Украйна през февруари 2022 г. според изчисленията на Франция. Това заяви френският министър на външните работи Стефан Сежурне в интервю за руския вестник "Новая газета".

Още по темата
Военният провал на Русия е вече факт. Оценяваме на 500 000 руските военни загуби, в това число 150 000 загинали", каза Сежурне. "И защо е всичко това? Отговорът е от две думи: за нищо", добави той.

Френските данни се различават малко от информацията на украинския президент Володимир Зеленски, който каза през февруари, че Русия е загубила 180 000 войници. Великобритания смята, че около 450 000 руски военни са били убити или ранени в Украйна.

Москва не дава никаква информация за жертвите в своите редици. Украинската армия, която също не съобщава такива данни, е в отбранителна позиция след провала на голямата ѝ контраофанзива миналото лято, отбелязва АФП. Русия взе инициативата, изправена срещу враг, който изпитва затруднения да набере нови войници в редиците си се сблъсква с проблема със забавената военна помощ от Запада, добавя агенцията. Подновяването на американската военна помощ след одобряването в края на април на план за 61 милиарда долара за Украйна се очаква да позволи на Киев да консолидира силите си и да се опита да стабилизира положението на фронта, особено около източните градове Часов Яр и Авдеевка, отбелязва АФП.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от Русия
Руснаците, избягали в чужбина, се завръщат, подпомагат военната икономика на Путин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
5
 
! Отговори
Човешка трагедия преди 4 седмици
Много хора загинаха и продължават да загиват. Много хора са осъкатени и травмирани за цял живот. Редици се изселиха. Както се пее в една песен: "So easy to begin and yet impossible to end".
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Дядо СоциИ ти не кефиш дори мама и тате ,ама и на Русия едва ли и пука и за двете:):)...
122
7
 
5
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 седмици
Руснаците трябва да вземат украинчета и да ги правят еничери.
121
9
 
6
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 седмици
Кой каквото до говори , Русия не ме кефи.
120
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Логанск, Донецк и другите територии не са съвсем нищо, скоро руснаците ще вземат територия колкото цяла Франция, което не е твърде нищо ако се пресметне сумарко колко милиона французи за измрели през вековете да я опазят, а сега я харизвате за нищо на арабите и не гъ рите. Дане говорим за какви ресурси става въпрос в Луганск, колкото за 2 франции. Това не е нищо, особено след като ви изритаха от Нигер и трябва да плащате на Путин за всяко кило уран.
119
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украинските крепостни се чудят как да избягат от Гасударят Зеленски, който лови мъже за фронта както се ловят диви животни. Вече се е прицелил и в младите жени, които също ги закрепостяват към военните. Свободни украинци Няма. Има роби на един Узурпатор. А франсетата мечтаят за Одрса, но ще я видят през крив макарон.
118
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не е за нищо! Семействата им получиха по чувал картофи и кубик дърва! А някои, дори и колелета!
117
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само до момента на завзетата от Русия територия има 3.5 млн души още толкова са украинците работещи пак там - 7млн.,колко прираст ще даде това население ?!Украйна е във финансов и демографски колапс.Дори и да оцелее по чудо като държавност кой ще я възстановява,ще плаща дългове и ще се грижи за стотиците хиядите инвалиди и психически увредени.
116
3
 
19
 
! Отговори
Незнайко преди 4 седмици
Не знам за руснаците, обаче, украйнците умират, за да си продаде някой оръжието и Европа да плаща масрафа. Умират за да е друг богат. На друг континент. А които не умират, са с едни джипове по курортите, празнуват ,че са живи и са избягали от месомелачката в която не се бият хора, а дронове и артилерия. Там пехотата няма значение. С една бомба се изчиства 1.2 квадратни километра. Който разбрал - разбрал!
115
3
 
3
 
! Отговори
Правописът преди 4 седмици
До АнонименНаборе, оправи правописа...
114
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия разработва ядрени противосателитни оръжия, които могат да унищожат десетки хиляди сателити за различни цели, принадлежащи на различни страни. Експлозията може да направи ниската околоземна орбита неизползваема за една година.. Това заяви Джон Плум, помощник-министър на отбраната на САЩ по космическата политика, пред подкомисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на Конгреса...
113
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Саможертв за родината и да спасят от геноцит руснаците в донбас, провеждан от години от нацисткия режим в украина
112
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Голяма част са обити в гръб, от заградотрядите на Кадиров!
111
12
 
3
 
! Отговори
димитър преди 4 седмици
По скоро зо няколко километра кал.
110
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Загубили са 150 000 и въпреки всичко, всеки месец постъпват доброволно по 40 000 за договор в армията?!?!Извод - прави/ криви - воля и дух имат. И вярват че ще победят.
109
4
 
18
 
! Отговори
По същество преди 4 седмици
Не! 150 милиона! Не! 150 милиарда. Айде първо си калибрирайте цифрите с украинците, с британците от BBC, и с руските опозиционери от Медиазона. Подхвърляте едни цифри, дето от въздуха ги ловите.
108
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
След толкова големи загуби, за Русия вече няма път назад, защото тогава наистина ще е "за нищо". Какво ви говори това? Няма друга алтернатива, освен победа. Нещата стават опасни. Залогът се вдигна много. Ако трябва да залагам, не бих си заложил парите на франсетата. Не знам за вас.
107
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И тя Русия си върна нужната и част от Укра. Без Одеса и Харков все още. А останалото да си го заберат франсетата. Прав им път, крива им пътека.
106
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С тази поза от снимката беше паметника на Ленин! Този да не е новия?
105
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Добре го казват франсетата, Русия не си ли върне Украйна ще е воювала за нищо.