Посланикът ни в Русия няма да участва на клетвата на Путин

Жозеп Борел призова страните-членки на ЕС да не присъстват
Обновена: 7 май 2024 14:01 | 7 май 2024 13:35, Инна Ангелова
152
Посланикът ни в Русия няма да участва на клетвата на Путин
Снимка: БГНЕС

Атанас Кръстин, българският полсаник в Русия, няма да участва в церемонията по стъпване в длъжност на Владимир Путин. Причините за отсъствието му са здравословни, предаде БНР.

Жозеп Борел, върховният представител по външната политика и сигурност на ЕС съобщи, че е изпратил писмо до всички страни-членки да не участват в церемонията по встъпване в длъжност на петия президентски мандат на Путин.

"Правилното нещо е да не се участва в тази инаугурация. Моят съвет беше това да не се прави и мисля, че повечето страни-членки няма да участват", каза Борел.

"Би било много трудно за украинците и много хора по света да разберат, че след като Путин е обявен за издирване от Международния наказателен съд, отговорен за войната в Украйна и след като оспорихме изборите, които не бяха нито свободни, нито честни, след това да участваме в инаугурация. Това определено щеше да е в противоречие", смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: посланикмандатпутин
Още от Русия
Путин встъпва в петия си президентски мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
3
 
! Отговори
ъ преди 3 седмици
Както винаги, ние сме с език дълбоко заврян отзад на "европейците". Нищо не научихме за тези наши "партньори" през последните 150 години, ей! Наистина си заслужаваме изчезването, с всичките придружаващи го удоволствия.
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мъка голема....
95
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бойко го свалиха, Киро също! А кажи ми селско русофилче, кога бе аджеба в демокрацията Русия ще свалят Путин, освен при летален изход? Нямало нужда, хората били страшно доволни, хубаво са ги таковали ли, че били доволни?
94
6
 
3
 
! Отговори
До 94 преди 3 седмици
Митрофанов и топки има. Копейкин е свидетел, даже ги е пипал за късмет преди избори.
93
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руските избори са по-нагласени и от първична сила.
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 91 - Объркал си я с Лена Парапеткова. По-убав от нейния мустак нЕма!
91
3
 
1
 
! Отговори
До 91 преди 3 седмици
Митрофанова си е чист мъж. Виж какъв хубав мустак има!
90
2
 
2
 
! Отговори
До 67 от 56 преди 3 седмици
Благодаря за подсказката Павлик Морозов. Обаче съм на 70+ и не знам как да превключа на латиница. Но мога да се извиня и на Н. Пр. МУтрофанова и на теб, ако съм бил зле разбран. Точната дума е "мыльница", а точният израз-"поменять шило на мыло".Хубаво е да знаете "Че и ний сме дали нещо на света...", Дядо ви Вазов, учи се в детската градина. Може да е бил русофил, но е чел Паисий. Когато Мутра Мегафонова се извини за изопачаването, че от Македония РФ има Азбуката, тогава дипломация с тях.Не нам!
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 89 - Тоя пък за доячи се забеспокоил. Имаме си достатъчно и без Митрофанова, остави жената на мира.
88
1
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 3 седмици
До 85 До 71 - Остави ги руснаците, нали са крепостни селяни според вас. Кажи за нас българите, ние правим ли избор? Киро арестува Бойко, не можеха да се гледат, но след изборите Посолството им натрапи некоалицията и сглобката беше факт. Гласуваш за ГЕРБ, получаваш Киро и Лена. Гласуваш за ППДБ и получаваш Бойко и Пеевски. Но това не е всичко, защото реално получаваш Посолството, което те управлява в интерес на САЩ. Доволен ли си с това марионетно правителство, която изпълнява чужди заповеди?
87
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нормален уважаващ себе си човек не би се унизил да присъства на подобна пародия.
86
4
 
3
 
! Отговори
До 85 преди 3 седмици
Руснаците нямат избор, защото като народ не искат избор! Прекалено предизвикателство е за крепостника да мисли, още повече да избира, да не говорим да реши! На едни позиции сме, но ти мислиш , че Руснаците са някакъв интелигентен и незаслужено потиснат народ! Грешиш, те са *** и селски народ, и никакво друго управление и мислене няма да имат! Ние сме *** за нас, но в сравнение с тях сме Европа!
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищо, ще идат от Китай,Индия,Иран, Казахстан, Туркменистан, Сирия, Северна Корея, Барбадос, Венецуела и Антигуа и Барбуда! Еднакви ценности, какво да правиш?
84
7
 
4
 
! Отговори
До 71 преди 3 седмици
А ти убеден ли си, че руснаците наистина са направили своят избор след като там такова животно като избори няма. Въпросният индивид се самоназначава за президент и след това му напомпват % подкрепа. Само се чудя защо не са нарисували 98,99%, като при комунизъма, или щеше да бъде много очебийно.
83
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Страхливец Така им е наредено
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Голяма изглагация стана, дори по време на церемонията Путин забеляза, че го няма българския посланик и спря речта си, за да попита.... Всички в залата се чудиха къде е.
81
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никаква легитимация на този убиец!
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е, как Макарончо им се ежи на руснаците, пък французският посланик присъства? Що не слуша Борелчо? Ние пак от най-послушните. Нашиот болен ще бегне, ама нЕма да иде, щот не дават......
79
0
 
2
 
! Отговори
ХайлХимарс преди 3 седмици
Уринал, за какво ви е?
78
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как ще участва нали ще си ритне хляба още на другия ден ще го викнат ще му четат конско и ще го уволнят