Посланикът ни в Русия няма да участва на клетвата на Путин

Жозеп Борел призова страните-членки на ЕС да не присъстват
Обновена: 7 май 2024 14:01 | 7 май 2024 13:35, Инна Ангелова
152
Посланикът ни в Русия няма да участва на клетвата на Путин
Снимка: БГНЕС

Атанас Кръстин, българският полсаник в Русия, няма да участва в церемонията по стъпване в длъжност на Владимир Путин. Причините за отсъствието му са здравословни, предаде БНР.

Жозеп Борел, върховният представител по външната политика и сигурност на ЕС съобщи, че е изпратил писмо до всички страни-членки да не участват в церемонията по встъпване в длъжност на петия президентски мандат на Путин.

"Правилното нещо е да не се участва в тази инаугурация. Моят съвет беше това да не се прави и мисля, че повечето страни-членки няма да участват", каза Борел.

"Би било много трудно за украинците и много хора по света да разберат, че след като Путин е обявен за издирване от Международния наказателен съд, отговорен за войната в Украйна и след като оспорихме изборите, които не бяха нито свободни, нито честни, след това да участваме в инаугурация. Това определено щеше да е в противоречие", смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: посланикмандатПутин
Още от Русия
Путин встъпва в петия си президентски мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мдааа... поредно доказателство, че България съществува само като бостан за плащане на данъци от раята
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украинска шапионка по гребане казва:"Утре сигурно ще летя за Дубай. Там ще пия кокосово мляко, ще пазарувам по моловете и ще си изкарам страхотно, докато вие ще продължавате да сте във война и да се криете по мазетата си - каза във видео в Instagram Алейникова. -Това (Украйна) е просто едно празно място и вие не правите нищо да разрешите проблема. Трайте си тихичко. За вас ще има още от Русия, а когато се събудите ще трябва пак да си бършете на*****те ***.
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аууу какъв акт на агресия от наша страна, Русия ще е на колене пред нашата мощ.
74
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Западните красавци,които не могат да съберат и 10% доверие от народите си,седнали да оспорват избора на ВЛАДИМИР ПУТИН,който за техен ужаст получи цели 85% от гласовете на руския народ! Едва ли ПУТИН ще заплаче,че западната евроджендърия нямало да присъства,те и без това са несъвместими със строгия християнски морал на КРЕМЪЛ!!! Ще присъстват 80% от останалия нормален свят на Планетата!!!
73
0
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 3 седмици
До коментар 63 . Приятелю чети по внимателно . Не пиша че се кефя на славното ми минало . Радвахме се на промяната . Но след 90 -те нямаше кой да се грижи за здравето на децата ни . В основното ни у-ще имахме и детски лекар и детски зъболекар. За тока какво да ти припомня че след голямата криза 1996-97 г. нямахме пари да си го платим ли , и ни го режеха . За лекарствата дето ги има нямаше пари да си ги купим . Никога не съм искал да изселват някого в Турция и ме е срам за това .
72
0
 
3
 
! Отговори
майстора преди 3 седмици
Много важно!
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Началникът на нашия външен посланик изказал мнение ... и ... Признавам, най-правилното нещо е да се направиш на болен, щото то не се издържа вече. Надявам се да не е болен, а само мъдър дипломатически ход.
70
2
 
25
 
! Отговори
мдаа преди 3 седмици
Руснаците са направили своя избор и ако Борел не харесва техния избор, повярвайте ми, руснаците ще го преживеят.Само че, аз искам да напомня на главния "европейски градинар", че за разлика от Владимир Путин, който беше избран за поста президент на Русия, никой не избра самия Жозеп Борел - той просто беше назначен за върховен представител на Европейския съюз по външните работи и политиката на сигурност!Повтарям - назначен!
69
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 63 Отворко, сега ги преглеждай децата ти за СПИН и наркотици и ще си много добре след като станат джендери от третия пол. Също така лапкай си ГМО-то и палмовите продукти, обучавай се в така наречената ни "образователна" система и си бъди такъв главаанак, какъвто си - доволен от себе си, както е доволно и магарето, докато яде магарешки тръни.
68
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Първо-на нас такива посланици не ни трябват, и второ-Путин може и да не знае, че в Русия имало такъв посланик. Няма да забележи и да се разстрои.
67
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бил болен....от трипер. Борел им казал да не ходят и те триперели. Ние нямаме суверенитет и национално достоинство.
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 56 с продължение Пиши на латиница. Така е наредено да се комуникира в колониите на САЩ. И тогава sapunerka няма да ти я цензурират.
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 55 Окраина не ги харесва тези губернии, пъди ги. Говорели на чужд език - Руски, забранява им да го говорят, нарежда им само да мълчат и слушат. И понеже са подарък от комунистите, отхвърля тези територии и ги пъди да си ходят у дома. Скъсаха се да дращят лозунга "Чемодан, вокзал - Москва". И руснаците от губерниите чинно ги послушаха. Донбас и Запорожието вече пристигнаха в историческата си родина. Скоро и останалите. А ти на чужд гроб плачеш май, защо?
64
0
 
2
 
! Отговори
56 с продължение преди 3 седмици
Не разбирам защо ме цензурирате с *** - Сапунерка беше думата. Откога е нецензурна?!!!
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кадиров: Този месец трябва да вземем Одеса и Харков, а след това да заставим Зеленски да подпише необходимите книжа.
62
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен- ПРАВ СИ- НАЙ ЛОЯЛНИЯТ Е- ПОТОПИЛ ГИ Е ЛОЯЛНО И СОЛИДАРНО В БЛАТНАЯ
61
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ние роби ли сме на Урсулата и Борел, та да ни нареждат какво ще правим през главата на държавния глава?
60
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Бай ***- *** яж си бананите и се кефи на спомените от славното си минало- сега животът ми е по добър и не искам да си спомням за проверките на двете ми деца в ДГ и ДЯ за въшки 1979/1983г, за липсата на лекарства и храни, за два часа има ток, два няма, за купоните, за дебнещите патрули - виждате ли турците които изселваме ни заплашвали с тероризъм- искам всичко да забравя....
59
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин е най-силния лидер в света и най-лоялен към своите сънародници, за разлика от 90 % от лидерите в ЕС.
58
5
 
19
 
! Отговори
неразбрал преди 3 седмици
Този послушник посланика да не е настинал ,докато е слагал венци на Навални?Притеснявам се и за Тагаренко ,бившия съветник на Зельо Еврейчето/наркоман.За останалите родни пейтриъти като Паситата-2бр. ,Плювнев и Кир4о ,съм спокоен.Усетят ли дръвцето ,ще литнат към братските ФАЩ...