Американско или европейско кино?

Забавление, или повод за размисъл, комерсиално, или претенциозно?
1 юни 2009 15:24,
8


Общо гласували: 186
Американско кино
32%
Европейско кино
68%

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
myro преди 14 години
Да не говорим, че има уникални британски филми и то току- що издадени. Ако сте англофили и те не са лоши, но някак си езикът е по- друг. Те не те възпитават в гангстерство и зли чувства, а насърчават човешките взаимоотношения.
6
0
 
0
 
! Отговори
myro преди 14 години
Според мен европейското кино е далеч по- добро и по- истинско. Блейк, ти казваш, че то натоварва с човешки съдби и истории. Истината е, че зрителите му търсят друго: да могат да намерят своя герой във филма. Ти надали си х-Мен?! Американската филмова индустрия, подчертавам индустрия, както спомена smoke_chiba_chiba, е тотално съсредоточена върху "пачките" и масата, на която й трябва някой да й снесе на готово 3Д ефекти и т.н. Слава богу, европейските граждани вече станаха по- единни...
5
0
 
0
 
! Отговори
Blake преди 14 години
Да подкрепя РОБОКОП - т.нар. европейско кино е предимно за авторите си и за малка част ценители. Представлява драма, сълзи и сополи, забъркани в уникална боза. Аз лично гледам кино (филми изобщо) за да се РАЗТОВАРЯ, а не да се натоваря с нечии други проблеми, нещастни любови и трагедии. От друга страна, не съм особен фен на плоски американски филми, чиито сюжет ти е ясен от самото начало. Обичам зрелищните филми, които могат да ми покажат нещо невиждано, готино, яко и т.н.
4
0
 
0
 
! Отговори
Cигoтyпи Накyрa преди 14 години
"Aмериканско кино" е оксиморон :) По-правилно би било анкетата да бъде: "Еврейска демагогия made in Hollywood или истинско кино с висока художествена стойност" :)
3
0
 
0
 
! Отговори
Робокоп преди 14 години
Ама много лошо сте подбрали филмите, които сте показали. Терминатор не е показателен за Американското кино. Аз си гласувах за Амер. кино, но това по никакъв начин незначи, че това от Европа е по-лошо. Това, което ме дразни, е че сякаш има един страх у хората правещи кино, да не ги помислят за комерсиални. Голяма част от хората гледащи филми, искат просто да си починат 2 часа пред монитора, екрана, телевизора. Това рядко може да се случи с филмите снимани от тази част на Океана. В огромна степен това важи за България. Почти винги филмите са прекалено АРТ, прекалено тежки психо драми, сърцераздирателни лични истории, показани на 8мм лента, и 99% от филма е монолог на героя, който седи на мост и съзерцава реката....... Естествено има и другата страна на монетата, но това до голяма степен само подвърждава правилото :)
2
0
 
0
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 14 години
Не знам само как направи връзката м/у нивото на филма и бюджета му. Филмите не са само визия и ефекти те са и храна за мозъка а там точно европейското кино според мойто скромно мнение е с огромно предимство от американското, което не значи че няма хубави американски филми напротив. Причината е че голяма част от американското кино е продукт който е комерсиален а не толкова творчески, той бива създаден първо да се продава добре, за разлика от некомерсиалното европейско. Естествено и в двата случая имаме излючения. Спорът е доста "екзистенциален" кое е по добре един филм допадащ на масите и по непретенциозните зрители или филм допадащ на по ограничен кръг от хора.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Каквото и да се говори Американското кино е в пъти по- високо ниво от европейското. Най- касовите продукции се правят точно там. Европа има да диша прахта още дълго време.