Височината на гласа е индикатор за изневяра

Колкото по-нисък е гласът на мъжа, толкова e по-вероятно да кръшне
6 мар 2011 22:51,
30
Височината на гласа е индикатор за изневяра
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жените с висок глас и мъжете, които имат нисък глас, са по-склонни към изневяра в любовта, съобщи АП.

Участниците в експеримент, проведен от канадски учени, трябвало да чуят две версии на клип, включващи модифицирани по електронен път мъжки и женски гласове.

Оказало се, че жените са на мнение, че колкото по-нисък е гласът на мъжа, толкова по-вероятно е той да изневери. Мъжете пък смятали, че ако гласът на жената е висок, тя е по-склонна да изневери.

Тази връзка между височината на гласа и изневярата се обяснява с хормоните, заявиха учени от университета Макмастър в Хамилтън, провинция Онтарио.

Мъжете с високи нива на тестостерона имат по-нисък глас, а жените с високи нива на естрогена - по-висок глас, припомни проф. Дейвид Файнбърг.

Сега вече можем да ползваме "защитен механизъм", за да избягваме партньори, които са склонни към изневяра, отбеляза ръководителката на изследването.

Резултатите от изследването са публикувани в Evolutionary Psychology.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: височинаглас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Оня преди 13 години
Има си просто решение - мъжете започват да излизат само с жени с мустаци, а жените - с мъже с ясно изявено женско 'начало' :D
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това се оформя като една от най-перспективните и с най-ниско ниво на отговорност професии по света. Мениджъри, финансисти, PR, мърчантайзери и т.н. вече са с една обиколка назад.Hапред, науката е слънце!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази статия я позагледах и се канех да я прочета, чудех се как ще ни "светнат" американските учени днес. Ама не били те. Заети са с нови проучвания, как ще ги дочакам - не знам. Но канадците засега са 1:0 с тази глупотевица.Много интересно наистина - кой финансира тези "изследвания" и има ли някой нужда от тях освен средствата за масова информация?
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С какво точно би трябвали да се заниманат учените? Така девалвира науката като понятие, направо резил... Ако ще ни казват, че утре е вторник, щом днес е понеделник, да ги закриват преди БАН.Това е то да създадеш новина!
6
1
 
4
 
! Отговори
охххх преди 13 години
НЕ ВЕ! Хората са показали, че е по-вероятно да те заподозрат в изневяра ако имаш дълбок глас (мъже) или висок глас (жени). Това дали хората наистина изневеряват повече в зависимост от гласа си е е показано. Затова повечето учени очакват с лек трепет как журналистите ще им интерпретират статията, и дори се надяват, че изследването им ще убегне на медиите...
5
4
 
10
 
! Отговори
Анна преди 13 години
Колкото е по-нисък гласа на мъжа,толкова той е по-секси ! И обратното важи за жената. Сексапилността се определя от нивото на андрогенните хормони,изневярата - от много други неща ! Предпочитам нормални мъже,с ниски гласове,а не *** с фалцет ! Ами как ще изневеряват мъже с такива тънки гласове,като никой няма да ги хареса ( освен ако не е от същия пол!)
4
2
 
10
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
ЗНАЧИ СЕГА КОГАТО СЛУШАМЕ ПЕВИЦА...ДА ПЕЕ ДОБРЕ...НЯМА ДА КАЗВАМЕ...''ТАЗИ ИМА МНОГО ХУБАВ ГЛАС'' А ''ТАЗИ СЕ Е..Е МНОГО''....
3
4
 
13
 
! Отговори
tarikat преди 13 години
Дянков значи се пръска
2
3
 
17
 
! Отговори
. преди 13 години
Бившият беше с ужасно писклив фалцет, а очичките му така шареха и изневеряваше като че е държан на въже. Въобще не се подвеждайте да вярвате на тези измислици-премислици.
1
4
 
28
 
! Отговори
бай хой преди 13 години
о, да! много умно! с тоя "защитен механизъм" жените ще си избират мъж с пискливо гласче и без никакъв тестостерон, а мъжете - боботеща колхозничка с вити мустаки. и всичко ще е наред! толкова ли няма с кво да се занимават тия "изследователи"....?