Първа задача – търсене на извънземни

Учени призовават НАСА да инвестира в проучвания в тази посока
Обновена: 9 мар 2011 17:13 | 9 мар 2011 16:37,
9
Първа задача – търсене на извънземни
Снимка: NASA, ESA, M. Regan and B. Whitmore (STScI), R. Chandar (University of Toledo), S. Beckwith (STScI), and the Hubble Heritage Team (STScI/AURA)

Специална комисия от експерти изготви доклад за топприоритетите на Американската космическа агенция, съобщава wired.com. Според документа основната цел пред НАСА трябва да бъде търсенето на живот в Слънчевата система.

Предвид все по-ограничения бюджет, с който разполага агенцията, специалистите настояват, че редица планирани за десетилетието 2013–2023 г. скъпи мисии трябва да бъдат замразени, за да има достатъчно средства за издирването на извънземни.

В тази връзка сред най-важните проекти е експедицията до Марс „Astrobiology Explorer-Cacher” (в сътрудничество с Европейската космическа агенция).

Това е първата от общо три мисии, при които да бъдат събрани проби от Червената планета и да бъдат транспортирани до Земята, за да се търсят следи от извънземен живот.

Всичко това обаче трябва да стане след свиване на първоначалния бюджет от 3,5 милиарда долара до 2,5 милиарда.

Под №2 е експедицията до луната на Юпитер – Европа. Целта е да се установи дали предположенията, че под ледената й повърхност има океан, който е вероятна среда за живот, са основателни. И тук обаче ще се наложат драстични съкращения от предвидените 4,7 млрд. долара, заложени като предварителни разходи по проекта.

В Топ 3 на бъдещите приоритети на НАСА попада и задълбоченото изучаване на Уран, но ако изчисленият бюджет в рамките на 2,7 млрд. се окаже нереално малък, тази мисия ще бъде замразена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
зизик преди 13 години
Така е те са си тук отдавна.какво са правят на интересни.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боже, колко много умници от т.н. агенции НАСА и ЕвроНАСА предлагат да се търсят извънземни, а те си живуркат тук редом с нас от хиляди години. Послания от тях- БОЛ! Пак за пари плачат.А да се обърнат назад и да видят какво направиха със планетата ни! Идва ред човечеството, по скоро тези които го управляваха да платят сметката за нанесените и РАНИ. Но ще плащаме всички, защото и ние сме виновни! Японците също не правят изключение от останалото човечество.Господ сигурно е започнал от тях!
6
0
 
5
 
! Отговори
Знам преди 13 години
Много е важно да внушат на хората, че има извънземни, защото ще имитират война с тях, за да принудят хората да приемат АБСОЛЮТНАТА тиранична власт на едноокия.Тия приказки, дето щели да назначават специален преговарящ в ООН с тях и дето папата бил признал, че били имали душа и т.н. изобщо не са случайни. Винаги така се започва и после набиват в главите на хората, докато накрая всички приемат, че е така, както на тях им оттърва.ХОРА БДЕТЕ и не отстъпвайте свободата си ЗА НИЩО НА СВЕТА!!!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди години, като по-млад, си мислех, че ако ги видя или разбера - ще откача, и не само аз.Сега, след всичко и всички, които видях за последните години - ВСЕ ТАЯ МИ Е! Не знам дали нещо да ме учуди и да полудея повече от това.
4
0
 
4
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 13 години
ИКАТО ОТКРИЕМ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ? ЩЕ НИ КАЖАТ ЧЕ СМЕ ЕКСПЕРИМЕНТ ПОД ПОСТОЯННО НАБЛЮДЕНИЕ И ЧЕ БОГ Е ИЗВЪНЗЕМНО. ПОСЛЕ ЩЕ НАРОДА ЩЕ ОТКАЧИ И СМЕ ДОТАМ!
3
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
балами....НЕ ТЪРСЕТЕ ТУЙ ЩО ГО НЯМА
2
1
 
8
 
! Отговори
Алф преди 13 години
Ехооо! Тука съм, има ли някой?
1
1
 
19
 
! Отговори
ЯВЕР преди 13 години
Боже,......боже.Е, НАСА имам предложение. Разходите за това ги пратете в БГ, и елате да си вземете извънземни от тук колкото щете.Кеф ви политици, кеф ви ***, кеф ви Фанатизирани.