Колонизирането на Космоса е възможно

Но един живот не стига за приключването на пътуването
Обновена: 23 авг 2011 07:06 | 23 авг 2011 07:04,
56
Колонизирането на Космоса е възможно
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Планирането за преселване на друга планета вече е в ход. ДАРПА – правителствената агенция към министерството на отбраната на Съединените щати, която се занимава с развитието на новите технологии в американската армия, се е наела със задачата да организира подготовката за полет отвъд Слънчевата система, пише "Daily Mail".

Сред важните решения, които предстои да бъдат взети, са какви законови разпоредби да бъдат прилагани в открития Космос, дали хората да бъдат изпращани на пътешествието в състояние на дълбок сън или като замразени ембриони.

През идния месец на специална среща във Флорида трябва да бъдат положени основите на конкретен план за изследването и колонизацията на далечни светове. На тридневния форум в Орландо директорът на ДАРПА Реджина Дюган ще предложи награда от 500 хил. долара на тази организация, която излезе с разумно решение за пращането на хора в друга планетарна система. 

Предполага се, че най-близката до Земята потенциална сходна система може да има около звездата Алфа Кентавър, която се намира на 4.35 светлинни години. Най-бързият летателен обект, създаден от човечеството е автоматичен космически апарат Voyager 1, който развива скорост от близо 61 200 км/ч. Което значи, че пътуването на този обект до Алфа Кентавър ще отнеме около 70 хиляди години. 

Очевидно е, че проблемите пред учените наистина са доста. Ясно е само, че тези, които стартират пътуването няма да го завършат. Делото им ще трябва да бъде продължено от следващите поколения. И така, докато един ден първото землянско селище не се установи извън нашата планета. 

Разбира се, като едно от задължителните условия за постигане на крайната цел експертите посочват свалянето на забраната на НАСА за секс в Космоса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
10
 
7
 
! Отговори
Lunatic преди 12 години
Нямам търпение човек да стъпи на луната ... НАИСТИНА този път :)
31
5
 
6
 
! Отговори
прогноза преди 12 години
Американците се готвят да направят Луната, Марс и др. планети и спътници американска територия, или поне да завладеят по-голяма част от териториите. Битката ще е между САЩ, Русия, ЕС и Китай, засега.
30
4
 
6
 
! Отговори
Bai Hoi преди 12 години
E da doidat da mi kacnat na ......
29
4
 
19
 
! Отговори
Гагарин преди 12 години
Да !Само на Алфа Кентавър трябва да се ходи!Целия *** да бъде изстрелян в тази посока!
28
7
 
8
 
! Отговори
томи преди 12 години
те до луната да отидат пак 4е нешто маи са видели там и не казват официялно какво е ....или май са им забранили да ходят там не е ли странно от 40 години 4овешки крак не е стъпвал на луната....а технологиите са се развили ....нямало пар ?за американците парите са наи лесното пе4атат колко им требва но за да не се ходи на луната проблемът е другадеее
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да варят на майната си, всеки да си знае мястото
26
10
 
4
 
! Отговори
томи преди 12 години
4овек като раса е *** тои е зло тои е разрушител тои е консуматор тои е непотребна единица за висшите косми4ески същества в този си вид 4овек е много примитивен много тои е злобен нападателен първосигнален
25
1
 
18
 
! Отговори
. преди 12 години
До 19:Първо, Хелиос е сонда, а не совалка. Второ, тъй като целта на сондата е била да прелети в близост до Слънцето, голяма част от ускорението и се дължи на силната слънчева гравитация. Що се отнася до напускане на слънчевата система, все още не разполагаме с нищо, което да достигне разумни скорости, за да може да направи пътуване в галактиката възможно.Иначе, още на Марс не можем да се бутнем, пък камо ли извън слънчевата система. Тия само си чешат езиците.
24
4
 
4
 
! Отговори
томи преди 12 години
хората *** майката на земята и сега искат и на други планети да им *** майката но извънземните нема да го допуснат, който мисли 4е ги няма жестоко се самозаблуждава
23
0
 
2
 
! Отговори
бЕдНяК преди 12 години
Космоса - мосмоса...и пак в 3D...и пак с недостатъците си, ако ще и с 1 млн. км/ч (и т.н.) да се движим.
22
4
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Пиши на бг ***
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо да вземат да измислят кораб който да може да ги пренесе на такова голямо растояние за възможно най кратки срокове и след това да мислят, хората как да бъдат в ембриони живи или както си искат.НЕсериозно е да се твърди че ако ползват днешната технология ще им трябват 70 хил години, че това са 700 поколения.Каква е гаранцията че за това време няма да се случи нищо в космоса.Докато не измислят кораб със скорост поне няколко милиона км, изобщо да не се занимават да правят други неща по темата
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 17 - prestani da pi6e6 za ne6ta, koito nikoi ne moze da predvidi. a ako ti se iska da zagine6 2012 otivai si sam.
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-бързия космически апарат е совалката Хелиос, изстреляна 1976 достига скорост от 252 000км/ч.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
te na zemiata sa se opravili, 4e do kosmosa stignaha. izhvarleni pari.
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кви кораби ви гонат бе 2012-та сичко свършва и после почваме начисто!
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е невъзможно всичките ще измрат
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
искат да избягат от кризата която те създадоха
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За тая планета Македонците имат натУрален акт :)
13
0
 
45
 
! Отговори
на учен преди 12 години
Космосът е прекалено малък, за да побере човешката простотия:)