Електронна лъжица определя солта в храните

Създадена е да е в помощ на хората с хипертония
Обновена: 10 окт 2011 23:33 | 10 окт 2011 23:33,
2
Електронна лъжица определя солта в храните
Изображение: compactimpact.com

Хората, които искат да знаят колко са солени ястията им, могат да се възползват от новия продукт на японската компания "Compact Impact" – електронна лъжица, измерваща количеството на солта в храната, съобщава сайтът Ню лончис. Какво е предназначението на специалната лъжица?

Хората, които страдат от високо кръвно налягане, са насърчавани от лекарите да ограничат приема на сол. Проблемът е, че много възрастни хора са изгубили до известна степен чувството си за вкус и не могат да определят колко солена е храната. В този случай те могат да използват електронната лъжица, която "опитва" ястията вместо тях.

Устройството е проектирано така, че да може да се потапя и в горещи ястия с температура между 60-80 градуса по Целзий. Индикаторът на лъжицата показва три степени според съдържанието на солта – между 0,6 и 0,8%, между 0,9 и 1,1% и над 1,2%.

Цифрите са достатъчно големи, за да се виждат от хора с влошено зрение, а бутонът за включване се отличава с ярката си червена светлина. Лъжицата е с дупка на дръжката, за да може да се окачва на видно място. Цената на електронния помощник е 64 долара, информира БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: соллъжицахипертония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Супер тъпотия !а мислили ли са за мекедонската наденица ако не е в боба как ще я замерват сол ? Япония си е далечна македонска провинция дам изгрява македонското слънце...
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е вече няма как, ще го преместя.... хоп готово