НАСА планира: Колонии на Марс до 25 години!

Селищата ще бъдат напълно независими от Земята
10 окт 2015 13:08,
157
НАСА планира: Колонии на Марс до 25 години!
Снимка: архив, Reuters

НАСА обяви плановете си да създаде постоянни селища на Марс, които да бъдат напълно независими от Земята през 30-те години на този век, съобщи в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.В доклада "Пътешествието до Марс" НАСА обяви мисията за пионерска и историческа, като заселването на Америка и кацането на Луната.

"През близките десетилетия НАСА ще предприеме мерки за човешко присъствие отвъд Земята - пише в доклада.- Ще търсим възможност за хората да работят, да учат и да живеят далече от Земята продължително време. Пътешествието до Марс отнема много месеци в една посока и бързото връщане не е приемлив вариант".

Достигането до Марс НАСА разделя на три етапа. Първият е зависим от Земята, през втория ще бъдат изпитани технологиите, а третият е независим от Земята.

През първия етап ще продължат експериментите на Международната космическа станция, така че екипажите да не бъдат застрашени от здравословни проблеми заради радиацията и микрогравитацията в дълбокия космос. Сега астронавтите престояват в космоса ограничено време именно заради опасенията, че космическата радиация причинява рак.

Много от тях след като се върнат на Земята, трябва да носят очила, заради увреждане на оптичния нерв от налягането, предизвикано от микрогравитация. Има също опасения, че астронавтите могат да развият деменция и да имат проблеми с фертилитета.

Първите експерименти далече от Международната космическа станция ще са на орбита около Луната. След това мисиите ще бъдат по-далечни.

Последният етап ще е с пилотирани мисии на орбита около Марс или някоя от луните на планетата. След това астронавтите ще кацнат на Марс и ще могат да създадат колонии с модулна архитектура и 3-D принтиране.

"НАСА сега е по-близо до изпращане на американски астронавти на Марс, отколкото когато и да било в историята ни" - каза директорът на НАСА Чарлз Болдън.

За създаването на колонии на Марс НАСА предвижда също да бъде разработена нова и мощна транспортна система със слънчево задвижване. Товарни кораби ще транспортират всичко необходимо за живеене години преди кацането на първите хора там. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хамериканците бая са се притеснили от руснаците - чак на Марс са търтили да бягат!
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Амбизиозно желание при липса на двигатели :)
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 93 На изброените страни с някои изключения, науката им е от имиграция.
22
4
 
5
 
! Отговори
И преди 8 години
До Анонимен 84И кой отрича постиженията на НАСА? По - скоро, се отричат постиженията на руснаците, не тия на НАСА. И това все пак, е първото и за сега единственото стъпване на друга планета. И доказателствата за това са единствено снимки. Значи можеха да снимат на луната американското знаме, а не можаха да обозначат тояното място - та да се знае за винаги ?
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Teq savsem isperkaha
20
4
 
6
 
! Отговори
циника преди 8 години
Разбира се, бъдещето е в колонизирането на нови планети. Само че тези срокове са смешни. След 500-600 години сигурно ще е възможно, след 20-30 години светът няма да е много по-различен от сега.Сравнението с колонизирането на Америка не е адекватен.През 15-16 век светт е бил технологично готов да кръстосва моретата, докато технологиите сега спрямо космоса са още в каменната ера.Но иначе - да,изследването на космоса е общото и споделено бъдеще на Земята,но само при единодействието на вс. народи
19
2
 
7
 
! Отговори
И преди 8 години
По въпроса за кацането на Луната - не отричам и не споря за снимките, фалшиви или не,това го знаят само тия от НАСА.Въпроса ми е - след като това е наистина историческо събитие, има забит флаг на САЩ и прочие - защо не са поставили радио-маяк , за да се знае и винаги да бъде откривано първото място на друга планета, където е стъпил човек?Едва ли е щото не са се сетили.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига локуми NASA!!! От 2000 г. насам всяка година след 20-30 години "КОЛОНИРАТ" Марс!
17
1
 
4
 
! Отговори
KIM 4EN IN преди 8 години
na6 KOSMONAFT LETQ VE4ER PO TAMNO DA MU E TOPLO i STIGNA do SLANCETO da zemi PROBIskoromojeiNASAdastanat tehnologi4no sposobni pone do MARS da idat
16
1
 
5
 
! Отговори
А дано, ама ... преди 8 години
Засега руски ракети изкарват американските космонавти в орбита. Преди година покрай разправиите с бюджета за някоя и друга седмица не изплащаха заплатите в НАСА. Но стискам палци, а дано.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що? Америка ще потъне ли, та да се изнасят чак на Марс?
14
2
 
9
 
! Отговори
СУ-1234 преди 8 години
Ако това наистина е така, защо досега не са направили това на Луната, тя е толкова по-близо ?!Изводът е само един: защото това са брадясали лъжи от 40 години, с които хем държат в умиление вярващите им ***, хем крадят от държавата си пари за "програми" = лек живот.
13
1
 
4
 
! Отговори
Чао до Марс преди 8 години
Дотогава я камилата, я камиларят.
12
5
 
7
 
! Отговори
осман преди 8 години
Щом НАСА го планират, вече можем да бъдем сигурни, че на Марс няма живот. И там ни е позволено да правим каквото искаме. Но Луната която е над главите ни буквално нямаме право да я изследваме дори да кацаме там камо ли да направим някаква космическа станция. Човешки крак не е стъпвал на Луната и никога няма да стъпи защото е забранено. Оттам ни следят и контролират да не сторим някоя глупост. През 2013 голям астероид над Русия беше разрушен във въздуха от НЛО, същото стана и през 2014 в Япония.
11
4
 
10
 
! Отговори
Смях преди 8 години
След 25 годин ище видим поредния холивудски филм на живо "Кацане на МАРС от НАСА"... Тотални простотии, НАСА до Луната не са ходили, тръгнали да строят небостаргачи на МАРС...
10
6
 
6
 
! Отговори
:) преди 8 години
До 15Я ми обясни ми на Луната как така се вее знамето, като няма атмосфера? Как така специалисти потвърждават, че снимките дадени от НАСА са монтаж? И да си чувал за Радиационен пояс на Ван Алън?
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни глупости 1 Технологията с която разполагаме е доста примитивна 2 Все още не можем да си решим проблемите със енергията на земята 3 Първо трябва да се колонизира най близкото тяло т.е. Луната за да разберем за какво става въпрос,космическата станция ми се струва първобитна камоли на луната да ходим аз съм на 26 и се надявам моето дете когато е на моите години да се решат енергийните и хранителните проблеми след това да се мисли за луната после за марс след това може би Европа и цялата
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропуснахте да споменте, че първите заселници ще са опитни зайчета. При толкова малка гравитация, човек тежащ 100 кила на Земята ще тежи 40 кила на Марс, а това ще доведе до увреждания в кръвоносната система и най-вече върху скелетната структура и костите.
7
2
 
10
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Чакайте някога да кацнат на МАРС чак и колонии да направят. Та тези масонски *** дори на Луната не са кацали.
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАСА по-добре да се закрият! Такива лъжи и политиците не са изричали!