Мъск представи новата си, чудовищна ракета

С нея ще изпълни първото пътешествие към Луната
11 яну 2019 18:52, Нели Христова
151
Мъск представи новата си, чудовищна ракета
Снимка: SpaceX

Големите амбиции на Илон Мъск се нуждаят от голяма ракета за да бъдат изпълнени.

Само няколко месеца, след като обяви започването на работата по кораба Starship, филантропът вече показа снимка на готовия му прототип.

"Ракетата за тестовия полет вече е сглобена на полигона в Тексас. Това е истинска снимка, не е компютърна илюстрация", написа собственикът на SpaceX в Twitter.

Това е само първата версия на Starship, която има за цел да тества системите и основната част от аеродинамиката и компонентите, както и вертикалното излитане и кацане.

През юни тази година, трябва да бъде завършен и втория прототип, който ще е една идея по-висок и ще бъде орбитален.

Когато тестовете и с двете ракети са готови, ще бъде построена финалната версия на Starship, която ще прилича досущ на пътнически кораб.

SpaceX влага много в тази ракета, тъй като на нея ще се разчита да пренася товари както около земното кълбо, така и за пътешествия до Луната. Starship също така ще превозва хора до космически станции, откъдето пък ще започват дългите пътувания към най-мечтаната цел на Мъск – Марс.

Първият полет към Луната с тази чудовищна ракета се очаква да е през 2023 година, а всички места за него вече са разпродадени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен112Говоря за правителствено финансираната програма на САЩ "Space Launch System" водена от НАСА. Там Спейсекс не участва а разработката е възложена на други фирми. Тази ракета е сходна по параметри със Сатурн 5 която бе използвана за лунни мисии. Дефакто е съставена от части на совалката като носителите и двигателите, но въпреки това направата и излиза много скъпо като всеки полет ще струва над милиард долара. Големите ракети са сложно нещо и Мъск не може да промени това.
103
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 110НАСА не работи върху своят ракета, НАСА плаща на СпейсЕкс и Боеинг да разработят пилотирана версия и носител. Много запознати тук много нещо.
102
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 110Ако беше толкова запознат, щеше да знаеш, че снимката която е показана е концепт. Когато Мъск постна снимката направи това пределно ясно. Изглежда нашите журналисти и вие "запознатите" сте пропуснали този факт.
101
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като запознат с материята и следващ космическите новини ви уверявам че това няма да лети. Ракета с тези размери и такива невиждани способности е трудна за направа дори със стотици милиарди долари държавни пари и десетилетие усилена работа. Това не е нещо което една частна фирма може сама да направи, а САЩ вече си имат своя ракета на НАСА по която работят последните години и пари за друго няма да дадат. Мъск не е държава и няма ресурс.
100
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментарите под тези статии винаги са били много забавни :) открито се вижда нивото на читателите ви :) пълна трагедия.
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Космически кораб" е малко преувеличено за кофа колкото багажника на голф...
98
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия има космически кораб от половин век. Какво му е впечатляващото на това?
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намирам за възбуждащо-новаторско това, космически кораб да прилича на фaлoс.
96
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нали се хвалеха че 14 пъти са кацали на Луната през 1969-та - 1973-та!Ми защо не ползват вече изпитаните?"--------------------------Наистина ли не знаеш защо? НАСА отговаря, че е загубила чертежите.
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пич закъсня, нова година мина и е вече късно за заря.
94
13
 
10
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 5 години
Елон пази се, московците няма да ти простят.
93
12
 
18
 
! Отговори
Austin Powers преди 5 години
Днес беше първия старт за 2019 на Фалкон-9. Десет сателита Иридиум. През 2018 Фалконите летяха 21 пъти да видим колко пъти тази. Междувременно руския Протон седи и събира прах. Елон направо им открадна бизнеса.
92
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разгледайте снимката! Менте, та дрънка! Една такава красива, зализана. Само дето на стабилизаторите прозъртат въжетата, опънати, за да го облекат в плат. И какви са тези стабилизатори, за какво са нужни? И даже амортисьори нямат, щом ще каца обратно на тях. Абе да го напълнят с хелий, та да фръкне този цепелин!Чакам с нетърпение деня, в който на Мъск ще му лъсне дирника! На американския данъкоплатец ще му писне и ще провери дали работи с "неговите лични пари" или с нещо друго.
91
19
 
17
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 5 години
Мисля, че Елон Мъск прекрачи границата на търпението на Путин. Открадна бизнеса на Роскосмос за изстрелване на спътници -изтърпя го. Създаде Тесла с което отприщи революцията на електромобилите - Путин стисна зъби но го прие. Обаче, ако открадне и бизнеса със пилотираните кораби до МКС, това със сигурност ще го вкара в списъка за ликвидиране на Кремъл. Нищо чудно да го почерпят със чайче от радиоактивен полоний.
90
5
 
6
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
аз твърдя, че холивуд са доста по-напред в разпространениято на фалшиви новини, отколкото да пратят някого на луната. което при всички положения не е хуманоидно. но за бъдеще, наместо флагът със звездите и шарките, на луната ще се вее гордо краденият от децата флаг с дъгата...
89
4
 
5
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
журналисти попитали мъск: кога най-после ще летим до марс?тогава той казал: "вас по-първо ще ви пратим на сатурн". това в рамките на днешните "новини" на неолиберал "истанбулците".
88
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тази ракета ще изпратят Путин обратно на родната му Планета на маймуните!
87
4
 
12
 
! Отговори
Една добра идея преди 5 години
Нека Мъск вземе парите от правителството,а после да поръча ракетата в Китай.Там ще му я направят за 1/4 от сумата,при това работеща.Впрочем с Теслата точно това ще стане-вече е купил земя в Китай и ще строи завод.Много правилно решение-фирмата най-после ще излезе на печалба.То в Епъл отдавна работят така и всичко е точно.
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗащо трябва да тества чисто нова ракета като не се знае какъв ще е резултата.този въпрос го изпрати на Гинес - със сигурност ще го впишат в книгата като рекордно малoyмен
85
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Присмехулникпоказвали въпросната ракета на мъск и питали хората- "вие искате ли да се запишете за полети с това нещо до луната?"а руснаците освен клипчета друго не могат да покажат.Мъск направи ракета, която може да кацне обратно на земята, а на руснаците още им е зор да я накарат да се отдели от земята без да се взриви :)