Учени от САЩ: Един облак тежи колкото 100 слона!

Как въобще лети?
16 сеп 2019 17:15,
32
Учени от САЩ: Един облак тежи колкото 100 слона!
Снимка: Pixabay

Колко тежи един обикновен и красив бял облак, летящ спокойно над главите на хората, се е запитала американският учен Пеги Лемън от Националния център за атмосферни явления на САЩ, пише Gismeteo.

Още по темата

Разкриха мистерията с метана на Марс

Не след дълги проучвания тя е успяла да разгадае тази тайна, а именно – един облак тежи колкото 100 слона! Наистина неочакван резултат. Според Пеги Лемън общото тегло на едно красиво природно творение е 500 000 килограма или 500 тона. При средно тегло на един слон от 6 тона, така се получила и внушителната цифра от около 100 слона.

Представяте ли си, 100 слона летят над главите ни ежедневно и не успяват да паднат, как се случва това? Отговорът е ясен – проста математическа процедура. Облаците се състоят от капчици вода, някои от тях са толкова малки, че не могат да попаднат под въздействието на гравитацията. Облаците са много по-малко плътни от сухия въздух. За да започнат валежите и облаците да „пропаднат“ на земята е нужно време и увеличение на водните частици в състава им, завършват проучването си учените от САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се отбележи в протокола: Аз пък, вчера видях облак, който тежи колкото 101 слона /да не се бърка с далматинци - облаците, тежащи колкото далматинци са други, обикновено на петна/.
7
2
 
16
 
! Отговори
БГ Учен преди 4 години
А колко тежи кило ракия рано сабахлем в девет и половина?
6
2
 
12
 
! Отговори
Учен преди 4 години
Това са специална порода слонове дека могат да летят, като размахват ушите си.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пореден случай на fake news. Изключително слаба статия. Облакът тежал... Какъв облак? Дъждовен, гръмотевичен, купест, купесто-дъждовен? И с каква големина? Щото два еднакви облака няма. Смях, смях...
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Отговорът е ясен проста математическа процедура. Облаците се състоят от капчици вода, някои от тях са толкова малки, че не могат да попаднат под въздействието на гравитацията."?!?! Бе той отговора е ясен, ама не е този. Гравитацията не въздейства на капките вода, защото са малки? И как не са се разлетятли в космоса все още, ***?За следващата статия - защо стоманен самолет тежащ няколко тона не пада на земята? И него ли го лови антигравитацията? А стоманените кораби защо не потъват?
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле, каква "научна" статия, просто занемях! Как се бил държал облака във въздуха... неща, които се учат в началното училище... мъка...
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Как въобще лети?"Вот, ето загадка!
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подобни "учени" са срам за науката.