Супер Яко Велико Народно Събрание
Супер Яко Велико Народно Събрание
Определено е прав Владимир Каролев, защото резулататa от предишното Велико Народно Събрание е доста далеч от очакванията на хората. Може би Супер Яко Велико Народно събрание ще реши всички житейски проблеми на хората :)) Снимка: Alex | 21 фев 2013 20:24
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
22
4977
7
2
Напиши коментар Коментари
20
2
 
0
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
!!!!!!!!!!!!!!Аз искам Велико Събрание за да свърже пътя покрай ботаническата с пътя за Операта в Сидни. За да отида от ботаническата градина до Операта трябва да въртя през Чехил и макуачър, и обратното. Ако свърже булеварда до Арт Галерията с долното ниво от Чехил ще мога да се разхождам и на двете без да въртя много с колата.Някой ще чуе ли исканията ни за една 20 метрова връзка?i1.trekearth . com/photos/2106/smallskylinepanorama . jpg
19
0
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Каролев, а с вас, които сте кадърни, как стигнахме до тук?
18
2
 
8
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Не усещате ли как лека-полека се опитват да ни внушат идеята, че само и единствено "политиците"ни знаят как трябва да се управлява? Истината е, че това е една здраво оплетена шайка, която в момента трепери от нас. А те, тези "политици" откъде дойдоха? Нима се родиха такива? АКО ПРИЕМЕМ ИДЕЯТА, ЧЕ СМЕ НЕСПОСОБНИ, както ни внушават, ще изгубим позицията си! Ще загубим със сигурност и следващите 23 години!
17
0
 
2
 
! Отговори
сд преди 11 години
Великото народно събрание МОЖЕ да си гласува каквито си иска правомощия.Но то не е нужно да гласува цената на тока (и сегашното не я гласува). Да осигури лостове за контрол върху властта, цената сама ще падне. И не само на тока. Че и пенсионната възраст може да падне.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
12, народа ще вкара в правомощията на Великото Народно Събрание1. Да намали цената на тока, парното, газта и т.н.2. Публично ще линчува всички крадци за последните 20 години.3. да увеличи тройно заплатите.4. Да качи на самолет за индия ромите :)
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахаха, хубава работа, ама българска. Вече започнаха да се подиграват с протестиращите, те пък се изпокарали във Варна, не успели да решат кой да е Вожда. ))))))) Абе тя е ясна оттук нататък...
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви 100 депутата? 28 са достатъчни, по един за всяка област!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чл.158 от Конституцията.Там са правомощията на ВНС.Какво точно ще решава ВНС на никой не му е ясно!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Великото Народно събрание:1. приема нова Конституция;2. решава въпроса за изменение територията на Република България и ратифицира международни договори, предвиждащи такива изменения;3. решава въпросите за промени във формата на държавно устройство и на държавно управление;4. решава въпросите за изменение на чл. 5, ал. 2 и 4 и на чл. 57, ал. 1 и 3 от Конституцията ;5. решава въпросите за изменение и допълнение на гл. девета от Конституцията.ТОВА СА ПРАВОМОЩИЯТА НА ВНС!За тока нищо...
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и Каролев е до шия в ла*на, за това се опитва да саботира идеята за Велико Народно Събрание
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Венелин, за какви референдуми бълнуваш! Нали видя какво стана с референдума за Белене! Само 20% гласуваха! Това ли е народовластието? Българинът изобщо не е дорасъл за референдуми!
9
0
 
8
 
! Отговори
ттт преди 11 години
До Венелин:Непременно трябва да осигури контрол върху властта. Да търсим честни и почтенни хора е безнадеждна работа.
8
3
 
9
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Работата на Великото народно събрание трябва да е:Да вкара референдума в конституцията;Да премахне изцяло Великото народно събрание от конституцията. Промените да се одобряват само с референдум от народа;Да намали броя на депутатите - 100 е достатъчно;Да промени избирателната система.Всичко това може да се направи за 2 месеца и да се проведат избори по новите правила.
7
3
 
7
 
! Отговори
Аз преди 11 години
И ако може да не се работи а само да се ходи по кафета ...
6
1
 
7
 
! Отговори
ттт преди 11 години
Ами много опит има. Тогава народът беше политизиран, мислеше, че да се забрани думата "комунизъм" е достатъчно.Голяма част от проблемите идват от неработещата съдебна система. Това позволи на министъра да каже за новата шефка на ДКЕВР, че "едва ли е спечелила много" (от цигарите). Би трябвало съдът веднага да се захване и с двамата.Народът няма опит. Колко министри видяхме без ден трудов стаж. Адвокат, които не знае, че за продажба на цигари, се иска лиценз, какъв опит има в енергорегулирането
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народът иска ниски сметки, високи заплати и т.н., а не Велико Народно Събрание!
4
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Велико Народно Събрание не може да управлява страната.То се свиква с някаква конкретна цел, и когато тя бъде изпълнена, то се разпуска.Така че, в крайна сметка, то няма да репи проблемите на България.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ттт, а какъв опит има сега народа и каква е ганцията, че тези неща ще бъдат гласувани след като пак трябва да избираме депутати, а няма директно народа да гласува?Контролът над властта ще дойде когато народът престане да вярва в чудеса и демагогия! Докато това не стане народът винаги ще бъде лъган!
2
4
 
4
 
! Отговори
ттт преди 11 години
Трябва Велико народна събрание, за да се осигури контрол върху властта. Мандатност и пряк избор (не партийни квоти) на съдии и прокурори. Трябва Велико народно събрание, за да се премахне имунитета (и според мен намали броя) на народните представители.Колкото за предишното Велико народно събрание - народът нямаше никакъв политически опит и лесно беше манипулиран.
1
5
 
4
 
! Отговори
Yakov преди 11 години
Разбира се, че не необходимо Велико Народно Събрание, това е спрачка за решаване на проблема! За съжаление и този президент доказа, че не защитава интересите на хората! В неговите правомощия е да свика Велико Народно Събрание да решат две неща: Промяната в конституцията да се извършва от обикновено народно събрание; 2. Да се саморазпусне Великото Народно Събрание като институция!