А някога беше така в училищната лавка
А някога беше така в училищната лавка
Сандвич с кайма, кюфтета, сухи пасти, боза... Снимка: Кольо | 02 дек 2013 09:43
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
76
27497
39
11
Напиши коментар Коментари
63
3
 
0
 
! Отговори
Aquila1488 преди 10 години
До Жълтото павеБраво н**** ги! Само така ФАКТИ и ИРОНИЯ това е лекарството срещу комуноидите! Вече за на живо има друго лекарство ако ме разбираш, но за нета предните две са супер!
62
5
 
1
 
! Отговори
Жълтото паве преди 10 години
Ако гореизброеното Ви липсва, може да опитате да научите испански и да се преместите да живеете на острова на свободата Куба, където, здравеопазването ще Ви е безплатно, но пък заплатата ще Ви бъде еквивалентна на 17 долара, които няма да можете да си обмените защото не се конвертируеми или пък Венецуела, където има дефицит на тоалетна хартия и изобилие на бананови листа за пообърсване. Ако пък там климата не Ви понася, пробвайте в Корея, ама северна. Успех!
61
4
 
4
 
! Отговори
Жълтото паве преди 10 години
-Липсва ли Ви думичката НЯМА, когато опитате да си поръчате нещо в ресторанта?-Липсва ли Ви да си бършете задните части с вестник Работническо дело?-Липсват ли Ви партийните събрания?-Липсват ли Ви бригадите за копаене на канавки на магистрала Тракия?-Липсва ли Ви завистта към онези с нещата от Кореком?-Липсва ли Ви ведомствения Зил от който си взимахте бензин за Москвича?
60
3
 
2
 
! Отговори
Жълтото паве преди 10 години
Само да питам осталгиците (bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B8%D1%8F), вярно ли Ви липсва онази принцеса с кайма пълна с хрущяли по 30 стотинки и прецеждането на швепса от утайката и *** на дъното?-Липсват ли Ви онези сплескани вкусни домати само един вид в Плод и зеленчука, ако да значи Ви липсва и троснатата продавачка, която ако опитате си изберете по-хубави домати, отказваше да Ви продава и изсипваше обратно.
59
1
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
За пореден път чета коментари за миналото от хора, които очевидно нямат реален спомен от това време.
58
4
 
7
 
! Отговори
баба ви от селуу преди 10 години
Със заплата от 300 лева можеше да си купиш 6000 хляба по 1 кило за по 5 стотинки парчето, проблема е че когато хляба е бил по 5 стотинки никой не е вземал по 300 лева(освен вероятно господина с хляб по 15 ст.), така че да кажа на главоча с хубавите сметки: Харчи парите дето си спестил тогава, би трябвало да си милионер и хляб по левче не би трябвало да те притеснява.
57
4
 
7
 
! Отговори
M.Jane преди 10 години
да, така си беше! кой не помни вкусът на сиво-бялата училищна баничка, увита в амбалажна хртия, където кротко пуска тридневната си мазнина? о, ами останалите вкусотии със съмнително качество, и още по-съмнителен срок на годност? ами сандвичите намазани с нещо което не можеш да видиш? и още, и още имаше...
56
5
 
11
 
! Отговори
Aquila1488 преди 10 години
Извършвам физиологическите си нужди върху всяка червена чугунена тиква, тъгуваща и възхваляваща строя на глупаците, простаците и мързеливците наречен комунизъм, дошъл на власт с незаконен преврат извършен от шумкари, обирджии на мандри, изнасилвачи, убийци, интернационална *** и индивиди с едвам завършено 4-то отделение! Същите тези ***, национални предатели и майкопродавци избиха българския елит, а на негово място инсталираха глупави и лесно податливи на натиск пионки!
55
3
 
3
 
! Отговори
БЕЛ преди 10 години
Хора, не знам защо толкова усърдно спорите, но явно никога тази държава няма да се оправи. Докато има толкова НЕГРАМОТНИ, учили по време на соц-а и сега. 99% от коментарите са с правописни и пунктационни грешки! Просто не се излагайте да пишете!!!!!
54
6
 
12
 
! Отговори
opa преди 10 години
имах един съученик който реши да учи английски извън училище по-времето на соца изключиха го от училище не можело така само руски английския беше само за наши хора еи това беше комунизма мачкаха наред народа за да може тяхни те *** да вървят
53
3
 
16
 
! Отговори
конса преди 10 години
До за 56 Другарю,половината политбюро бяха селски шивачи.Затова децата им се изучиха на запад,защото бееше "много лошо" там.Ми като беше лошо там,защо и нас не ни пуснахте,ми пуснахте само ваще хора.Червени лъжци и изедници.
52
2
 
10
 
! Отговори
konsa преди 10 години
До Българан57Поредното синче на заслужил борец против фашизма.Много ясно,че нищо не си разбрал,защото тогава пак имаше наши и ваши,а някои бяха по-наши.Ходили сте до Либия ,Източна Германия и съветска Полша.Другаде даваха само на наши момчета.Ясно е ти какъв си бил мамин сине.
51
8
 
14
 
! Отговори
за 59-абе мухльо преди 10 години
кротко с лъжите,не всички са 20 +хляба беше истински,ухаеше на пресно изпечена погачакогато баща ми ме пратеше за хляб до фурната- винаги донасях половин хляб,просто не се стърпявах и го изяждах по пътя........същото беше и с бирата=ден и прави парцали....сиренето и млякото..................зеленчуците-разрежеш ли краставица или домат за салата....тоя аромат и вкус не се забравя
50
12
 
3
 
! Отговори
Другаря преди 10 години
И не ми се оправдавайте с "комунизма", това че сте некадърници е Ваш проблем! Ние като "врагове на народа" как се образовахме и стигнахме до висшите училища, нали "не давали", та за това сте най-много със Средно...ама дай да се оправдаваме с тоя и оня. Който е имал желание и се е образовал и е живял нормално и живее и сега добре.
49
14
 
9
 
! Отговори
Другари преди 10 години
Не ви ли е срам?! Гледам рейсове, ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ - ЗАНЕМАРЕНИ, оградата по границата...всичко е от Бай Тошово време. За 24г. освен да приватизирате нещо построихте ли, боядисахте ли? Голяма работа, че сега има 100 вида колбаси, ама не можете да си купите ни един! Аз си имах всичко от Кореком, всяко лято бяхме на почивка, включително и в чужбина, завърших МГУ МОСКВА и днес мога само тъжно да констатирам и да питам - къде е здравеопазването, образованието...
48
10
 
18
 
! Отговори
хубаво беше преди 10 години
Във Пловдив имаше един архитект Чинков , който бе осъден на 5 гдн затвор и конфискация на жилището за съчиняване и разказване на вицове . Хлябът навремето беше заводски -твърд и лош ,пълен с топчета от стар хляб примесен с новото брашно. Та влиза арх.Чинков сутринта в хлебарницата и казва на продавачката " Дайте ми един руски козунак " /разбирай заводски хляб/ И затова и за други вицове ,които са разказвани три дни в съда при закрити врата бе осъден на 5 години затвор. Такъв рай беше соца.
47
17
 
9
 
! Отговори
за 56 преди 10 години
Лъжеш, та знае ли се! Познавах селска шивачка, обичаше да пътува и всяка година беше навън!!! При соца видя пирамидите в Гиза, а сега селата измират. Хлябът беше 13, 26, 34 стотинки за типов, добруджа и бял. ИИСТИНСКИ, подчертавам! В саламите имаше месо и сланина, не суха кръв и коагуланти със оцветители и консерванти!.... Храната беше истинска, имахме строги норми за качество и стандарт, и контрол и много лаборатории за проверка. Сега имаме шарени опаковки и ментета, ерзац заместители на храна.
46
18
 
3
 
! Отговори
Българан преди 10 години
До konsa! Колко народ прегазиха само последната седмица? И аз исках да пътувам при комунизма и пътувах.. не знаех че партията не била давала. Не даваха на ченгета .. на другите даваха! То беше като със жените.. който го е било да си поиска си е стоял в къщи, който опитваше можеше да пътува.. На кривия.. космите му пречели!
45
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тогава животът бе *** и скучен, страна бе един затвор, от който излизаха навън само някои отговорни другари.Аз съм на 50 г. и смятам, че демокрацията е 1000 пъти за предпочитане пред ония скапан и сив живот без свобода и ценоразпис като тоя дето ни го е пробутал някой червен ***, без да уточни, че повече от половината обикновено го нямаше в наличност!Сега поне каквото го има е на показ и който може си купува, който не може...Сори!Никога вече комунизъм!
44
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Edno vreme KURA MI be6e 3 METRA dalag i maika mu na tazi komunisti4eska garga koiato e napisal tazi " nostalgi4na " propagandna statia se klate6e na nego i lapa6e fafla ot 5 stinki i mnogo mu se radva6e . 5 stinki za 5 klatenia . pi6i bre tapanar komunisti4eski i tazi cena . za faflite go znaem